Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НОВАК ЂОКОВИЋ О КОМУНИЗМУ

Потпуно тачно и Ноле се изгледа укључује у изборни штаб ових и Овог...закључујем по реченици да председник Србије није имао обавезу, али ето уложио је личне напоре и ту му је захвалан:

Ви као председник Србије, нисте имали обавезу да пружите подршку, али желим да знате да лично осећам велику захвалност због тога што сте се заузели, стали иза мене, и вероватно себе ставили у компромитовано политичку позицију. Због тога сам изузетно захвалан, и као што рекох, то се не подразумева, већ се цени. Као спортиста ћу то памтити и моја веза са српским народом јача из дана у дан.“

Један такав светски путник и још уз то, човек који има и правни тим када затреба, мора знати да држава Србија и ма обавезу да штити своје држављане у иностранству. Није тешко научити само једну реченицу из устава сопствене државе која гласи:

Zaštita državljana i Srba u inostranstvu

Član 13

Republika Srbija štiti prava i interese svojih državljana u inostranstvu.

Значи, први који треба да се "забрине" је Вања Удовичић...Ноле "гађа" високо и можда је нанишанио најмање место министра (уз неке „привредне“ подршке, свакако).
Одговори

(03-02-2022, 01:59 PM)Авакс Пише:  Потпуно тачно и Ноле се изгледа укључује у изборни штаб ових и Овог...закључујем по реченици да председник Србије није имао обавезу, али ето уложио је личне напоре и ту му је захвалан:

Ви као председник Србије, нисте имали обавезу да пружите подршку, али желим да знате да лично осећам велику захвалност због тога што сте се заузели, стали иза мене, и вероватно себе ставили у компромитовано политичку позицију. Због тога сам изузетно захвалан, и као што рекох, то се не подразумева, већ се цени. Као спортиста ћу то памтити и моја веза са српским народом јача из дана у дан.“

Један такав светски путник и још уз то, човек који има и правни тим када затреба, мора знати да држава Србија и ма обавезу да штити своје држављане у иностранству. Није тешко научити само једну реченицу из устава сопствене државе која гласи:

Zaštita državljana i Srba u inostranstvu

Član 13

Republika Srbija štiti prava i interese svojih državljana u inostranstvu.

Значи, први који треба да се "забрине" је Вања Удовичић...Ноле "гађа" високо и можда је нанишанио најмање место министра (уз неке „привредне“ подршке, свакако).

Наравно да државни органи имају обавезу да штите своје држављане. Сетимо се само шта Американци раде у вези са браћом Битићи.
Да сам ја председник владе, ја бих послао носач авиона са све авионима на Аустралију. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Одгледао сам са муком извештај са овог сусрета.
Не сећам се да је неко толико издоминирао, својом одмереношћу, културом и ставом, у односу према другом саговорнику, колико је то Ђоковић овом приликом учинио према Овај. 
Веселник је тек на крају схватио да је испао будала. Очекујте ових дана опет неки подмукли текст о некаквој Новаковој кривици или неподопштини неког њему блиског да изађе у неком од Овај таблоида.
Одговори

То о носачу авиона не могу да образлажем јер не знам колико имамо носача авиона... Кидање (@Vlad Alekš)

Могао је Новак то мало да „ублажи“ и каже: Ви као председник сте помогли у оквиру ваших скромних могућности, које имате по положају као председник, а то је јавна подршка и слично...да смести председника и у уставне оквире...Овако је подржао „величину“ жртве Овог јер се „политички компромитовао“ (како рече Ноле) и тако уложио надљудске напоре да помогне.

Зато се Бенито не слажем са твојим мишљењем да је Новак издоминирао. На самом почетку се види и сам је рекао да је он хтео да се сретне са председником (зашто, тешко је рећи) и ословљава га некако, блиско са: председниче. Господски и културно је да се каже господине председниче. Тиме се не може посумњати на некакву блискост, али ни замерити на начину обраћања. Тако да не видим одмереност него, благо речено неопрезност у опхођењу и догађају, уопште...или постоји нека намера овим сусретом и изговореним током њега...

Министарство је уложило „надљудске“ напоре да искаже усмени протест амбасадору Аустралије (како је познато да речи лета а написано остаје, много су узбудили његову аустралијску амбасадорску патку – краће речено заболе га).

Међутим, не видим на сајту министарства да је уручило амбасадору Аустралије протесну ноту, када то више није било правосудно питање, него политичко (када је суд рекао своје и политичком одлуком, држављанин Србије је протеран из Аустралије). Питам се да ли је Новак Ђоковић преузео на себе улогу сапуна за прање руку власти Србије (која је по свим одликама нелегитимна због неправилних избора 2020.) јер је тражио да се сретне са председником (који ће то, наравно употребити у сврху избора) па ме плаши да не затражи да се сретне и са „брнабом“.

https://www.mfa.gov.rs/mediji/saopstenja...-djokovicu
Одговори

Не говорим о томе, јер то у овом случају чак није ни битно.
Оно што је важно је начин понашања, "говор тела", где Ђоковић доминира над Овај који се савија до земље, подилази, спушта поглед, клима главом... Ђоковић говори прецизно и јасно, очигледно научен текст, али природно као да излази из њега прича о форхенду и дворучном бекхенду. У културолошком смислу ми овде видимо једног лепо васпитаног, отменог и потврђеног господина, који има дигнитет али и скромност, а са друге стране локалног апартчика који има оболеле унутрашње органе због вишедеценијског савијања кичме, слугерањства, слабог познавања света који окружује његов свет у коме живи 24 сата седам дана у седмици. 
У томе је доминација.
А то шта је ко рекао, потпуно си у праву. Али није битно. То што се каже памтиће се један дан, а однос ова два човека памтиће се много дуго. А памтиће се тако што је један небитновић хтео да се услика са Ђоковићем.
Одговори

Опет се не слажем са твојим мишљењем јер апаратчик је пекао занат како да залуђује народ и тиме више није апаратчик. Ево, поставићу видео снимак и то професор Зец много боље објашњава но што ја могу замислити (а и многи други).

https://www.youtube.com/watch?v=ccNBfeK_-S0

Суштина је у потцењивању Вучића и то је професор Зец рекао на самом почетку. Ко то чини, није свестан грешака. Свет он добро познаје и уочио је да је свет поткупљив и он то користи...само што народ не види да их поткупљује њиховим новцем (узетим од њих или задуживањем код зеленаша и тиме задужује и њихову децу и унуке).

А по говору тела закључујем да је имао страх да Новак не „одвали“ нешто непредвиђено (у смислу онога што сам написао у претходној поруци) јер је укључена јавност. На крају видим да му је лакнуло када се ништа непредвиђено није десило и за Нолета је „погледао у пасуљ“ и прорекао му шта ће још освојити...

Да ли је хтео да се слика са Новаком или је Ноле добио понуду коју не може да одбије, тешко је рећи. Кога и како ћемо памтити по овом сусрету, време ће показати.

О потцењивању противника:

Potceni svog neprijatelja, pa ćeš brzo biti pobedjen.

Ukoliko ne poznaješ ni sebe ni svoga neprijatelja - u velikoj si nevolji.
Одговори

(03-02-2022, 04:55 PM)Авакс Пише:  То о носачу авиона не могу да образлажем јер не знам колико имамо носача авиона... Кидање (@Vlad Alekš)

Какав сам ја председник српске владе, такав нам је и носач авиона. Smile

Одговори

Обојица сте паметни људи и имате добре анализе.
Али авај, само сам хтео све нас да подсетим да је Новак Ђоковић само спортиста. Он само удара лоптицу. Спортисти су главни манекени новог светског поретка. Неопаганизам праћен милијардама долара.

Одговори

Влад, већ имамо једног марксистичког лудака, мог комшију Дуција, који има сличне теорије. То је потврдио у новом обраћању јавности где тврди да "Новак Ђоковић своди наш народ на просјаке*, не примећујући једну малу, али очигледну чињеницу да су његови титоисти, које толико воли, свели српски народ не на просјаке него на клошаре. То што су Брозови угузљуби (да искористим израз покојног Просветара), попут удбаша, имали могућност да напредују и добију у друштву далеко бољу позицију него што је заслужују, не значи да српски народ није пропиштао мајчино млеко под његовим комунистима.
Са све сличним анимозитетима према "мрском Западу", а нарочито Енглезима.
Уосталом, они су у својој пропаганди и успели, јер већина Срба данас сматра да су им Енглези у историји нанели више зла од Совјета, па чак и од Немаца. Та чињеница је најбољи доказ да се и у најапсурднијој теорији прања мозга великом броју људи може успети, ако је идеолошка потка наметана довољно дуго. Србима је толико испран мозак, а и сада је на центрифуги, да неће бити чудно ако једног дана нека права Србенда не извади пиштољ и изрешета тог лудака Ђоковића, "који нас своди на ниво просјака".
Одговори

(07-02-2022, 11:21 AM)Бенито Пише:  Уосталом, они су у својој пропаганди и успели, јер већина Срба данас сматра да су им Енглези у историји нанели више зла од Совјета, па чак и од Немаца. 

С обзиром да су нас Енглези жртвовали током 2. св. рата и што је сам Чича највише мрзео Енглезе после Њемчурa, није ни чудо.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нагласак је на после, а не на пре.
Између тога је океан.
Одговори

(07-02-2022, 11:21 AM)Бенито Пише:  Влад, већ имамо једног марксистичког лудака, мог комшију Дуција, који има сличне теорије. То је потврдио у новом обраћању јавности где тврди да "Новак Ђоковић своди наш народ на просјаке*, не примећујући једну малу, али очигледну чињеницу да су његови титоисти, које толико воли, свели српски народ не на просјаке него на клошаре. То што су Брозови угузљуби (да искористим израз покојног Просветара), попут удбаша, имали могућност да напредују и добију у друштву далеко бољу позицију него што је заслужују, не значи да српски народ није пропиштао мајчино млеко под његовим комунистима.
Уосталом, они су у својој пропаганди и успели, јер већина Срба данас сматра да су им Енглези у историји нанели више зла од Совјета, па чак и од Немаца. Та чињеница је најбољи доказ да се и у најапсурднијој теорији прања мозга великом броју људи може успети, ако је идеолошка потка наметана довољно дуго. Србима је толико испран мозак, а и сада је на центрифуги, да неће бити чудно ако једног дана нека права Србенда не извади пиштољ и изрешета тог лудака Ђоковића, "који нас своди на ниво просјака".

Бенито, прочитао сам овај твој коментар неколико пута. И није ми баш најјасније шта си хтео да саопштиш.
Ја сам написао нешто о Ђоковићу, да би се ти пребацио на Дуција и англофобију.
Реченица "... већ имамо једног марксистичког лудака, мог комшију Дуција, који има сличне теорије." указује на то да је још неко марксиситички лудак. Поставља се питање ко су ти други "марксистички лудаци"?
Имам утисак, који апослутно може бити варљив, да сам ја један од њих.
Ако имаш неких недоумица о мојим светоназорима, ти слободно изволи питај.
Није добро тако лепити етикете, а посебно ако си администратор.
Буди љубазан, дај објашњење, не било ти мрско.

P. S. Покојни Просветар је употребљавао синтагму "гњилежни запад".

Одговори

https://mondo.rs/Sport/Tenis/a1639489/No...munity+tab

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(08-02-2022, 11:52 AM)Vlad Alekš Пише:  
(07-02-2022, 11:21 AM)Бенито Пише:  Влад, већ имамо једног марксистичког лудака, мог комшију Дуција, који има сличне теорије. То је потврдио у новом обраћању јавности где тврди да "Новак Ђоковић своди наш народ на просјаке*, не примећујући једну малу, али очигледну чињеницу да су његови титоисти, које толико воли, свели српски народ не на просјаке него на клошаре. То што су Брозови угузљуби (да искористим израз покојног Просветара), попут удбаша, имали могућност да напредују и добију у друштву далеко бољу позицију него што је заслужују, не значи да српски народ није пропиштао мајчино млеко под његовим комунистима.

Бенито, прочитао сам овај твој коментар неколико пута. И није ми баш најјасније шта си хтео да саопштиш.
Ја сам написао нешто о Ђоковићу, да би се ти пребацио на Дуција и англофобију.
Реченица "... већ имамо једног марксистичког лудака, мог комшију Дуција, који има сличне теорије." указује на то да је још неко марксиситички лудак. Поставља се питање ко су ти други "марксистички лудаци"?
Имам утисак, који апослутно може бити варљив, да сам ја један од њих.
Ако имаш неких недоумица о мојим светоназорима, ти слободно изволи питај.
Није добро тако лепити етикете, а посебно ако си администратор.
Буди љубазан, дај објашњење, не било ти мрско.

P. S. Покојни Просветар је употребљавао синтагму "гњилежни запад".

Баја
ПС Бог душу да му прости.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним