Поруке: 5,716
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
По новинама убацују коске да треба обратити пажњу на оног тужиоца Ђукића. Можда то нема појма са животом већ им такве паткице служе да одвуку пажњу на другу страну. Ко зна...
Поруке: 14,695
Теме: 308
Углед:
3,187
Серија тачно добија облик који сам очекивао.
Мора се признати да је Бјела талентованији од Б(ул)ајића. Дуже успева да сакрије шта је хтео да каже. Али, познавајући њега, прочитао сам одмах шта ће бити поента.
Поруке: 2,160
Теме: 21
Углед:
342
Свакако, оно са Русима била је само патка, Срби су главни негативци и то они везани за монархију, црвени ће опет да испадну главне фаце.
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
3,187
Оно што ме чудило, изгледа да није случајно. Бунило ме откуд после сваке епизоде аутори дају дугачке интервјуе , у којима објашњавају садржај епизоде и " доказују" да је све " историјска истина".
Имам поуздану информацију да им је то био део уговора са продуцентом, који још увек није довољно осветљен. Другим речима, аутори не брину о медијима, који су им отворени , а путеви за интервјуе су уходани и зна се ко када и где гостује. А ауторима је још у уговору за прављење серије утаначено колико новца добијају по сваком интервјуу.
Сад то упоредите са рецимо Милославом Самарџићем или још неким ауторима који, практично, моле неке слободне медије да им нађу термин да раскринкавају неке наметнуте идеолошке конструкције.
(Последња измена: 16-12-2017, 12:39 PM од
Бенито.)
Углед:
364
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Дижи рампу!
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,187
Одлично, браво.
Једина је замерка ово око поређења са Бајином Баштом. Ни она није изгледала као мизансцен у Монтевидеу. Скоро смо имали причу о оном предратном хотелу. Кад мало боље размислим, готово свака варошица имала је макар по један такав хотелчић. Можда и Крива Паланка, то би морао да проверим. А тога у Монтевидеу нема. Дакле, још горе је у Монтевидеу, а у Сенкама су превазишли себе.
Молим све чланове форума Погледи, да на Јутубу реагују кад год се појави нека емисија о серији Сенке и оставе негативне коментаре о серији, зато што аутори серије и наручиоци посла максимално користе друштвене мреже да би приказали народну подршку " капиталним пројектима". Ради се о идентичној идеолошкој индоктринацији као у време титоизма, само су сада модерније методе. Али, нема више цензура и пребијања по затворима за противно мишљење, барем не на интернету и зато се мало ангажујте и нападајте ову изузетно опасну серију.