Поруке: 5,914
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Гдин Милослав је објаснио ову слику у књизи "Фалсификати комунистичке историје". Мени лично, ова фотографија делује чудно.
Наши се налазе у првом плану, а Немац се налази горе на врху степеништа као да је небитан лик или као да се стиди. И некако ми је лик Немца другачији, има констраста са нашима, као да је пребачен са неке чистије слике.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Мени је текст невероватан,не знам одакле су извукли ту причу да је Дража послао своје команданте на разговор са Немачким официром за везу да би се Дража наводно преко њега састао са Недићем и да би се договорили око Немачке испоруке оружја четницима.
Углед:
609
Фотомонтажа очигледна,упореди немца са четницима по висини ,да је ова слика оригинал овај немац би био вероватно неки патуљак а не човек.
Углед:
1,538
Прелистај књигу "Фалсификате", гдин Милослав је израчунао да би висина Немца била око 2,5 метра и да Немац има превелике ноге.
Ово пишем по памћењу
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
609
Та књига ми је негде забачена,не могу да је тражим,не слажем се са тим тумачењем да би Немац био висок 2,5 метра,јер погледај врата и браву,види се да је био низак растом по овој фото-монтажи.Немац је пет степеника изнад Калабића,Рачића и Недића ,види колицки му је горњи део тела у односу на њих.Недић је до рамена немцу а патуљак стоји не пет него шест степеника горе.
(Последња измена: 05-12-2017, 04:18 PM од
Милош Шарац.)
Углед:
1,538
Можда је тако и објашњено у "Фалсификатима", да је у ствари Немац патуљак, а да су врата висока 2,5 метра. Не могу ни ја баш да се сетим, а књига ми није при руци