Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Б(ул)ајић и Бијела - други том

(11-11-2019, 08:12 PM)Andrejevic Пише:  Кидање
Зато неке јаке странице за гледање онлајн серија и филмова никад не каче домаће, већ 90% америчког (и енглеског) материјала, а од ових 10% посто једно 8% деле Француски и Руси док остала 2% добијајус сви остали.

Управо то! Неће људи да им сваки час неки домаћи филмаџија довикује по систему "Друже Чабор,Друже Чабор..." и да их пријављује.

Да бар на простору екс ју постоји макар један озбиљан канал сличан Netfliksu,који има све серије.И старе и нове.Па изволи плати оних 1000 или 1200 динара месечно,па гледај до миле воље без ометања.И велики део би плаћао.Ми у Србији,као народ, смо прволигашка кинематографска публика.Нигде се у овом делу Европе не цене ни глумци,ни филмови,ни позоришне представе као у Србији.Збирно гледано од првих почетака филмова на овим просторима па до данас,ми имамо велики број снимљених како филмова,тако и серија,мини-серија и тв филмова.Озбиљнија продуцентска кућа би могла да направи такав интернет канал и прибави већи део филмског и серијског материјала,али очигледно да овде или не постоји воља за тим или заиста нема никога озбиљног за такав пројекат.
Када се појави нека серија,избациш целу сезону и гледаоцима препустиш на вољу.Продукција ће свакако зарадити новац,али овима као да ни то није довољно него морају да се баве цензорским радњама као да су администратори у НКВД-у.
Одговори

Постоји Нетфилм, ту се могу гледати домаћи филмови и серије, али није велики избор, јер је постављен мали део од укупног броја домаћих серија и филмова.

То је овај портал

https://www.netfilm.tv/
Одговори

(11-11-2019, 10:56 PM)Mitic Пише:  Постоји Нетфилм, ту се могу гледати домаћи филмови и серије, али није велики избор, јер је постављен мали део од укупног броја домаћих серија и филмова.

То је овај портал

https://www.netfilm.tv/

Знам да постоји.Намерно га нисам помињао,нису они ни близу онога што би требало да означава квалитет.Имају они и на you tube канал неке епизоде,неких серија...Много танак избор.Нема код нас ништа озбиљно из те сфере.Најозбиљнији ти некако дође један од канала РТС-а који има све њихове ТВ филмове од оснивања телевизије,скоро све.
Одговори

Линк који сам ставио на претходној страни, ради серија регуларно. Може да се одгледа. Утисци - све сте већ рекли.

Само да се подсјетим, шта смо рекли за Жрнов, што је порушен тачно? Радња прве епизоде врти се око њега - крије "мрачне тајне".
Одговори

Калуђеров клуб са све оним транџама је очигледна копија серије Вавилон Берлин.
Одговори

Четници држали куплерај? Са "трансродним особама"?
Ви сте баш докони кад гледате те глупости.
Одговори

Транџе само певају. Кез
Гледање "Сенки" јесте нека врста мазохизма, али морам да одгледам, како бих могао да коментаришем.
Читам коментаре на друштвеним мрежама, и видим две групе људи који хвале серију. Прва су они које историја не занима, а друга врста су "србске патриоте" који пљују по краљу Александру и његовој држави и који верују да је све ово у серији истина. Понекад губим време, па са овим другима улазим у расправу.
Одговори

(12-11-2019, 05:23 PM)Вукашин Петковић Пише:  Транџе само певају. Кез
Гледање "Сенки" јесте нека врста мазохизма, али морам да одгледам, како бих могао да коментаришем.
Читам коментаре на друштвеним мрежама, и видим две групе људи који хвале серију. Прва су они које историја не занима, а друга врста су "србске патриоте" који пљују по краљу Александру и његовој држави и који верују да је све ово у серији истина. Понекад губим време, па са овим другима улазим у расправу.
Ево ја да испричам шта се мени десило с једном госпођом, срБском патриЈотом.
Прошле године на фејсбуку видим да ми је захтев за пријатељство послала нека госпоћа B.V. из Лондона. Прихватим је и видим да често бојављује неке текстиће и мишљења о историји. Мало-мало у коментарима се посвађа с некимљ удима, било комунистима, било неолибералцима, али и са људима који добро баратају историјским фактима.
У некој објави од прошле недеље онакаже да "бира своје пријатеље који су патриоти и који зају срБску историју", а пре тога објављивала неке текстиће са сликама у којима стоји винчанско писмо упоредо са српском ћирилицом и мало-мало оплете по краљу Александру, али то све на британски начин, тј. напада с осмехом и у рукавицама, да не кажем, пасивно-агресивно.
Ја је често поткопавао у коментарима извртањем њених реченица пошто је она увек говорила о једном конкретном догађају а без претходне везе с оним што еј довело до тога и без сагледавања историјских процеса.

Јуче видим објавила нешто везано за Соунски фронт и каже "док су велике силе слале људе из колонија и туђу децу, Срби су слали своју децу у рат, а на крају онај масон Александар на личном имању подигао масонски споменик Француској".
Ја јој лепо кажем да је краљево масонство обична спекулација јер осим неких претпоставки не постоји ништа што би у историји потврдило ту тврдњу, а да је на месту споменика пре стајао споеник Карађорђу који је уклоњен 1916. и да ако је тај споменик масонски јер га је подигао масон, онда имамо огроман проблем јер је тај масон подигао хрпу масонских споменика, спомен-костурница и храмова сходно култу ратника који се неговао након рата, а у знак сећања на српске војнике, али да су те масонске споменике на срећу срушили окупатори, а после њих и комунисти, али нису све јер то је ем скупо (ко ће да руши читаве комплексе, цркве и гробља) ем се треба приказати као неко ко поштује тековине ПСР.
Она мени каже да неће да се расправља и да о краљевом масонству нема говора јер је то већ свима познато, а на то је ја упитам да није потврду о том масонству чула од велике ложе Србије? Она мене пита кад сма рођен (млађи сам од ње, има она 50-так година) у смислу "мали, не можеш мени, старијој, да придикујеш нит'да се расправљаш са мном". Док сма јој писао да само преносим ставове професионалних људи, историчар и академика који верују историјским изворима, не бабским причама и "рек'о ми деда", дакле људи од струке, видим да не могу да објавим то у коментару. Кад оно, она ме избацила из пријатеља. Јок

Колико сма опасан Баја

На срећу, ова "енглелескиња" нема неки утицај, само се експонира као срБкиња и то као да су Срби настали пре амеба, дакле класичан кафански историчар који не разуме историјске процесе већ гледа из перспективе данашњице и то смао изоловане догађаје као да пре њих ништа није било (уз додатак спекулација, "рек'о ми деда", новинских чланака које пишу новинари само да би далис воју осуду неке личнсти).
Ајд' да је проблем само у кафанским историчарима, али кдо анс има и кафанских физичара рецимо. Тврде да је ремек-дело физике створила Милева, а не Алберт, али кад дође до дела где Тесла спомиње да је та теорија тривијална, сви оплету по Алберту и тој теорији као највећој јереси. Па нек буду досленди и кажу да је идиот који је смислио ту теорију Милева, кад је Алберт већ није ни могао замислити, како наводе.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(12-11-2019, 05:23 PM)Вукашин Петковић Пише:  Транџе само певају. Кез

Кез

Ал' их опсервирао Вуле к'о Славица Ђукић Дејановић. Кез

Истина жива. Када би правили грубу поделу,то су стварно те две групације.
Одговори

Имам добру дефиницију и опеис тих "срБских патриота".
То су људи која у читавој српској историји ваљају само Апис и његови четници, а добри су им и српски војници, али ен толико као Апис и дружба.

Преузели су систем партизанских филмова где партизан с два метка убије 100 Немаца, а овде један четник с јендим метком убије 1000 Турака/Бугара и освоји сам цео један град.
По њима, четници су ослободили Стару Србију и Србију 1918, они су све одрадили, а српска војска је само прошла и преузела заслуге јер је политичарима годило да они покупе кајмак незаслужено, али добри су и ти српски војници јер нису били при команди и власти.
Али врховни командант, војводе, политичари и академици, то је багра неотесана; лопови, ратни профитери, масони, глупаци, шаљу туђу децу да гину а себе и своју децу чувају, завили су Србију у црно, изазвали су ПСР, због њих је страдало 28% становништва Краљевине Србије, они су гробари срБства, сатрли срБски народ, изазвали Јасеновац, они су свињари и скоројевићи, уназадише нас за 200 година. Једино војводу Мишића ту необрајају зато што је он био Обреновићевац. А да су сви ови претходни слушали Мишића, Србија би данас била три пут већа са јендо 100 милиона становника, не би било Јасеновца, ма не би било ни ДСР, а да је било, Срби би ушли у Берлин за 10 дана.

Та друга врста људи су већи црнорукци и од самих црнорукаца.

Не зна се да ли су гора деца комунизма или ови зналци историје који су највеће срБске патриоте. А и јенди и други на крјау промовишу да само слога Србина спасава и да не треба да се делимо више, али онако, успуд, да се зна да само они ваљају, али боље да се не делимо.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Историја из разних текстова таблоида.
Одговори

Гледам сам прву епизоду и доста ми је. Оов је просто бесмислено гомилање свега и свачега, уз огромне дозе простаклука и наравно оцрњивање Краљевине.
Одговори

(12-11-2019, 07:12 PM)Andrejevic Пише:  Имам добру дефиницију и опеис тих "срБских патриота".
То су људи која у читавој српској историји ваљају само Апис и његови четници, а добри су им и српски војници, али ен толико као Апис и дружба.
Ево и конкретног примера, Фејсбук група "Принцип" је у питању.
Пре неког времена је била објава о војводи Бојовићу и његовој наредби војсци након окончања Солунског процеса.
[Слика: Screenshot-20191112-185508-Facebook.jpg]

А пазите сад коментаре на ову објаву.
[Слика: Screenshot-20191112-185601-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20191112-190412-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20191112-185710-Facebook-3.jpg]
[Слика: Screenshot-20191112-185710-Facebook-2.jpg]

[Слика: Screenshot-20191112-185538-Facebook.jpg]
Одговори

Ја сам члан те групе, испрва само зато што сма чуо да имају неке добре фотографије, али нас пар који смо оријентисани ка "монархофашистичком систему", имамо позитивно мишљење о "Аци масончини" и иоле разумемо српску историју смо консатантно упадали и још увек упадамо (бар они који нису изашли из групе) у бескрајне расправе о овим темама, где је друга, супротстављена страна, чак и безобразна.

А овде ниси ставиодве врло карактеристичне изјаве:
1) Неки господин је написао, парафразирам, "е нек су те комунисти тукли, нек си добио батине"
2) А један, мислим да је баш онај који је и објавио текст, рекао да је ово класична полтронска и ботовска изјава, те скоро унизио не Бојовићеву улогу, већ и његову личност и испада да га је маргинализовао.

У тој групи најбољи је Мишић, Степа и Путник су неутрални, а Бојовић је посебна категорија. Он није добар као остала тројица (као да смо имали 50 фелдмаршала као Немачка па да бирамо који нам се свиђа) и он је као добар, али је опасан Карађорђевићевски полтрон који је имао прљаву и гадну улогу у Солунском процесу и испао је ђубре.
А онда додају да је он човек који је дуђу децу слао да умиру. Онда кад им кажете да му је син умро од тифуса док је лечио заражене, одговарају: "Па добро, али генерално ни један војвода није знао како је кад му дете умре јер с слали туђу децу и седели у својим топлим штабовима. Ја ти кажем ово генерално, не односи се смао на Бојовића".

Један човек је у тој групи рекао да је група попримила крајње антисрпски став и да више ради на блаћењу српског народа и војске него ан неговању историје и народног јединства. Онда кад се неко јавно пожали и каже да сматра да је група антисрпска зато што вређају све осим Аписа, Црне руке, четника и обичних војника и изађе из групе, они псовком терају њега и сву осталу "југословенску" и "југоносталигичарску" клику "Александра гробара".

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним