Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Деца припадају држави

Неће да може, овај много црн за лозу владике Артемија, пре да је од циганску сортухихихи

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(29-12-2017, 07:08 PM)смедерево Пише:  Неће да може, овај много црн за лозу владике Артемија, пре да је од циганску сортухихихи

Ја ти велим за Марка Радосављевића, а за тог владику нисам чуо, таквог нема у СПЦ. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ал' зато има дрипЧИНА,Боже сачувај!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(29-12-2017, 09:02 PM)смедерево Пише:  Ал' зато има дрипЧИНА,Боже сачувај!

Ма знам... само не знам где их Марко покупи. Ужас! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Од тебе и даље само будалаштине... ДрипЧИНО! Сирома'

Одговори

(29-12-2017, 09:41 PM)смедерево Пише:  Од тебе и даље само будалаштине... ДрипЧИНО! Сирома'

Шта ћу кад су ме на то натерали Маркови талибани Јок

Д М
Одговори

https://patriot.rs/misa-matic-buncanje-mile-aleckovic/

Д М
Одговори

Ово је одлично написано и све је тачно од А до Ш.
Али, какве то везе има са темом?
Одговори

(30-12-2017, 12:01 PM)Бенито Пише:  Ово је одлично написано и све је тачно од А до Ш.

Смета му што је Мила Алечковић подржала Владику Артемија,па од беса објављује само да њу дискриминишеСирома'

Одговори

(30-12-2017, 12:38 PM)смедерево Пише:  
(30-12-2017, 12:01 PM)Бенито Пише:  Ово је одлично написано и све је тачно од А до Ш.

Смета му што је Мила Алечковић подржала Владику Артемија,па од беса објављује само да њу дискриминишеСирома'

Мислиш "бившег владику Артемија"?

Јок

.

Ево сазнадосмо да деца са Космета постижу највишу цену кад се продају на тржишту, а све је ово учињено због Космета... А то није све...

Д М
Одговори

(29-12-2017, 02:10 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(29-12-2017, 01:55 PM)Бенито Пише:  А шта ви мислите, зашто се Карађорђије стално спутава у нашем културном простору? Ово је реторско питање. Или краљ Александар Карађорђевић или четници? Хоће ови да буду Европа, да буду слободни, да буду либерали. А кад неспоменик дође у кућу по своје, јер га призивају, онда куку и леле, ајмо у Острог.
Знате ли да већина свештеника пре рата није хтела да свети водицу у кући, ако осети мирис масти?
Много смо пали, а јелка је више последица него што може бити узрок.

Хеј ти поручниче Бенито Smile прочита ли књигу "Тајна историја Милошеве Србије" ? То је оно што је Вук за живота запечатио и одредио да се не отвара до 1900. године. Отпечаћена је 1901. године а пре неколико дана набавио сам је и ја. Треба оно прочитати и видети да нико није имао примитивније окружење од Милоша Обреновића нити се ко онако бахато понашао.

Себи убраду:

Хммм...Шумадинац је изгледа открио рупу на саксији! Та књига није ништа ново нити је велико откриће неке наводно "велике тајне"! Наиме те писаније ПОШОКАЧЕЊАКА И КРИМОКАТОЛИКА Вука Караџића, иначе плаћеног агента Ка унд Ка Веома Кримокатоличке Монархије (званичан назив), објављене су, наравно у малом тиражу, још за време Јозефа Амброзија и ми књигу имамо ође неђе међу кутијама а на насловној страни је Милошева слика. (Вук Стеф. Караџић, Милош Обреновић или Грађа за србску истоију нашега времена, Просвета, Београд, 1969).

Међутим!

Прави разлог пизме ПОШОКАЧЕЊАКА И КРИМОКАТОЛИКА Вука Караџића спрам Милоша Великог није било "примитивно окружење" истога, јербо је цео свет био у то доба "примитиван", а нарочито баш полуписмени Вук са његовим делима попут Црвен-бана!

Прави разлог дакле, беше, КАКО ОНДА ТАКО И ДАН-ДАЊИ, борба непрестана између под-културе Трулежног Запада и Отачаствених Завета Православног Истока!

Наиме србски отпор „реформама" србског писма и језика ПОШОКАЧЕЊАКА И КРИМОКАТОЛИКА Вука Караџића је био снажан па је из правог малог рата вођеног тим поводом карактеристична борба око латинског слова ј, мада је она чинила само врх леденог брега јер бајаги „Вукова”, а уствари Копитарева слова, јесу била подешена тако да у целини више личе на латиницу него на стару Србску Азбуку, а водило се рачуна и о томе да добар део „Вукове” азбуке граде латинска слова!

И ето ПРАВОГ разлога за Вуков бес, јер Кнез Милош Обреновић је у вези с тим писао Владики Петру Петровићу Његошу, 20-ог октомбра 1836-е године по Србском Календару, (изостављена ја Правосрбска ортографија јербо се сва стара словеса србска понекад не појављују на сокоћалу) па каже :

Цитат:Има једна рђава секта, вуковка названа, која дебело јер изоставља, и још гдекоја измењенија захтева, и све се бојим да не буде отров ученија ове секте и до у Црну Гору, досад свагда чисту и невредиму пребившу, приспео, и ако би то било, то би ми заиста врло тешко и жао пало, јербо је доста верно познато да та секта изостављањем дебелог јер и увођењем некаквог ј одводи од Православља и приводи к римокатоличанству.

Познат ће Вам бити кустос Ц. К. (Царско-Краљевске, Ка унд Ка.) Библиотеке, Копитар, римокатолик, овај је та ученија разврата дао Вуку, а Вук вуче туђу будалаштину не знајући ни шта вуче ни нашта.

Но ово, мислим, сами за себе задржите, да не дође до нечастивих ушију.

Та је секта и овде била почела исто ученије распрострањивати, но ја сам то у согласију с Митрополитом Карловачким Стратимировићем предупредио многе такове књиге у ватру бацивши а многије читавим сандуком побацавши.

И ОВЕ РЕЧИ МИЛОША ВЕЛИКОГ ЗАПАМТИ СРБИНЕ-ЛАТИНИЧАРУ, ТРЕБАЋЕ ТИ ЈЕР ЋЕМО И МИ, ШАКА СИРОМАХА-ПРАВОСЛАВНИХ СРБА, ПО УГЛЕДУ НА МИЛОША ВЕЛИКОГ, КЊИГЕ ПИСАНЕ ПРОКЛЕТОМ ХРВАТСКОМ ГАЈЕВИЦОМ ИЛИ

U S T A Š I C O M

У ОГАЊ ЈЕДНОГА ДАНА БАЧИТИ!

Друго, Вук се досетио да олајава Милоша и његову околину тек кад је Милош са подсмехом одбио да му подари наследно племство, због чега је Вук својевремено додао на своје презиме и Караџић, бива он је од Дробњака старином, иако је цела Србија знала да он није никакав Караџић него је од неких Бондула који никве старине нијесу имали.

Зато се Вук жалио и свом ментору, Врховном Цензору Ка унд Ка Хијеронимусу Копитару, како је са својим Србима сасвим раскрстио па каже:

Цитат:Данас дођу на парлаторију тројица од најзнатнији Милошевих чиновника те ми јавно пред толиким светом кажу, да ми је он ј... и оца и мајку и да у Србију више никад не смем ићи, и не само да сам у његовој немилости, него ће он са својом могућом силом потрудити, да ми и пензију Руску укине; по том су ме и они сва тројица псовали и ружили, што су год боље знали; а то је све било по заповести Милошевој.

ВУК ЈЕ КРИМИНАЛАЦ КОМЕ БИ ТРЕБАЛО ПОСТХУМНО И ОНУ ДРУГУ НОГУ ПРЕБИТИ УКАЗОМ КЊАЗА СЕРБСКОГ МИЛОША ОБРЕНОВИЋА ПРВОГ!

НЕВЕРОВАТНО ДА СУ ДВА ЋОПАВЦА ТОЛИКО ДУБОКО УТИЦАЛА НА ПСИХУ СРБСКОГ НАРОДА ДА ЈЕДНОСТАВНО ВЕЋИНА НЕ МОЖЕ ДА ИХ СЕ ОСЛОБОДИ ПА ТО ТИ ЈЕ!

НЕВЕРОВАТНО!

ОВАЈ ГРМ ЋЕ ВРЕМЕ ДА ОСУШИ,
И КАМЕНИ СТУБ ЋЕ ДА ПОРУШИ,
АЛ'СРБИЈА ВЕЧИТО СТАЈАЋЕ,
И МИЛОША ИМЕ СПОМИЊАЋЕ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Е сад си прави Просветар. Smile
Више оваквих уписа, мани се Шешељуге.Ваистину!
Одговори

Просветару ово ти је најбоље љотићевско обраћање икад, само тешко се са љотићевштином расправити а и смисла нема. И шта је Вук слагао у оним својим причама и описима својих савременика.Оптужују га за све и свашта али нико не рече да је какву неистину написао у тој својој књизи.

(30-12-2017, 12:57 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  И ОВЕ РЕЧИ МИЛОША ВЕЛИКОГ ЗАПАМТИ СРБИНЕ-ЛАТИНИЧАРУ, ТРЕБАЋЕ ТИ ЈЕР ЋЕМО И МИ, ШАКА СИРОМАХА-ПРАВОСЛАВНИХ СРБА, ПО УГЛЕДУ НА МИЛОША ВЕЛИКОГ, КЊИГЕ ПИСАНЕ ПРОКЛЕТОМ ХРВАТСКОМ ГАЈЕВИЦОМ ИЛИ

U S T A Š I C O M

У ОГАЊ ЈЕДНОГА ДАНА БАЧИТИ!

Па да, то је то.

Као што стоји у оном тексту изнад,што окачи Шумадинац.

Цитат:Можда је, по њима, био у праву славни јунак Кнез Милошеве Србије, Милоје Лаповац, који је у то доба рекао: „Господару, све писмене треба побити, јер буне народ против правитељства“.

А ти комесаре љотићевски нигде из Канаде да макнеш нећеш а камоли какве буне да водиш и књиге да спаљујеш. А ја да се настављам нећу јер нисам ја писао књигу нити сам неки фан Вука Караџића него узгред упитах Бенита да ли је прочитао књигу,што си ти моментално искористио да напишеш животни реферат.

(30-12-2017, 12:57 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Друго, Вук се досетио да олајава Милоша и његову околину тек кад је Милош са подсмехом одбио да му подари наследно племство, због чега је Вук својевремено додао на своје презиме и Караџић, бива он је од Дробњака старином, иако је цела Србија знала да он није никакав Караџић него је од неких Бондула који никве старине нијесу имали.

Који је извор за ово ?
Одговори

(27-12-2017, 11:53 AM)Шумадинац Пише:  Чичамитовац из Канаде....бла, брља...сврака не мож' да пева на две гране у исто време. Јок

(27-12-2017, 05:13 PM)ЈВуО-КГ Пише:  ....комесаре љотићевски из Канаде..из земље јаворовог листа.....трућ....

Себиубраду:

Шумадрипцу Канада изгледа неда мира па се дао у "дискусију" с'оба налога притом доказујући да "сврака уствари МОЖЕ да пева на две гране у исто време"!

Међутим!

КАО ОДГОВОР НА СКРЕТНИЧАРСКО-БОТОВСКЕ АКЦИЈЕ СКРЕТАЊА ОВЕ ЖИВОТНО ВАЖНЕ ТЕМЕ И БЉУВОТИНА ОД СТРАНЕ ШУМАДИНЦА (АКО ЈЕ ЈЕДАН ТО ЈЕ ТУЖНО АЛ'АКО СУ ДВОЈИЦА ТО ЈЕ И ТУЖНО И ОТУЖНО), МИ БИ САМО ДА СКРЕНЕМО ПАЖЊУ ДЕЖУРНИМ СКРЕТНИЧАРИМА ДА ЈЕ МИЛА ДОБИЛА, И ДОБИЈА, ДОБАР ДЕО ПОДРШКЕ БАШ ОД СРБА ИЗ ИЗГНАНСТВА, ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ И ИЗ ТЕ КАНАДЕ КОЈА ТОЛИКО ТИШТИ ШУМАДИНЦА!

Паметном доста-во времја Поста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним