Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(02-08-2019, 07:03 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(02-08-2019, 04:02 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(12-07-2019, 03:28 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  ....нарочито кад заменимо наше Србско Писмо и пропишемо крвавом хрватском гајевицом илити

Не пише се Србско него српско

Доообро српине, нема љутиш!

Себи убраду:

Еве нами јошт једне националне мањине, наздравље!

Хармоника

Колико знам, облик срБски је коришћен у хрватском новоговору у време НДХ. Јок
Одговори

Шумадинац, није да бих да контрирам, ова тематика није баш моја област, но де ти нама реци како бих гласио присвојни придев (то ли је ваљда) за место Срб? Рецимо атар места Срб, или пут за Срб?
Како би рекао за пристаниште на Рабу?

Себи у браду Јок : Изем ти правило које има више изузетака него правила.
Одговори

(04-08-2019, 12:32 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Шумадинац, није да бих да контрирам, ова тематика није баш моја област, но де ти нама реци како бих гласио присвојни придев (то ли је ваљда) за место Срб? Рецимо атар места Срб, или пут за Срб?
Како би рекао за пристаниште на Рабу?

Себи у браду Јок : Изем ти правило које има више изузетака него правила.

Па СРПШКРЉСКИ, то је бар јасно држећи се правила блаблатализације!

Кидање

Себи убраду:

Шуми је геније неоткривени!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Сплачиноид из Хрватске,Драгослав Бокан је у озбиљној кампањи против Краља и Отаџбине! Има и неке дегенерисане следбенике који штампају слике Краља Александра и преко слике пише "гробар српства".Нека претходно поменути свињолики квази интелектуалац тражи гробаре српства тамо одакле потиче а не да обележава српског краља као уништитеља. Није Александар убијао не гледајући,није Александар затирао српство као земљаци овог кокошара који се представља као интелектуалац,није Александар био удбашки националиста. Не знају комунисти више шта ће сами са собом, па трк по овим полу ретардираним емисијама, углавном код Марића,па оплети по Краљу Александру до миле воље. Е нећеш га свињоглави Бокане,има у овој земљи још Срба нису сви мутанти као ти.

п.с. Интересантно да се на овакве личности као што је свињоглавко углавном лепе разни безмудаши и који демонстрирају и ставове изражавају и исказују углавном преко интернета.
Одговори

Комшо, па прећера га. Има он много добрих ствари, али то што је антимонархиста не значи и да је удбашки националиста.

Ако баш хоћеш... ево, мени сметају те његове тлапње о Карађорђевићима и Краљевини, као и константно прећуткивање о активностима АV фаланги.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(06-08-2019, 02:02 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Сплачиноид из Хрватске,Драгослав Бокан је у озбиљној кампањи против Краља и Отаџбине! Има и неке дегенерисане следбенике који штампају слике Краља Александра и преко слике пише "гробар српства".Нека претходно поменути свињолики квази интелектуалац тражи гробаре српства тамо одакле потиче а не да обележава српског краља као уништитеља. Није Александар убијао не гледајући,није Александар затирао српство као земљаци овог кокошара који се представља као интелектуалац,није Александар био удбашки националиста. Не знају комунисти више шта ће сами са собом, па трк по овим полу ретардираним емисијама, углавном код Марића,па оплети по Краљу Александру до миле воље. Е нећеш га свињоглави Бокане,има у овој земљи још Срба нису сви мутанти као ти.

п.с. Интересантно да се на овакве личности као што је свињоглавко углавном лепе разни безмудаши и који демонстрирају и ставове изражавају и исказују углавном преко интернета.
За оне којима није доступно или немају фејсбук.

ОТАЦ ЛОГОРА ЈАСЕНОВАЦ ЈЕ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ

Драгослав Бокан о погубној владавини политичке болументе која је владала Србијом после I св. рата под вођством престолонаследника Александра Карађорђевића.О узроку свих наших страдања.

Зашто се престолонаследик Александар, председник владе Никола Пашић и остала политичка врхушка тога доба, требају сматрати одговорним за сва зла која су наш народ задесила у НДХ и у деценијама која су долазила.

- Зато што су Хрватима и муслиманима поклонили нашу земљу.
- Зато што су им поклонили слободу.
- Зато што нису казнили ратне злочинце из I светског рата.
- Зато што нису допустили да Хрвати плате ратну одштету.
- Зато што су их прогласили нашом браћом.
- Зато што су им дали могућност да уведу Ватикан у унутрашњост српске државе (касније је и потписан Конкордат).
- Зато што Српска Правопслава Црква више није била црква те Краљевине Србије већ што је постала само још једна од религија религиозне заједнице која се јавила као заједница римокатоличке, протестантске и исламске заједнице.Ако председник владе Никола Пашић, пушта да српски Патријарх заједно са владикама стоји у ходнику, и да не може да уђе и да седне већ га држи пред отвореним вратима да би га понизио и ставио до знања да Србија више није она стара Србија већ да је то нова држава са три вере и три нације.
- Зато што је извршен државни удар 1918 год. и што је оно што смо до тада градили 7 векова, бачено у смеће.
- Зато што су српски јунаци просили.
- Зато што су идеју монархије која је у Србији била постављена на идеји вожда - човека који гине пре свих за све, претворили у човека који прави балове, путује до Бледа, иде до Милочера док у исто време просе, највећи див јунаци - хероји Колубаре, са Кајмакчалана и Цера.
- Он је увео државу која је забранила Видовдан -празник који нас је окупљао вековима.
- Децембра 1918год, српска војска је слављена, српска војска је као победничка и са толико поднетих жртава прва прошла кроз Тријумфалну капију и то одлуком савезничких војски.Савезници су били спремни да подрже формирање државе Србије у границама које ми одредимо а које би у себи обухватале све наше Србе у једну државу.И да се то десило, не би се десио Јасеновац ни 30 логора за Србе.

- Све је то довело до масовних самоубистава код српских официра, јунака који су се одлучили на такав корак када су видели да ће им командовати дојучерашњи љути противници и крвници са којима су се гледали преко нишана (Хрватски и Словеначки официри који су ратовали на страни Аустроугара а који су потом примљени у војску краљевине СХС са чином више).То је била читава серија самоубистава.Ти српски ратни хероји, схватили су међу првима чему води такав начин вођења државе и не можемо ни да замислимо у каквом су очају били да као такви велики хероји, са Карађорђевим звездама и Белим Орловима на грудима и посебно као велики верници, прави православци се ипак одлуче да учине највећи православни грех и одузму себи живот.Јуначка српска војска претворена је у хрватско-словеначко-српску. Створена је она војска која ће у априлу '41 распасти као желатин и то на срамоту српску вечиту.То је једини рат у историји Србије који има везе са нама а да је тако изгубљен и да је тако срамотан.Неко је одлуком врха државе на груди Славка Кватерника ставио орден белог орла са мачевима.Која је то лудачка земља била да није могла да препозна ко такве ордење заслужује а ко не заслужује.

- Уместо стварања државе Србије, Карађорђевић је створио земљу Југославију а у њој 1939 год. бановину Хрватску.Све су бановине имале имена по рекама : Дравска, Дунавска, Зетска али је само Хрватим допуштен назив - Хрватска Бановина.И управо у тој бановини су формиране Мачекове јединице, и прво што су урадили је да су оборили кип Краља Петра I ослободиоца, и тако оборен је пуне 2 године све до '41 лежао на земљи у Загребу.НДХ у којој ће се касније касапити Срби, није ништа друго него преименована бановина Хрватска.

- Вођа, води људе (народ) и одговара за њихове успехе и за њихове неуспехе.Добија споменике и славу ако заштити свој народ , ако га унапреди или клетву народа ако га доведе дотле да скоро нестане са лица земље.


Овај текст од неког лика је поделио ДБ, и додао следећи текст.

ЕВО САЖЕТОГ РЕЗИМЕА МОЈИХ КОМЕНТАРА НА ТЕМУ ТВОРЦА ПО НАС КОБНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ (Влада Петковић је исписао, редом, моје аргументе изречене у интервјуу на Србин.инфо).

НА ПУТУ СМО ДА СЕ РЕШИМО ЗАБЛУДА ВЕЗАНИХ ЗА ТВОРЦА ДРУГЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, ЈОСИПА БРОЗА.
И ЈОШ КАД БИ СЕ РЕШИЛИ И ДРУГЕ ПОЛОВИНЕ ЈУГОСЛОВЕНСКЕ ЗАБЛУДЕ, ОНЕ У ВЕЗИ ОЦА ОВЕ ПАКЛЕНЕ НЕСРПСКЕ И АНТИСРПСКЕ ТВОРЕВИНЕ - БИЛИ БИ НА ПУТУ ДУХОВНОГ ОПОРАВКА И КОНАЧНОГ БУЂЕЊА ИЗ ТЕ НОЋНЕ МОРЕ.

КРАЉ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ ЈЕ, УБЕЂЕН САМ, ТАЈ ТЕСТ НАШЕ ОДЛУЧНЕ РЕШЕНОСТИ ДА БУДЕМО ОНО ШТО СМО БИЛИ ПРЕ ЊЕГОВОГ ПРЕУЗИМАЊА ЈУГОСЛОВЕНСКЕ, НЕПРАВОСЛАВНЕ И НЕЗАВЕТНЕ, СЛОВЕНАЧКО-ХРВАТСКО-СРПСКЕ КРУНЕ.
ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ, ЗБОГ ДИНАСТИЧКЕ ПОХЛЕПЕ, УВЕО ШАХОВНИЦУ У СРПСКИ ГРБ, НА СВОЈУ ВЕЧНУ СРАМОТУ.

А О ЊЕГОВОЈ ВЛАСТИ И КОРУМПИРАНОЈ СРБО-ЈУГОСЛОВЕНСКОЈ, МАЛОГРАЂАНСКОЈ И СНОБОВСКОЈ ЕЛИТИ НАЈБОЉЕ СВЕДОЧЕ АРЧИБАЛД РАЈС И БРАНИСЛАВ НУШИЋ, ОБОЈИЦА С ПРАВОМ ОГОРЧЕНИ ЗБОГ ОНОГ ШТО НАМ СЕ ДЕСИЛО ПОСЛЕ 1918-ТЕ!

ИЛИ СА КРАЉЕМ АЛЕКСАНДРОМ ИЛИ СА СВЕТИМ САВОМ.
ТУ НЕМА КОМПРОМИСА.
ИЛИ - ИЛИ!

Све је пропраћено овом сликом.
[Слика: 67404116_2361593407452184_14260870252698...e=5DE621CB]
Одговори

Давно сам вам нагласио да обратите пажњу на Бокана.
Одговори

(06-08-2019, 05:35 PM)Бенито Пише:  Давно сам вам нагласио да обратите пажњу на Бокана.

Давно схваћено да је човек дебил, пре свега. А затим и комуњара, и вероватно педер. Латентни, дакле
Одговори

Има доста он следбеника на фејсбуку, рецимо једна, да је тако назовем патриотска фб група под називом "Принцип", скупило се и кусо и репато, гори су и од другосрбијанаца.
Одговори

.
Апсолутно се не слажемо са бљувањем по Бокану из свих оружија ЈЕР ОНДА И ВИ ВАСПОСТАВЉАТЕ ИСТУ БЉУВАОНИЦУ КАО И ОН!

Бокан је изузетно квалитетна личност, велики Србин али....КАО И ОГРОМНА ВЕЋИНА У NOVOSRBU (са изузтетком онијех легендарних 4%) НАТРУЊЕН БИТИСАЊЕМ У ТИТОВСКОМ КОМУНО-САТАНИЗМУ!

Ми једноставно не прихватамо то бљување картечом, ми се залажемо за прецизније оружије, ИНТЕЛЕКТУАЛНИ СНАЈПЕР!

Уосталом наш коментар на последње појављивање Бокана јесте веома јасан, па каже:

Цитат:СВИ, СВИ, СВИ....су спремни да попљују Витешког Краља-Мученика Александра Ујединитеља, па и Бокан, чије мишљење иначе ценимо!

Међутим!

Заборавља се да је масонерија и пре свих Енглези, већ била спремна за рестаурацију Аустро-Угарске до Земуна и да је само страх од поновног јачања Њемачке пресудио да се иде на Краљевину СХС и Југославију као "мање зло" док Велика Србија није уопште долазила у обзир, нарочито после јудео-масонске декларације ђе каже:

НИСМО МИ СРУШИЛИ РУСКО ЦАРСТВО ДА БИ САД ДОЗВОЛИЛИ СТВАРАЊЕ МАЛЕ РУСИЈЕ НА БАЛКАНУ!

Међутим!

Намера Витешког Краља Александра је била да 1928-е ампутира Словеначку и Хрватску.

У то име Краљ је позвао "хрватског недоврша, ака Србина са Баније и одонуд", Светозара Прибићевића "који нос није знао да нос да обрише а некмоли државну политику да води", на аудицију на Двор. Ево како је "хрватски недоврш" Прибићевић описао тај сусрет, па каже:

Цитат:

...Краљ ми је понудио да седнем, и кад је и сам сео, почео је читати неку изјаву написану на плавом папиру. Моје изненађење се повећало и нагло сам упитао Краља:

'Ви ми нешто читате? Изненађен сам овим обликом који има изглед ултимативног саопштења. Мислио сам да сте ме позвали на разговор.'

Тада Краљ стави папир у џеп и поче осионим и испрекиданим гласом:

'Хтео сам прочитати, да буде јасније. Али могу вам и рећи, господине Прибићевићу. Чини ми се да г. Радић одлази сутра у Загреб. Молим вас, предајте му моју поруку да сутра у Загребу може прогласити расцеп.

Ми више не можемо остати заједно с Хрватима. Не желим никакав рат са Хрватима. Будући да не можемо остати заједно, боље је да се раздвојимо. Боље се растати у миру, као Шведска и Норвешка.

Ако Радић прихвати мој предлог, сутра може прогласити отцепљење. Ми ћемо отуда повући наше трупе до линије Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица*, а оставићемо тамо само неколико јединица на граници, да се не може рећи како смо те крајеве оставили Талијанима.

(*Због ових граница неки Срби бљују по Великом Војводу и те границе ЈАВНО ИСМЕЈАВАЈУ још увек! Прим. ПРОСВЕТАР)

Па кад буде уређена народна одбрана, повући ћемо и те јединице".

Тада је Прибићевић пао на колена и у сузама молио Краља да не чини ампутацију са речима:

"Величанство ви бисте били први владар у историји који покушава да смањи, уместо да гледа како да повећа своју државу!"

Дакле Краљ Александар је тражио Србску Државу још 1928-е.!!!!!

Такође кад је Краљ Александар предложио свим србским парламентарцима те 1928-е да се са тзв. "хрватима" више не може и да стално отежавају рад, развој и доношења одлука у Парламенту, и да би Србија требало да има своју Државу по границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица, скоро србски парламентарци из готово свих политичких партија су напали Краља и изјављивали како он 'уништава братски савез јужнословенских народа' и Версајску државу.

На крају су усташе и блгараши убили Краља Александра.

Што би га убили, да им је ишао на руку?

Али то није релевантна историјска чињеница за наше дичне познаваоце историје, и још дичније патриоте.

Ја....неки чудни ликови, а међу њима нажалост и Бокан, ваде сад Обреновиће из нафталина а исти су слика и прилика данашњег угузљубља спрам напуклог Титаника-ЕУ!

O TEMPORA!

O MORES!

ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO!


У ОВОЈ ПОСЛЕДЊОЈ ЕМИСИЈИ КОД ДЕЈАН-ПЕТРА, БОКАН ЈЕ ПРОСТО ЗАПЕНУШИО И БЉУВАО ПО МУЧЕНИКУ КРАЉУ АЛЕКСАНДРУ ВИШЕ НЕГО ПО ПАВЕЛИЋУ!

МИ ДАКЛЕ ОЗБИЉНО РАЗМАТРАМО МОГУЋНОСТ ДА ОДУЗМЕМО БОКАНУ ЗВАЊЕ БУДУШЧЕГ

М Ј А С Т О Б Љ У С Т И Т Е Љ А

Соједињеног Војно-Крајишког Краљевства Рашко-Сербскјаго (у ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ СА РУСИЈОМ) и да на то место поставимо Владимира Димитријевића!

Мишљења смо да Бокан има озбиљну ОПСЕСИЈУ са личношћу Блаженопочившег Краља и да ваља да се лечи под хитно!

Уосталом ваља уважити чињеницу да је Бокан својевремено био натруњен дугим ноћним разговорима са Добрицом Ћосићем "Сељом", дворским писцем и сапутником на "Галебу" Јоже Амброзија!

Тоже не треба заборавити да је на Бокана, по сопственом признању, битно и можда пресудно утицао наш покојни пријатељ Драгош те Калајић, иначе декларисани ПАГАНСКИ НЕКРСТ И НЕЗНАБОЖАЦ а поштовалац кримокатоличке јереси латинске!

Са Драгошем те Калајићем смо могли да водимо разговоре МИ, који поседујемо СРБСКИ ПРАВОСЛАВНИ ИМУНИТЕТ, СТЕЧЕН ГОДИНАМА У ПРОВЕДЕНИМ КАО НАЈБЕЗНАЧАЈНИЈИ ПАРОХИЈАН У РУСКОЈ ЗАГРАНИЧНОЈ ЦРКВИ, али не и млађани Бокан чија Душа у време друговања са Драгошем те Калајићем није била довољно стасала и Православно укорењена!

Ну то опет не значи да свака шуша мож'сад да бљује по Бокану, Шешељу, Љотићу итд....МОРА ДА СЕ ЗНА РЕД МАЈКОВИЋУ!

табаџија

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Господо, не брани се оно што је неодбрањиво.

Дакле, јел шаховница са полумесецом на грбу нове државе? Јесте!

Јел уведена католичка црква у нову државу? Јесте!

Јесу ли "шуцкори" награђени за своја клања Срба по Сарајеву? Јесу!

Јел Србски геџа постао последња парија у држави за коју је пролио крви више него било који народ у Европи? Јесте!

Много тога се може додати, све са необоривим чињеницама, ал овде ћу стати.

Шта, јел требао неки Бокан да ме томе научи?

Не господо!

Знао сам то преко педест година.

То што се "мученику" покушава опрати анти СРБСТВО нешто је сасвим друго.

Међутим, код сваког мислећег човека "мученик" је урнисатељ Србије.
Одговори


НА КРАЈУ ЈЕ РЕЧЕНО СВЕ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(06-08-2019, 09:02 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  

НА КРАЈУ ЈЕ РЕЧЕНО СВЕ!

Ја се држим чињеница које кажу:

Србија је ушла у рат да се брани од Шваба и Маџара, да сачува своју територију, народ и слободу.

Из рат који је био стравичан, најкрвавији у историји човечанства до тада, Србија је изашла на победничкој страни.

И, уместо да се омеђи, потврди своје границе, престолонаследник са политичком кликом, без плебисцита, без питања НАРОДа, првенствено Геџе, ствара нову државу пљујући тако на крв мученика који су пошли да бране Србију и оних који су страдали од ножа и вешала од стране Хрвата, муслимана и остале жгадије покупљене под шињел Аустро - Угара.

Најпосле, не можемо сви гледати кроз исте наочаре па стога свако гледа другачије на догађаје из тог доба. По мени је Данко Поповић имао сасвим исправно мишљење по том питању уз једну напомену... Данко никога није етикетирао да је комуњара или што слично ако се није слагао са његовим мишљењем. Нажалост, овде, на форуму, који би требао бити Србски, очас се добије етикета комуњаре па се бојим да су понеки загазили у "лијева скретања".

Требало би да се сетимо речи оних који се у сени моле за све нас и који кажу:
" Из гордости је учињен први грех ка небу: отпадање сатане од Творца"...
Одговори

Може ли се бандоглавима једном доказати: АЛТЕРНАТИВА ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИО ОПСТАНАК АУСТРОУГАРСКЕ!!!

Шта би ви изабрали?

По ко зна који пут ћу поновити: Од накнадне памети немерљиво је гора накнадна глупост!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним