Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Заточеништво Капетана Драгана
#71

[Слика: zn0dqw.jpg]
Одговори
#72

Нами је невероватно кол'ко се људи још ишчуђавају због поступака дебелоусматог драмосера!

Док се то не скине ВОЈНИМ УДАРОМ, нема Србији спаса!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#73

Капетану Драгану продужен притвор

сриједа, 07. окт 2015
Вијеће Жупанијског суда у Сплиту одлучило је да за још три мијесеца продужи истражни затвор Драгану Васиљковићу, саопштио је портпарол суда Дамир Ромац.
Судско вијеће је Васиљковићу други пут продужило истражни затвор. После првих мјесец дана притвора, у августу му је притвор продужен за два, а сада за још три мјесеца, до када мора бити подигнута оптужница.
Васиљковића је по службеној дужности заступао сплитски адвокат Дарко Станић, а прије неколико дана он је пуномоћ о заступању дао загребачком адвокату Слађани Чанковић.
Одговори
#74

продужен притвор

Цитат: Капетану Драгану продужен притвор

Оптужно веће сплитског Жупанијског суда продужило је Драгану Васиљковићу, званом капетан Драган истражни затвор, наводе хрватски медији.

Васиљковић је пре два дана, када је доведен у суд ради одлуке о оптужници, казао да још увек сматра да неће имати поштено суђење.

Он је раније затражио да га ослободе јер је поступак, како је навео, монтиран из шовинистичких побуда. Понудио је чак и јемство, али га је суд одбио.

О оптужници се није одлучило јер је одбрана затражила писмени отправак решења о издвајању полицијских белешки. Претпоставља се да је реч о обичном куповању времена, очекује се да Васиљковић уложи жалбу о чему ће онда одлучивати Врховни суд, пише Индеx.хр.

Васиљковић је изручен из Аустралије почетком прошле године након правне битке око његовог статуса која је потрајала целу деценију. У пет тачака оптужнице терете га за ратни злочин над ратним заробљеницима и цивилима у Глини и Далмацији.

У ћелији је најпре био смештен са Драганом Паравињом. Након што је овај по трећи пут осуђен за убиство малолетне Антоније Билић и премештен у Загреб, друштво му прави генерал Ђукић, оптужен за рушење бране Перуча.
Одговори
#75

Борац

Цитат: Жалба Капетана Драгана одложила дизање оптужнице
18. април 2016.

Жупанијски суд у Сплиту одложио је одлучивање о подизању оптужнице против Драгана Васиљковића, због његове жалбе. Одбијен захтев да се судски поступак пребаци у Ријеку или Загреб

Капетан Драган уложио је жалбу сплитском Жупанијском суду па је одложено одлучивање о подизању оптужнице против њега. Драган Васиљковић тражи да му се доставе званичне полицијске забелешке које би требало да буду издвојене из судског списа.

Коначну одлуку донеће Врјховни суд Хрватске, а до тада ће Васиљковић и даље у сплитском затвору чекати одлуку хоће ли против њега бити подигнута оптужница. У својој жалби навео је да судска одлука не може да се темељи на полицијским забелешкама.

Одбрана Капетана Драгана тражила је и да се суђење премести у Ријеку или Загреб, али је то одбијено. У среду ће суд поново одлучивати о продужењу притвора и очекује се да ће донети такву одлуку, упркос противљењу Васиљковића, који сматра да више не постоји ниједан услов за одређивање притвора. Васиљковић је нудио и кауцију од 700.000 евра, али то није прихваћено, а суд је оценио да се притвор мора продужити због могућности бекства.

Хрвати терете Драгана Васиљковића за чињење ратних злочина почетком деведесетих у Книну и Глини, а најављено суђење изазива велико интересовање јавности.
Одговори
#76

Цитат:Капетан Драган: Нисам крив

Драган Васиљковић изјавио је на припремном рочишту у Сплиту да се не сматра кривим за оптужбе Државног тужилаштва које га терети за ратни злочин против цивила и ратних заробљеника у рату
Драган Васиљковић познат као капетан Драган изјавио је данас на припремном рочишту у Сплиту да се не сматра кривим за оптужбе Државног тужилаштва које га терети за ратни злочин против цивила и ратних заробљеника у рату у Хрватској.

Оптужба је предложила испитивање више од 50 сведока, укључујући и супругу немачког новинара Егона Скотланда, који је погинуо 1991. године на улазу у Глину, пренео је Индекс.хр.

Васиљковић се терети да је сачинио план напада и издао наређење о неселективном гађању циљева у циљу застрашивања хрватског становништва како би се оно приморало на бег.

У оптужници се наводи и да је 1991. године дозвољавао малтретирање заробљених полицајаца и цивила у затвору у книнској тврђави, као и да је и сам ударао заробљенике. Оптужен је и да је наредио ликвидацију двојице заробљених хрватских војника у Брушкој код Бенковца 1993. године.

Васиљковић, који има српски и аустралијски пасош, пре годину дана је цx изручен из Аустралије после десетогодишње правне борбе. Тражио је да му не суде у Сплиту и понудио јемство од пет милиона куна за одбрану са слободе.

Он је уверен да му је поступак смештен из шовинистичких побуда, али на смештај у затвору и третман нема никакве примедбе.

Бранилац Слађана Чанковић најавила је да ће судији Дамиру Ромцу писано предати листу сведока које желе да саслушају. Суђење почиње 20. септембра.


Веза:нисам крив
Одговори
#77

Имао је срчани удар


http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...io-bolnicu
Одговори
#78

Спојите ове двије теме и дате им један јасан назив "Капетан Драган" .
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kapet...ena-u-lazi

Прије неки дан је имао изјашњавање по оптужници, несрећник.

Одговори
#79

Почели су са извођењем "доказа". хр. полицајац, дакле запосленик државе наводи да је он видио да га је Драган видио док су га тукли у затвору. Какава лакрдија.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&...rYmgPMz0xw

_______________________________________

СПОЈИТЕ ТЕМЕ!


http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kapet...ena-u-lazi
Одговори
#80

Монтажа звана суђење Драгану Васиљковићу је у току

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&...rYmgPMz0xw

____________________________________________

АДМИНЕ, БРАТЕ СПОЈИ ТЕМЕ.

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-apel-...e-me-ubiti
Одговори
#81

Свједоци се похвално изразили о капетану Драгану

Цитат:Пред Жупанијским судом у Сплиту, гдје је настављено суђење за наводни ратни злочин Драгану Васиљковићу званом Капетан Драган, четири свједока одбране похвално су се изразила о оптуженом и навела да је ријеч о професионалном војнику.

Свједок Бранко Лакић рекао је да је почетком марта 1993. године основан Наставни центар за обуку војске у Брушкој, да је кухиња основана нешто касније, те да у кухињи није радио Перо Драгишић, нити да такву особу познаје, саопштено је из Документационо-информативног центра "Веритас".

И овим свједочењем је дискредитован исказ свједока оптужбе Пере Драгишића, као крунског и јединог свједока оптужбе у односу на 2. тачку оптужнице о наводном убиству два хрватска војника заробљена у селу Драгишић.

Свједок Вујо Кусало потврдио је да је у Окружном затвору у Книну радио од августа 1991. године, да је о свим затвореницима вођена педантна евиденција и да је у простору старе болнице, гдје се налазио окружни затвор, већ од раније био притвор за заробљенике с ратишта и да није било другог затвора на подручју Книна.

Кусало је додао да Капетана Драгана никада није видио у простору затвора.

Милош Крњета свједочио је о оснивању Наставног центра Брушка и навео да је главни инструктор за обуку у том центру био управо Капетан Драган, који је био изузетно професионалан и да је у кампу владала дисциплина и строго професионални однос.

"С обзиром на то да је камп био покривен мојим обавјештајцима, потпуно сам сигуран да се у том кампу никада није догодило нити једно убиство", навео је је Крњета.

Свједок Слободан Тарбук потврдио је да је на подручју Глине у јуну и јулу 1991. године боравила тенковска јединица ЈНА која је служила као тампон зона између сукобљених страна.

Тарбук је одбацио сваку могућност да је јединица ЈНА била у координацији са било којим другим војним или паравојним јединицама на том подручју, осим што је дјелимично била попуњавана из резервног састава с пјешадијом која је штитила тенковску јединицу.

Он каже и да није постојала никаква могућност да би Капетан Драган командовао тенковима ЈНА и да је имао анимозитет према ЈНА, али да је, упркос томе, био врхунски војник и професионалац који је инсистирао на стриктном поштовању правила ратовања и на хуманом односу према несрпском становништву.

Капетан Драган оптужен је да је као командант Јединице за посебне намјене у саставу паравојних српских јединица, односно командант Наставног центра за обуку припадника специјалних јединица "Алфа", поступао противно одредбама Женевске конвенције.

На терет му се ставља да је током јуна и јула 1991. године у затвору на Книнској тврђави, те током фебруара 1993. године у Брушкој код Бенковца, мучио, злостављаво и убијао заробљене припаднике хрватске војске и полиције.

Капетан Драган оптужен је и да је током јула 1991. године у Глини, у договору са командантом тенковске јединице ЈНА израдио план напада на тамошњу полицијску станицу, те приградско насеље Јукинац, села Горњи и Доњи Видушевац, а потом и план за њихово заузимање.

Према оптужници, током тог напада су оштећени и уништени цивилни објекти, становништво је натјерано у бијег, опљачкана је имовина, а убијени су и рањени цивили, од којих је један страни новинар.

У понедјељак и уторак, 29. и 30. маја, пред Жупанијским судом у Сплиту видео-линком из Београда свједочиће још десетак свједока одбране
.

http://www.glassrpske.com/novosti/region...37641.html
Одговори
#82

[Слика: dragan-vasiljkovic-kep-560x438.jpg]


Молим админа да ове теме споји са овом.
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kapet...ena-u-lazi

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-apel-...e-me-ubiti


Одбијен захтев капетана Драгана за укидање притвора
четвртак, 06. јул 2017, 17:12 -> 17:24


Цитат:
Претресно веће Жупанијског суда у Сплиту одбило је захтев Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, за укидање истражног притвора, саопштено је из Документационо информациони центар "Веритас".

Судско веће је одлучило да расправа у процесу против капетана Драгана буде одложена за 20. и 21. септембар.
Капетан Драган је затражио укидање истражног затвора, јер, како сматра, више нема разлога да и даље траје и нагласио да је из судског списа видљиво да неће моћи бити донесена осуђујућа пресуда.

Иако је главни претрес јаван ни у среду ни четвртак у судници у Сплиту није било медија, наводе из "Веритаса".

Одбрана оцењује да је разлог незаинтересованости медија тај што су сведоци одбране успешно оспорили све наводе оптужбе.

Капетан Драган је као командант српских добровољачких јединица у Хрватској оптужен за ратне злочине почињене над заробљеним припадницима Хрватске војске и хрватске полиције у Книну у лето 1991. године и у селу Брушка код Бенковца, у Далмацији, у фебруару 1993. године, пренеле су бањалучке Независне новине.


[Слика: KAPETAN-_DRAGAN_620x0.jpg]

Саопштење цента веритас о суђењу: http://www.veritas.org.rs/dic-veritas-06...iljkovicu/

У првом дијелу емисије "Хоризонт догађаја" Саво Штрбац говори о случају Капетана Драгана Васиљковића и судском процесу против њега.

Одговори
#83

Брада, знаш ли ко је довео Капетана Драгана у Београд и које је странке члан био ?
Одговори
#84

Ит воз мистер "Д.Л." (д мен ху ноус Баја ) . Бар сам тако нешто прочитао. А иницијале, камоли име странке не би наводио да не дајем прилику радикалским манијацима кроато-филима и крипто-комунуњарама да се помаме.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним