20-01-2020, 12:24 AM
(26-01-2019, 03:56 PM)РежисерСтари Пише: Шпирић његова фамилија обављао донедавно високу политичку функцију у РС.Има их у Кремнима општина Ужице,до 1992 живели у Сарајеву,чини ми се Хаџићи.
Nikola Špirić ,političar iz R.Srpske je porijeklom iz Drvara i nema nikakve veze sa Špirićima iz Zenice. U Zenici su "živjeli" do 1992godine Špirići u Drivuši i Špirići u Nemili koji nisu rodbinski vezani povezani. Protjeravanjem srba iz Zenice 1992god Špirići se raseljavaju širom svijeta , većinom su se nastanili u Bijeljini i nešto malo u Banjaluci a ostala polovina u Americi.
(26-01-2019, 02:39 PM)Николај Пише: У средини Богдан Шпирић из Дривуше код Зенице, интендант Зеничког корпуса, преживео рат.
Dok sam živio u Bijeljini (protjerani smo iz centralne Bosne) sprijateljio sam se jednim od Špirića i stalno mi je pričao kako je njegov stric bio u četnicima i da je 60tih godina zbog komunističke torture morao pobjeći iz Jugoslavije, i to je uspio kao slijepi putnik na trgovačkom brodu. Poslaću mu sliku Bogdana Špirića da provjerim da li to njegov stric.