Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Заточеништво Капетана Драгана

(08-01-2015, 03:43 PM)Mekenzi Пише:  
(08-01-2015, 07:10 AM)Владимир Петровић Пише:  Поздрављам овај потез Министарства правде, који је Павле поставио, најзад нешто корисно и просрпско и они да ураде...
Ti reče da si napustzio forumu i da ce samo vesti sa dvora da javljas u monarhiji pod forum....

Jok, ti ces da mi zabranis da pisemтабаџија
Bre, kad sam ja bio moderator vesti na naslovnoj strani ovog sajta, ti si jos klikere igrao...

Саво Штрбац - Нема доказа против Капетана
http://www.vidovdan.org/index.php?option...Itemid=103
Одговори

Цитат:Владимир Петровић

Ti reče da si napustzio forumu i da ce samo vesti sa dvora da javljas u monarhiji pod forum....

Jok, ti ces da mi zabranis da pisemтабаџија
Bre, kad sam ja bio moderator vesti na naslovnoj strani ovog sajta, ti si jos klikere igrao...
Grešiš silno sinko. Ja sam međ' prvih 6 koji je došao na ovaj forum (proveri na diskusijama u istoriji), takođe za mog dosadašnjeg mandata na ovom forumu niti jednom nisam promenio nick, dok si ti jedno 10-ak puta menjao ime od monarhiste, SO, pa do današnjeg...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

КАПЕТАН ДРАГАН-Подршка Српском Јунаку-Спријечимо Изручење Хрватској

Помаже Бог свим људима добре воље,

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, 90-их година прошлога вијека када се српски народ у Републици Српској Крајини нашао у великој опасности, херојски је стао у одбрану свога народа, отишао у Крајину и организовао кампове за војну обуку. Из тих кампoва су изашли многи српски хероји који су 90-их година широм Републике Српске Крајине и Републике Српске својом борбом и знањем стеченим у камповима Капетана Драгана, спријечили да се над српским народом западно од Дрине по други пут у 20-ом вијеку изврши још један геноцид.

Данас, скоро двије деценије касније, на захтјев Хрватске, постоји опасност да ће Аустралија испоручити Хрватској српског хероја Капетана Драгана. За више информација, кликните на овај линк:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dos...e-me-ubiti

Коме се упућује ова петиција?

Влади Републике Србије и Српској Православној Цркви.

Са којим циљем?

Да учине све што је у њиховој моћи, да се спријечи испоручење Капетана Драгана Републици Хрватској.

Шта можемо ми да учинимо?

1. Да потпишемо петицију.

2. Да информишемо наше пријатеље и познанике о случају Капетана Драгана

3. Да захтјевамо од свих релевантних институција у српском народу да спријече изручење Капетана Драгана Хрватској.

Свако добро од Господа,

ПЕТИЦИЈУ МОЖЕТЕ ПОТПИСАТИ НА НЕТ АДРЕСИ:
http://www.peticije24.com/kapetan_dragan

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Nije vezano za kapetana Dragana, nego da li je iti jedna jedina peticija sa ovog sajta ikada ozbiljno prihvaćena u nekoj instituciji ili je negde sa poptipsima uspela nesto da uradi.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ствар је части макар симболично подржати једног Србина, да недопадне у усташки казамат, што би му била сигурна смрт...

MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Gdje su ti Srbi iz Australije da reaguju?

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

Postovani Krajisnice, Srbe iz Australije nije u ratu branio Kapetan Dragan, nego Srbe iz Krajine, gde su oni, a ima ih u Srbiji, da odrze protestni skup ispred Ambasada Australije i Hrvatske???

Одговори

(21-04-2015, 12:09 AM)Ројалист Пише:  Postovani Krajisnice, Srbe iz Australije nije u ratu branio Kapetan Dragan, nego Srbe iz Krajine, gde su oni, a ima ih u Srbiji, da odrze protestni skup ispred Ambasada Australije i Hrvatske???

To i govorim ima ih podosta i u Australiji.Тужан

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

(21-04-2015, 12:17 AM)Krajisnik Пише:  
(21-04-2015, 12:09 AM)Ројалист Пише:  Postovani Krajisnice, Srbe iz Australije nije u ratu branio Kapetan Dragan, nego Srbe iz Krajine, gde su oni, a ima ih u Srbiji, da odrze protestni skup ispred Ambasada Australije i Hrvatske???

To i govorim ima ih podosta i u Australiji.Тужан

Australija je jedna sredjena zemlja, gde ljudi imaju poverenja u sudove, sto u ovom slucaju nije tako. Australija obicno maksimalno stiti svoje gradjane, ali u slucaju kepa to nije tako, verovatno je u pitanju katolicki lobi...

Одговори

(20-04-2015, 05:40 PM)Krajisnik Пише:  Gdje su ti Srbi iz Australije da reaguju?

Ви нијесте свијесни шта говорите. Тако је исто било и у рату. Хрвати као цијела једна и једниствена група (емиграција, држава, све структуре) се обруши свом својом снагом на ЈЕДАН ДИО Срба - док остали муда ладе. И онда се неко пита - ђе су? Па ја више знам мртви Срба из Крајине него живи.
Срби из Аустралије чине шта могу. А знајући какво је стање у српској емиграцији у Америци, то НИЈЕ ДОВОЉНО - није довољно поред ЈАКЕ хрватске емиграције и поготово НИЈЕ ДОВОЉНО против хрватске државе - која узме било којег Србина на нишан!

А ви трубите како оћете. Они се обрачунају са једном по једном групом Срба и иде ко по лоју - зато што то све НИЈЕ СВЕСРПСКИ проблем - него само проблем те поједине групе Срба.

Мало је народа који имају тако низак ниво схватања и дјеловања. Свак за се - Крајина, Босна (источни и западни дио), Херцеговина, Црна Гора, Косово итд. итд.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

пред изручењем

Цитат:СРАМНО: Капетан Драган пред изручењем Хрватској

05/15/2015

ЗАГРЕБ - Оптуженик за ратне злочине у Хрватској Драган Васиљковић, познат као капетан Драган, могао би ускоро бити изручен Хрватској пошто му је аустралијски Врховни суд одбацио жалбу, пише Хина.

Како преноси аустралијски ABC News, Васиљковић ће ускоро бити изручен Хрватској, осим ако не интервенише тамошња влада.

Аустралијска влада одлучила је 2012. године да изручи капетана Драгана, али су његови адвокати успели да пролонгирају изручење правним средствима од којих је последње било жалба Врховном суду. Они су тврдили да су у овом процесу почињене процедуралне погрешке и прекршени неки делови Женевских конвенција. Била је то последња судска инстанца која је преостала Васиљковићу, а једина ствар која би сада могла спречити његово изручење је евентуална одлука аустралијског министра правосуђа Мићаела Кенана.

Хина подсећа да је Васиљковић ухапшен у Перту 2006. године и налази се у затвору од те године, осим раздобља које је провео на слободи 2009. и почетком 2010. након којег је на основу одлуке Врховног суда поново ухапшен.

Аустралијска влада је у новембру 2012. донела одлуку да ће капетана Драгана изручити Хрватској, након вишегодишњег правног натезања и покушаја одбране да оспори хрватски захтев за изручењем који је поднет 2005.године.

Васиљковић је 2013. пролонгирао изручење Хрватској пошто је судија аустралијског суда прихватио његову жалбу којом је тврдио да је у Аустралији имао неправедан процес због процедуралних погрешака које су супротне Женевској конвенцији. Ту одлуку је, међутим, поништио савезни суд. Капетана Драгана Хрватска тражи у вези оптужби за ратне злочине почињене у време када је био паравојни командант у Крајини 1991. и 1992. године.

По оптужници коју је објавило Тужилаштво Шибенско-книнске жупаније, Васиљковић је мучио ратне заробљенике, наредио да буду убијени и командовао нападом на Глину у којем је било цивилних жртава. Васиљковић, који је рођен у Београду и има аустралијско држављанство, негира све оптужбе.
Одговори

Jedan od uslova za ulazak Srbije u EU je isporucenje ustaskoj drzavi"pobunjenike"iz Borova sela.Za sada javnost krije a Srbija ce isporuciti Srbe koji su zastiti srpski narod od Glavasevih koljaca
Одговори

Sramota je za australijski pravosudni sistem ako izruce Kapetana Dragana Krvatskim bojovnicima, jer tamo sigurno nece imati pravicno sudjenje, niti mu ima zivota u krvatskim kazamatima...

Одговори

Iskreno i sam je kriv. Kurčio se tamo po Australiji kako je učestvovao u ratovima, umesto da je ćutao i gledao svoja posla. Niko nebi ni znao za njega da nije davao intervjuje Australijskim medijima.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним