Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Заточеништво Капетана Драгана
#43

(23-05-2015, 02:51 PM)Ројалист Пише:  
(23-05-2015, 02:32 PM)Mekenzi Пише:  
(23-05-2015, 01:30 PM)Ројалист Пише:  Неправедно је да Капетан Драган западне хрватског казамата и буде "ратни трофеј" новој Председници Хрватске, наше Министарство Правде ваља да захтева да буде испоручен Србији и да му се суди у Србији, ако је правде...

Zašto Acko ne reaguje u ovakvim situacijama, da izda neko saopstenje...

Пре ће бити да саопштење ваљају да издају они жутаћи који су са Ђинђићем били код Радована на клопање печеног вола Смарање бре

[Слика: djindjic.jpg]

Реагујте, разне жуте фракције, у име сећања на покојног Зорана Ђинђића, "великог борца за Српство", ето горе фотке са Радованом на Палама усред рата...

ко прати политику и говоре политичара зна да је таде Ђинђић говорио врло конкретно и звучио је као паметан Човјек, то је тако изгледало, међутим мени је од ових осталих са фотке мука, тако су гудили и у част Слободана, Миле Мартића, В.Коштунице, кримоса Ражнатовића . . . за то вријеме народ је пролазио како је пролазио.
Све је пролазно само је новац и интерес вијечан.ИНАЧЕ ВРАТИТЕ СЕ ВИЈЕСТИМА О КАПЕТАНУ.
Одговори
#44

Ти мора да си неки острашћени републиканац, Мекензи, јер Престолонаследнику ти је мрско и да изговориш име Александар Карађорђевић, али нека, Краљевина неумољиво долази, а онда ће такви као ти бити по принципу једног париског листа својевремено: "Дрски претендент је напустио Елбу", сутрадан "Наполеон је близу Париза" а на дан крунисања "Наш вољени цар" Баја

Или као Прва ТВ, у осам "Тадић сигурно побеђује", а после саопштавања резултата: "Наш омиљени у народу, Председник Тома" хихихи

КАПЕТАН ДРАГАН ЗА НОВОСТИ:

- Шведска од Енглеске тражи Џулијана Асанжа и испитаће га у Лондону. Србија, која тражи Тихомира Пурду за ратне злочине, испитала га је у Сарајеву. Ако Асанж и Пурда могу да буду саслушани у Лондону односно Сарајеву, позивам Хрватску да мене салуша у Сиднеју!

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#45

Новости данас пишу да ће Капетан Драган бити изручен у крватске руке 15. јула ове године!

Већ су Хрвати почели терор над Капетаном Драганом, ево шта каже за Новости:

Цитат:"Припремајући своју одбрану пред хрватским судом, ангажовао сам двоје адвоката из Хрватске, али су ми они ових дана изненада отказали пуномоћје. Један бранилац је добио озбиљне претње да ће му породица страдати због мене. Адвокати су уплашени, напустили су ме и сада нема ко у Хрватској да ме брани"

Капетан Драган се обратио српској Амбасади у Аустралији са обавештењем да му се спрема монтирани процес, у коме не може ни да ангажује адвокате...

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#46

Цитат: Загреб - Оптужени за ратне злочине у Хрватској Драган Васиљковић, познат као Капетан Драган биће изручен Хрватској до 15. јула, пренијели су медији у Аустралији.

Аустралијски Врховни суд је у мају одбио његову жалбу на изручење. Након компликација са адвокатима Васиљковића би требало да брани Дарко Станић којем је суд у Сплиту наредио да га брани "по службеној дужности". Васиљковић, који се већ девет година налази у аустралијском притвору, раније је рекао да нема повјерења у хрватску државу која га је, како каже, недужног оптужила за ратне злочине. Капетана Драгана Хрватска тражи у вези са оптужбама за ратне злочине почињене у вријеме када је био паравојни командант у Крајини 1991. и 1992. године. Он негира све оптужбе.
http://www.glassrpske.com/novosti/svijet...87154.html
Одговори
#47

Капетан Драган у четвртак у Сплиту?

Цитат:Аустралија ће ове седмице Хрватској да изручи Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, а његов долазак у Сплит очекује се у четвртак, 9. јула.

У сплитском суду у току су припреме за прихват Васиљковића, који је у притвору у Аустралији провео скоро девет година, јављају хрватски медији.

Васиљковићу је прошлог мјесеца додијељен бранилац по службеној дужности, сплитски адвокат Дарко Станић.

Након изручења хрватским властима, Васиљковић би требало да буде предат сплитском жупанијском државном тужилаштву које против њега води истрагу за ратне злочине.

Након испитивања, истражиоци би требало да затраже одређивање истражног затвора, у којем би капетан Драган чекао суђење.

Захтјев за изручење хрватска Влада поднијела је 2005. године, а Влада Аустралије је у новембру 2012. године донијела одлуку да Васиљковића изручи Хрватској.

Васиљковић је ухапшен у Перту 2006. године и од тада се налази у затвору.

Капетан Драган је 2013. одгодио изручење Хрватској пошто је судија аустралијског суда прихватио његову жалбу, којом је тврдио да је у Аустралији имао неправедан процес због процедуралних грешака које су супротне Женевској конвенцији. Ту одлуку је поништио савезни суд.

Хрватска сумњичи капетана Драгана за наводне ратне злочине почињене у вријеме када је био командант у Крајини од 1991. до 1993. године.
Одговори
#48

Капетан Драган у четвртак у Хрватској

Цитат: Капетан Драган од четвртака у Загребу!
06. јул 2015.

Аустралија изручује Драгана Васиљковића Хрватској после деценије проведене у притвору. Адвокат Станић: Не плашим се ничега. Браним човека, не дело. На суду у Сплиту уверавају да ће имати фер суђење
Сродне вести

КАПЕТАН Драган у четвртак стиже у Хрватску. Све процедуре око његовог изручења овој држави су утаначене, тако да ће Драган Васиљковић после девет и по година проведених у екстрадиционом притвору напустити Сиднеј и Аустралију.

Према информацијама које су дали Сплитски жупанијски суд и кабинет директора хрватске полиције, са Интерполом је све договорено око начина пребацивања Васиљковића, тако да ће он у Загреб слетети у четвртак у 11.30. Одатле ће бити пребачен у Сплит, према неким информацијама у Државно тужилаштво, где ће бити испитан, а онда послат у нови притвор. Према другим информацијама, прво ће бити стављен у притвор у Сплиту или Шибенику, а испитан тек после дан или два. Толико му, како сматрају, треба да се опорави од дугог пута и изнесе своју одбрану.

На сплитском Жупанијском суду у понедељак су обављане припреме за долазак Васиљковића. "Новостима" је речено да ће се строго поштовати предвиђена процедура. Сплитски суд доделио је по службеној дужности адвоката Дарка Станића, а до последњег тренутка неће се знати хоће ли га он и заступати. До сада је више адвоката одустало због претњи, а Боривој Милошевић се одрекао случаја, са оправдањем да је на годишњем одмору.

- Званично ме нико није обавестио да ће господин Васиљковић доћи у четвртак, али сам то сазнао на Жупанијском суду у Сплиту - каже адвокат Дарко Станић, који има богато искуство у заступању оптужених за ратне злочине. - Његову одбрану ћу прихватити јер ме на то обавезује и адвокатски кодекс и правна етика. Ничега се не бојим и праведно ћу га заступати. Не браним дело него човека.

НАЈДУЖИ ПОСТУПАК ЕКСТРАДИЦИЈЕ
Хрватска влада поднела је Аустралији захтев за изручење Драгана Васиљковића крајем 2005. године, а месец дана касније у јануару 2006. он је и ухапшен. Екстрадициони поступак трајао је пуних девет и по година и то је сигурно најдужи поступак за изручење некога у историји светског судства. Све то време осим неколико месеци крајем 2009. и почетком 2010. године Капетан Драган је провео у притвору, а велики део времена је био и у затворској самици.

Одбрану Капетана Драгана платиће Република Хрватска, а на Жупанијском суду у Сплиту нас уверавају да ће имати поштено суђење.

- Нема никаквог страха да би ико био пристрасан - речено нам је у Сплитском суду. - Постоје сведоци и испитаће се сваки детаљ из оптужнице.

Саво Штрбац из Центра "Веритас" сматра да је врло чудно да се објављује датум доласка Капетана Драгана у Хрватску, с обзиром на то да се све екстрадиције обављају врло дискретно.

- Њега не спроводи батаљон војске, већ су му у пратњи два полицајца, па би у прилично дугом путу могло свашта непредвиђено да се догоди - објашњава Штрбац. - Такође, националисти, фашисти и екстремисти у Хрватској могли би му припремити врло ружан дочек.

Штрбац каже да се чује са Васиљковићевом супругом и пријатељима у Аустралији, који су забринути, јер не верују да ће у Хрватској имати поштено суђење.

- Кад су му отказали адвокати које је ангажовао, суд му је доделио једног по службеној дужности, али породица и даље трага за адвокатом који ће желети да га брани и у којег ће имати поверења - каже Штрбац. - Драган се не боји суда и суђења, јер сматра да је невин, али је убеђен да ће имати лош третман у хрватском затвору.

Против Драгана Васиљковића још није подигнута оптужница, већ се води истрага. Он је осумњичен да је истукао једног Хрвата на Книнској тврђави, као и да је командовао нападом на Глину јула 1991. године. Тада су оштећени цивилни објекти, становништво натерано не бег, а сматра се одговорним и за то што су приликом заузимања полицијске станице стрaдала два цивила. Такође, терети се да је у кампу за обуку специјалаца "Алфа" код Бенковца 1993. године дао сагласност потчињенима да стрељају два Хрвата.

НЕДОВОЉНО ДОКАЗА

Са доказима које Хрвати имају против Васиљковића, ако би се држали међународних правних стандарда, не може се подићи оптужница - сматра Саво Штрбац. - Али у Хрватској је све могуће, јер код њих владају двоструки стандарди. Једни важе за хрватске војнике, а други за Србе и припаднике ЈНА.

Штрбац каже да је једини сведок за наводно убиство два Хрвата у кампу код Бенковца Србин, који тренутно живи у Хрватској, а тад је био кувар у кампу. Он је уверен да је тај сведок са хрватским тужилаштвом направио неку трговину.
Одговори
#49

Истина је линк који је Брада поставио, Капетан Драган, на срамоту Аустралије и нарочито Србије, за коју се часно борио, биће у четвртак у крватским рукама. НЕКА МУ ЈЕ БОГ УПОМОЋ, ЈЕР ЗЕМАЉСКЕ ПРАВДЕ ЗА ТОГ БОРЦА И КОМАНДАНТА ОЧИГЛЕДНО НЕМА!!!

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#50

Капетан Драган ће бити изручен Хрватској-Учинимо све што је у нашој моћи да то спријечимо!!!
2015-07-07 05:36

Помаже Бог свим људима добре воље,

Овом приликом желимо да вас обавјестимо да смо упутили захтјев Његовој Светости, патријарху СПЦ, Господину Иринеју и предсједнику владе Репбулике Србије Александру Вучићу да учине све што је у њиховој моћи како би се, недавно најављено, изручење Капетана Драгана Хрватској спријечило.

Молимо вас да вијест о најновијој најави изручења нашег хероја Капетана Драгана НДХ-зији раширите на све стране и да контактирате Владу Републике Србије и Српску Православну Цркву и захтијевате да најоштрије реагују поводом ове нове срамоте која се припрема српском народу.

Кабинет Његове Светости Патријарха Српског
тел/факс: +381-11-3283-997
е-пошта: kp@spc.rs

Канцеларија Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве
тел: +381-11-3025-133
факс: +381-11-3285-866
е-пошта: sasinod@spc.rs

Информативна служба Српске Православне Цркве
тел: +381-11-3025-112
е-пошта: info@spc.rs


Bлада Републике Србије


Београд, Немањина 11
тел.(централа): 3614-621

Кабинет председника Владе Александра Вучића


Београд, Немањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs

Кабинет првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића


Београд, Немањина 11
тел/факс: 3617-586Хвала вам свима од срца,Писмо упућено Патријарху и предсједнику Владе је у наставку:
Српски Народ <podrzimo.kapetana.dragana@gmail.com>

12:19 AM (2 minutes ago)

to patoffice, info, sasinod, predsednikvlade,
Кабинет Његове Светости Патријарха Српског
Српска Патријаршија,
Улица Краља Петра бр. 5
11000 Београд, Србија
Централа +381-11-3025-101
е-пошта: kp@spc.rs

Кабинет председника Владе Александра Вучића

Београд, Немањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs


Ваша Светости Господине Иринеју и Господине предсједниче Владе Александре Вучићу,


Поводом најновије вијести да ће Аустралија у скоријој будућности изручити Хрватској српског хероја Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, обраћамо вам се у име 1.227 (хиљаду двијеста двадесет седам) потписника петиције подршке Капетану Драгану, да учинити све што је у вашој моћи да се српијечи ово изручење и тако избјегне још једна срамота коју свјетски моћници припремају српском народу.

Петицијa подршке српског народа Капетану Драгану може се погледати на следећем линку:

http://www.peticije24.com/kapetan_dragan

Са вјером у Бога и у нади да ћете заиста учинити све што је у вашој моћи да се спријечи изручење Капетана Драгана Хрватској, унапријед захвалан покретач петиције,

СРПСКИ НАРОД,
http://www.peticije24.com/a/106126

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#51

(07-07-2015, 07:22 AM)Ројалист Пише:  Капетан Драган ће бити изручен Хрватској-Учинимо све што је у нашој моћи да то спријечимо!!!
2015-07-07 05:36

Помаже Бог свим људима добре воље,

Овом приликом желимо да вас обавјестимо да смо упутили захтјев Његовој Светости, патријарху СПЦ, Господину Иринеју и предсједнику владе Репбулике Србије Александру Вучићу да учине све што је у њиховој моћи како би се, недавно најављено, изручење Капетана Драгана Хрватској спријечило.

Молимо вас да вијест о најновијој најави изручења нашег хероја Капетана Драгана НДХ-зији раширите на све стране и да контактирате Владу Републике Србије и Српску Православну Цркву и захтијевате да најоштрије реагују поводом ове нове срамоте која се припрема српском народу.

Кабинет Његове Светости Патријарха Српског
тел/факс: +381-11-3283-997
е-пошта: kp@spc.rs

Канцеларија Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве
тел: +381-11-3025-133
факс: +381-11-3285-866
е-пошта: sasinod@spc.rs

Информативна служба Српске Православне Цркве
тел: +381-11-3025-112
е-пошта: info@spc.rs


Bлада Републике Србије


Београд, Немањина 11
тел.(централа): 3614-621

Кабинет председника Владе Александра Вучића


Београд, Немањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs

Кабинет првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића


Београд, Немањина 11
тел/факс: 3617-586Хвала вам свима од срца,Писмо упућено Патријарху и предсједнику Владе је у наставку:
Српски Народ <podrzimo.kapetana.dragana@gmail.com>

12:19 AM (2 minutes ago)

to patoffice, info, sasinod, predsednikvlade,
Кабинет Његове Светости Патријарха Српског
Српска Патријаршија,
Улица Краља Петра бр. 5
11000 Београд, Србија
Централа +381-11-3025-101
е-пошта: kp@spc.rs

Кабинет председника Владе Александра Вучића

Београд, Немањина 11
тел/факс: 3620-115
predsednikvlade@gov.rs


Ваша Светости Господине Иринеју и Господине предсједниче Владе Александре Вучићу,


Поводом најновије вијести да ће Аустралија у скоријој будућности изручити Хрватској српског хероја Драгана Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, обраћамо вам се у име 1.227 (хиљаду двијеста двадесет седам) потписника петиције подршке Капетану Драгану, да учинити све што је у вашој моћи да се српијечи ово изручење и тако избјегне још једна срамота коју свјетски моћници припремају српском народу.

Петицијa подршке српског народа Капетану Драгану може се погледати на следећем линку:

http://www.peticije24.com/kapetan_dragan

Са вјером у Бога и у нади да ћете заиста учинити све што је у вашој моћи да се спријечи изручење Капетана Драгана Хрватској, унапријед захвалан покретач петиције,

СРПСКИ НАРОД,
http://www.peticije24.com/a/106126
А Вучићу пуца прслук за КЕПА !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори
#52

kao i Aleksandru LKaradjordjeviću

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#53

(07-07-2015, 10:35 AM)Mekenzi Пише:  kao i Aleksandru LKaradjordjeviću

a vidim da se ne oglasavaju povodom Kepa i razne zute frakcije i njihove "velike vodje", ako nisu na letovanju kod krvata Баја

Do sada se oglasio od politickih stranaka jedino SRS:

СРС: Србија је морала да спречи изручење Капетана Драгана Хрватској

http://srbin.info/2015/07/07/srs-srbija-...hrvatskoj/

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#54

(07-07-2015, 05:45 PM)Ројалист Пише:  a vidim da se ne oglasavaju povodom Kepa i razne zute frakcije i njihove "velike vodje", ako nisu na letovanju kod krvata Баја


И то је велики разлог што се HRM не оглашава . . . ако је то твој одговор на ситвацију,онда се Владимире запитај . . .

П.С. Исмевају оног нашег идиота од председника за писмо,а где је коверта од рођака то нико и не пита? Што господин што се нада да постане краљ није послао својој родбини писмо у вези резолуције? Где је молба од њега? И он је беше Србин и њега погађа,а ови су његови по крви . . .

Ако је краљ,где је сад кад треба да се јајца стисну,јел зна шта хоће да му ураде са народом?

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори
#55

"Краљ" је у хрватској амбасади, прославља Дан ндх.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори
#56

Њ.К.В. Престолонаследник није хајдук, па да не признаје званичне институције Републике Србије, препушта званичним органима Републике Србије да похапају све шта су у ових седамдесет година републиканског континуитета закували Баја

Дођу тако понекад времена, када памет заћути, будала проговори, а фукара се обогати.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним