Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
http://www.digitalna.nb.rs/wb/NBS/novine...ndex=00002
"Аустроугарска штампа је имала посебан пик на принца Ђорђа јер је за време Анексионе кризе 1908. давао неодмерене изјаве на рачун Аустроугарске и у току демонстрације на тргу спалио аустроугарску заставу."
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 18-11-2017, 12:42 AM од
Громовник.)
Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Потписан је уговор између националних телевизија у региону о прављењу играних и документарних серија о историјским личностима које су задужиле " наше културе". Дакле, ово што смо гледали у задњих пар година, био је само увод у предзиђе пакла.
Тек ћемо сада видети своје добро јутро.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Искочи ми ово па да окачим.
Нисам стигао да одгледам.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,065
Било је већ на сајту негде.
Него , да ли сте гледали нову епизоду? Нема Руса.
Да вас подсетим...
Овде ће се прича продубити. И испод овог главног тока, крије се много дубљи сукоб. А то ћете тек видети.
[/quote]
(Последња измена: 20-11-2017, 12:17 AM од
Бенито.)
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Колико се мени чини, изгледа да и дан данас важи правило, ко год се замери комунистима, па био он краљ Александар или ђенерал Дража, тај у јавности мора да буде приказан у негативном контексту. Иначе што "јавни сервис" не сними ону Павловићеву серију о Александру?
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Протеклих дана сам се срео с једним чији је Ђед Рус, емигрант и он ми рече да су они стварно радили опијум. А Бјелогрлић је стварно титоиста и југо-носталгичар, отац му је био активан и ангажован партијац на функцији а рођени брат му је у 50 години тетовирао Че Гевару на раме.
Углед:
3,065
Критику ове серије коју будем радио, ако Бог дозволи, биће изгледа прилично обимна. Оно што после четири епизоде могу да констатујем је да: ништа антисрпскије никад није снимљено на српском језику.
Партизански филмови, попут Ужичке републике, су кратки резови у односу на овај дугометражни филм.
Поруке: 5,873
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,535
У овој, петој епизоди долазимо до сазнања да је Кројач био комита код Танкосића. Значи, новостворена држава се одрекла бораца и ратника, па су неки од њих скренули у криминал (а неко од бораца проси, неко је на ивици беде, неко је отишо у занатлије, неко је жандар итд.)
Када све ово искомбијунемо (плус што су најбољи ратници погинули током Првог св. рата), имамо само шљам, олош који је живео у Краљевини Југославији са жандарима који једу, пију, примају мито итд. И тако добијамо претече Булајићевих четника (није случајно што жандари само једу и пију).
Ова серија је само предисторија од. припрема за Булајићеве четнике
Поруке: 5,873
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,535
Тако је то са домаћим серијама. У серији (филму) "Монтевидео, Бог те видео", имамо сцену у којој се фубалери туку са Радом Пашићем и тада један фудбалер боксером млати овог Пашића, а јавља се онај градски пајац који поручује Пашићу: "Пази на кошуљицу, тата ће да се љути".
Баш тако, Никола Пашић, који је мртав четири године, има да се љути због крваве кошуље.
У другом делу "На путу за Монтевидео", Милутинац полаже испит и професор му каже да иде у Јужну Америку и да тамо диже револуцију, јер је овде било много крви, пошто смо убили два владара: једног нашег, а другог страног.
Јесте. А Франц Фердинанд није ни био владар, него престолонаследник, и то чак није био ни директни потомак Фрање Јосифа. Имао је само неку функцију у војсци, да врши надзор трупа, тако некако