Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 3.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Блокаде и протести против Овај диктатуре

Цитат:БРАНИСЛАВ Узелац, професор у пензији, који је био омиљен међу свим ђацима у Математичкој гимназији, објавио је отворено писмо бившим ђацима на свом Фејсбук профилу, чију садржину преносимо у целости.

МОЈИМ БИВШИМ ЂАЦИМА - Учио сам вас да се не очаравате, јер свако очарање, заврши разочарањем... Учио сам вас да кад људи мисле, мисле различито, а кад мисле исто, заправо не мисле! Учио сам вас да се не уклапате у масу, јер се маса понаша по принципу најмањег заједничког садржаоца, тј, своди се на ниво најглупљег. Учио сам вас да никога не презирете, јер је презир манифестација лошег мишљења о самом себи! Учио сам вас да не мрзите, јер је мржња емоција која ничим не може бити задовољена! (Чак, ако објект мржње умре, ви га мрзите још више, јер немате више кога да мрзите...) Учио сам вас да цените рад и креативност и да презирете лењост и нерад. Учио сам вас да читате и да се образујете, јер Богу хвала, целога живота је могуће напредовати... НЕКИ НИСУ НАУЧИЛИ!

- Запаљени за псеудополитичке идеје, затровани псеудомесијанским идејама да ће бити ослободиоци не знам кога од не знам чега, удобно се сместивши у шаке марионет-мајстора разних агентура, подигли су свој ХYБРИС до небеса. И сад ми држе вакелу "у шта си се претворио" уз додатак увреда које као пристојна особа нећу овде цитирати. Имам да кажем само још ово: нисам се никако променио, ни у шта се нисам претворио и жао ми је што вас нисам нечему научио! Али, НИКО ВАС НЕ МОЖЕ НАУЧИТИ НИЧЕМУ АКО ВЕРУЈЕТЕ ДА СТЕ НАЈПАМЕТНИЈИ! Тада је неминовно да ћете на крају испасти будала... Видећете...
Одговори

(23-03-2025, 07:59 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Само за назочне четнике-ћације.
https://www.facebook.com/share/v/1DA8msdgHw/

Што пиште и урлају док иде Спремте се спремте...

То када крене то се или ћути или се пева на глас сви заједно...

Што се тиче четничких песама овако на јавним скуповима једино где су се знале отпевати јесте на радикалским скуповима...

Пар пута на утакмицама крене спремте се спремте, а навијачи не знају па буде туц, муц, пали звучнике.

Спремте се, спремте за нас је света песма или ти ХИМНА! И на тоој песми не сме бити урлања, пиштања, то се пева са руком на срцу и сузом у оку и пркосним погледом!

Ал пучина је стока грдна.... 

На оваквим местима пуштати четничке песме је ругање свему српском...

За ове што пиште је музика ЕКВ, Цане и тај шугословенски поп рок, где се пиждри за прљавим казалиштем, неким бјелим дугметом и осталим патетичним и романтичним с*има...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-03-2025, 04:40 PM)milan Пише:  Ево да пошаљем неки линк и ја са Нове,али вас молим да погледате коментаре...

https://radar.nova.rs/politika/jovo-baki...komentari/

И његов интервју....између осталог....

RSE: Mislite da je to rehabilitacija velikosrpskog nacionalizma?

Bakić: U neku ruku da, posebno ako pogledamo ko su ljudi koji su to proslavljali, ko su ljudi koji su se radovali tome. U socijalističko vreme, umelo se preterivati, pa je taj pokret bio nazivan fašističkim. On nije bio fašistički. On je bio izrazito nacionalistički pokret. Posebno kada je odnos prema muslimanima u pitanju, tu je bilo nekoliko užasnih pokolja koji su imali genocidni karakter – i u Foči i u Pljevljima. Tu su odgovorni crnogorski četnici Pavla Đurišića. Upravo kod Pavla Đurišića je i sam Draža Mihailović bio u jednom periodu u selu Lipovo kraj Kolašina. Jedan dobar deo četničkog pokreta je bio difuzan. Draža Mihailović nije imao kontrolu nad svim četnicima, ali je imao dobre odnose sa Pavlom Đurišićem, čiji četnici su sarađivali sa Italijanima. I svi su bili pod jednom te istom ideološkom kapom.

Који фактор у протестима је овај комуниста?
Одговори

(23-03-2025, 08:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(23-03-2025, 04:40 PM)milan Пише:  Ево да пошаљем неки линк и ја са Нове,али вас молим да погледате коментаре...

https://radar.nova.rs/politika/jovo-baki...komentari/

И његов интервју....између осталог....

RSE: Mislite da je to rehabilitacija velikosrpskog nacionalizma?

Bakić: U neku ruku da, posebno ako pogledamo ko su ljudi koji su to proslavljali, ko su ljudi koji su se radovali tome. U socijalističko vreme, umelo se preterivati, pa je taj pokret bio nazivan fašističkim. On nije bio fašistički. On je bio izrazito nacionalistički pokret. Posebno kada je odnos prema muslimanima u pitanju, tu je bilo nekoliko užasnih pokolja koji su imali genocidni karakter – i u Foči i u Pljevljima. Tu su odgovorni crnogorski četnici Pavla Đurišića. Upravo kod Pavla Đurišića je i sam Draža Mihailović bio u jednom periodu u selu Lipovo kraj Kolašina. Jedan dobar deo četničkog pokreta je bio difuzan. Draža Mihailović nije imao kontrolu nad svim četnicima, ali je imao dobre odnose sa Pavlom Đurišićem, čiji četnici su sarađivali sa Italijanima. I svi su bili pod jednom te istom ideološkom kapom.

Који фактор у протестима је овај комуниста?
Нека врста идеолога, наручито када на ред дођу узвици, повици, фразе и слично

Сада је тренутно најакутелније ДИНСТАЊЕ

Идол је добром делу људи који протествује. То може да види свако од узвика на протестима до коментара на интернету

Када видим Jovu Bakica схватим да дух Jove Kapicica живи међу нама

Човек дефинитивно мисли да је 1945 а не 2025
Одговори

Не знам колико је битан Јово Бакић, али је 2012. хвалио Вучића, па је после почео да га критикује. Можда се нешто разочарао.

Дефинитивно је Бакић био битан 2012. године, јер му се Вучић захваљивао и показивао му досије Дачића

http://www.nspm.rs/hronika/jovo-bakic-vu...alphabet=l

И јесте Бакић ортодоксни левичар или комуниста.
Одговори

Јесте ортодоксни комуњара. Али свака његова реч против врхушке напредне УДБ-е је на месту.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(23-03-2025, 09:04 PM)Митић Пише:  Не знам колико је битан Јово Бакић, али је 2012. хвалио Вучића, па је после почео да га критикује. Можда се нешто разочарао.

Дефинитивно је Бакић био битан 2012. године, јер му се Вучић захваљивао и показивао му досије Дачића

http://www.nspm.rs/hronika/jovo-bakic-vu...alphabet=l

И јесте Бакић ортодоксни левичар или комуниста.

Јово Бакић је загижени титоиста.
Он је 1996. године био један од главних организатора тадашњих сусдентских протеста, који су били изразито титоизирани и аутошовинистички контаминирани.
На почетку актуелних протеста његов идеолошки утицај је био јасно видљив. Концепт протеста је нека копија протеста из 1996. (само нема собе за "јамб"). међутим, очигледно да су протести кренули неким нормалним и природним путем, и сада се, на његовом ФБ налогу напр, види да још увек подржава протесте, али са мање жара.
Можда не губи наду да поново све стави под контролу.
У сваком случају он спада у ону чудновату групу лидера протеста којима неће фалити длака с главе, ма шта се догодило до краја.
https://istorijskenovine.unilib.rs/view/...vo%20bakić
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=dck7zvU7naQ

Susjedi са одушевљењем прихватају фразе од Jove Bakica
Одговори

Суседи коментаришу и да су студенти још јаче артикулисали српски клерикални национализам

https://www.vecernji.hr/vijesti/studenti...am-1846041

Тако стоји у наслову Вечерњег листа
Одговори

(23-03-2025, 09:59 PM)Митић Пише:  Суседи коментаришу и да су студенти још јаче артикулисали српски клерикални национализам

https://www.vecernji.hr/vijesti/studenti...am-1846041

Тако стоји у наслову Вечерњег листа
Susjedima ни то не смета само да се у Србији створи хаос. Што већи хаос, то боље по њих

Не могу да грешим душу главни заговорници тога су њихови лево-либерални кругови попут Mozemo плус њихов gej NVO сектор

Ипак и десно орјентисани ustasluk кличе и подржава протесте мада мало реалније гледају и кажу да иза свега овога не постоји јасна политичка идеја него само шетња
Одговори

Вулин каже да се бори против тзв. обојених револуција, а да руске службе помажу тако што шаљу информације

https://rt.rs/srbija-i-balkan/134756-vul...ja-srbija/

Барем је признао да поштује обичне и искрене грађане који учествују на протестима. А што се тиче тог рата информацијама или пропагандног рата, не знам колико ће му то вредети. Јер је чак и Путин рекао у интервјуу Такеру Карлсону да се против запада не може успешно водити пропаганда.

А и чињеница јесте да се у службама шире и информације и дезинформације, без обзира да ли су западне или источне.
Одговори

Лудачу коју су глобалисти покушали да воздигну до иконе па је чак довели у Уједињене Нације да држи говор у Белгији је полиција ухапсила због блокаде једне раскрснице са још тридесетак "активиста". Наравно, реч је о Грети Тунберг. Последње хапшење доживела је у родној Шведској када је са још стотинак згубидана блокирала аутопут Гетеборг Штокхолм. Шведска јесте демократска држава, либерална по многим питањима али када је реч о слову Устава ту је неумољива.
Исти је случај и са "ђецом" која су умислила да су Богом дани да јебуцкају народ. Народу глава у плот а "ђеца" прикецује како ко стигне. Чуј, пленуми, зборови... да вратимо Миту и поново у Смедеревској Паланци отворимо школу где ће просветари преваспитавати "незналице". само овог пута не би одрасли учили "ђецу" нег би шиљокурани учили родитеље. Пленуми су нам ономад уништили генерације најбољих празнећи села и рушећи домаћина, ете их поново. Опет би да суде, пресуђују и убијају ко четречетврте...
Ко и мало размишља како је Овај дошао на власт, ко му је сервирао исту, морао би да схвати да "ђеца" раде у корист неког другог. Наиме, што год "вожду" моода била дубље у процепу то ће Србија више платити.
Иначе, што се тиче толеранције... па не траје ово недељу дана. Давно је био новембар, па Божић а ево се ближимо Васкрсу а крају нигде видика. Кад престане симпатија (а хоће) према "ђеци" почеће да сметају свакоме ко би да нормално функционише... То ће бити крај како пленума тако и Србије као иоле толерантне заједнице. Поново ће се пребројавати где је ко био. 

PS. Економија је посебна прича
Одговори

Везано за те информације или дезинформације, могу да наведем један пример.

Сад се на Вајасат Хисторију поново емитује документарац "Светски рат 1914-1945". И у петој или шестој епизоди, један британски или амерички историчар наводи како Стаљин није веровао да ће доћи до Хитлеровог напада на СССР иако је имао обавештајних података да сигурно долази до напада.

И онда овај историчар наводи кључни део, парафразирам: "на основу архивских докумената и објављених мемоара, Стаљин је добијао и информације да се напад неће десити".

И очигледно је поверовао у те потоње информације.
Одговори

(23-03-2025, 10:30 PM)Јеремија Пише:  Лудачу коју су глобалисти покушали да воздигну до иконе па је чак довели у Уједињене Нације да држи говор у Белгији је полиција ухапсила због блокаде једне раскрснице са још тридесетак "активиста". Наравно, реч је о Грети Тунберг. Последње хапшење доживела је у родној Шведској када је са још стотинак згубидана блокирала аутопут Гетеборг Штокхолм. Шведска јесте демократска држава, либерална по многим питањима али када је реч о слову Устава ту је неумољива.
Исти је случај и са "ђецом" која су умислила да су Богом дани да јебуцкају народ. Народу глава у плот а "ђеца" прикецује како ко стигне. Чуј, пленуми, зборови... да вратимо Миту и поново у Смедеревској Паланци отворимо школу где ће просветари преваспитавати "незналице". само овог пута не би одрасли учили "ђецу" нег би шиљокурани учили родитеље. Пленуми су нам ономад уништили генерације најбољих празнећи села и рушећи домаћина, ете их поново. Опет би да суде, пресуђују и убијају ко четречетврте...
Ко и мало размишља како је Овај дошао на власт, ко му је сервирао исту, морао би да схвати да "ђеца" раде у корист неког другог. Наиме, што год "вожду" моода била дубље у процепу то ће Србија више платити.
Иначе, што се тиче толеранције... па не траје ово недељу дана. Давно је био новембар, па Божић а ево се ближимо Васкрсу а крају нигде видика. Кад престане симпатија (а хоће) према "ђеци" почеће да сметају свакоме ко би да нормално функционише... То ће бити крај како пленума тако и Србије као иоле толерантне заједнице. Поново ће се пребројавати где је ко био. 

PS. Економија је посебна прича

Случај активисткиње је неупоредив са дешавањима у Србији. Овде људи гину као муве због корупције, обести, небриге, бахатости и силеџијства. 

Овде студенте туку људи са друге стрсне закона а у спрези са властодршцем. 

Колико је тих шведских активиста згазио ауто, аутобус док су мирно тражили само да институције раде свој посао?

Силно грешиш и жао ми је што животну енергију усмераваш на погрешну страну. 

Желим ти добро здравље Чича!

Подршка студентима!
# ПУМПАЈ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 8 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним