СИЈЕНКА МИЛОСАВА ПАЛА НА (ЈОШ ЈЕДНУ) ИЛУСТРАЦИЈУ ЧЕТНИЧКО-ЊЕМАЧКЕ САРАДЊЕ!!!
Све те приче о угловима, висинама и временима фотографисања су само ситни детаљи који не могу промијенити суштину.
Наравно и земљиште може да се слијеже, али ако су та слијегања преко неке мјере, то изазива видљива оштећења на објектима.
Чак ни слијегања тла до мјере која не изазива рушење објекта не може суштински да измијени ствар.
Ствар је у томе да у задње 74 године земља није промијенила смијер ротације око своје осе!
А мислим да није било ни драстичне промјене брзине ротације око властите осе, а ни око сунца. Тако да је правац пружања сијенке вјеродостојан.
Што се тиче углова, висина, даљина,..., геометрија је егзактна наука. И ознаке на капи и грудима нијемца су биле тачно прописаних димензија, висина степеника је иста као и данас...
Тако да геометриска реконструкција није немогућа. Свакако да је могуће урадити геометријску реконструкцију и утврдити одакле је фотографисано и да ли је уопште ријеч о једној те истој фотографији. Мислим на то да ли објект и сви ликови на предметној слици потичу са исте фотографије.
(12-08-2018, 12:07 PM)ватхра Пише: Dođe Goks i pokvari zabavu kad je bilo najzanimljivije. 
Samardžiću,
Ništa vam ovo ne valja. Skroz te pogrešno procenili prostor.
Već su vam tri puta napisali da je fotograf trebao da stoji još desno, a vidi se i da je ovaj trojac isto stajao još desno.
Što se tiče visine kvake, vi pretpostavljate da se ona može podići relativno u odnosu na glavu samo ako se i kamera podigne, međutim isto se može postići i ako se fotograf odmakne.
Imali ste sliku na raspolaganju i nekoliko sati, ne znam kako ste ovako omanuli. Liči da niste ni pokušavali?
Tu vam je negde ovaj pokušaj na nivou onog da nisu imali prevoz pa nisu mogli da stignu do Topole...
Ма Самарџић увијек омањује!
Исто тако омануо је и код графолошке анализе калабићевих писама. Он не схвата да човјек послије смрти мијења рукопис!!!
Тако да било каква графолошка анализа није релеванта.
Или Самарџић намјерно саботира и не прихвата да се рукопис људи полсије смрти мијења, да се простирање свјетлоси мијења, да се кретање земље мијења, у свим случајевима кад то патрија наложи?