Страшна издаја отпораша на мјесту премијера Јерменије. Није чудо јер му је и дјед био у СС јединици.
Један примјер, могу два...
1 600 бораца из Јерменије се повлачи из Хардута, простор остаје небрањен и слободан за прављење клина.
Два батаљона специјалаца јерменске армије одбија да уђе у операције око Шуше и одруби главу азербејџански немани! У тренутку када је одбијен први напад и када су се Азербејџанци у нереду упустили у бјежанију.
Предсједник Арцаха је молио официра да се покрену...
Предсједник Арцаха:
https://twitter.com/301_AD/status/132653...53824?s=19
Није ми јасно зашто том официру није простирао мозак
Да ли је у Артсакху недостајало људских ресурса?
Одговоримо: - Да.
Да ли је недостајало добровољаца? - Дефинитивно не!
Након чињенице, са усана чујемо оптужбе Харутјуњана и Пашињана против јерменског народа да није било никога ко би заменио војнике који су били на првој линији, кажу да нико није дошао да замени војнике који су бранили своје положаје дуже од 30 даха.
И тако је рат изгубљен. ОВО ЈЕ АПСОЛУТНА ЛАЖ.
Ток добровољаца у војне комесаријате широм Јерменије није се зауставио од првог дана рата. Основана су многа велика и мала места окупљања добровољаца изван Министарства одбране, као што су Сасна Тсрер, Вома итд.
Стотине и хиљаде младих и старих настојало је да одбрани своју отаџбину. Стотине људи долетело је из других земаља и ушло у ове јединице. Сами су, колико је то било могуће, извођене војне вежбе, са тактиком гађања у шумовитим и планинским пределима. Али никоме није било дозвољено да уђе у Артсакх.
Свима је речено да војсци нису потребни људи, да је толико људи тамо, сачекајте. Све велике војне јединице у Јерменији препуне су добровољаца од 30. октобра. Сви су остали у војним јединицама до краја рата. Према нашим подацима, само добровољно припремљених добровољаца са особљем било је до 15 000. Али нико није послат у рат. Свима је преостало да чекају са изговорима из МО да нема потребе за вама. И сада са усана Пашињана чујемо да се испоставља да су сви ти добровољци сами криви за пораз јер нису били тамо. Ово је највећа и најочигледнија лаж у читавом рату! Питање на које је влада дужна да одговори је зашто мотивисани добровољци нису смели у битку? Зашто су их преварили речима да има довољно људских ресурса? Зашто су чекали и послати кући?
Како се све ово може назвати ако не издајом?
Извор "Armenian Military Portal
Reći ću vam ko su izdajnici: prvi put 3. oktobra kad je neprijatelj zauzeo Matagis i Talis ugrožen je čitav severni sektor nakon što su u oblasti Jeghiniker trupe panično bežale, a mi nismo imali ljudske resurse da zadržimo naše momke u pozadini", rekao je on na Fejsbuku.
Kako je dodao, tada je rešio da on ide na prvu liniju fronta.
On je kazao da je onog dana kada je sa specijalnim divizijama trebalo da ode na prvu liniju fronta, najjače elitne jedinice NSS koje su došle u Nagorono-Karabah iz Jermenije odbile su da idu na front.
"Pitao sam ih, molio sam ih, rekao da ću biti ispred svih, ali oni nisu došli i ostavili su predsednika zemlje samog da ide na prvu liniju fronta. Danas to pričam jer sam prisiljen da ih pitam kako su odbili moju molbu", kazao je on.
Dodao je da mu se pridružila mala grupa te da je zahvaljujući njoj Jeghiniker ostao pod kontrolom Nagorno-Karabaha.
То је оно када су локални момци са предсједником Арцаха урнисали Азербејџанце.
А о оној набавци застарјелих ПВО система Оса из Јордана, 100 комада, гдје трећина никада није стигла не треба причати.
То је као из најбољих времена жутаћких тендера.
Јерменски премијер Никол Пашињан био је гост емисије ТВ станице НТВ у којој су му питања о рату у Нагорно-Карабаху постављали новинар радио станице „Говори Москва“ Роман Бабајан и главна уредница РТ и „Русија севодња“ Маргарита Симоњан.
„Не треба да ме обмањујете јер располажем знатним бројем информација. Одмах ће ми бити јасно ако почнете да говорите неистину, господине Пашињан. А питање је следеће: Да ли је истина да вам је Русија, практично од првог дана рата, предлагала различите моделе решавања питања и то веома добре моделе, не ове сада, већ веома добре? И да сте ви сваки пут пажљиво слушали те предлоге и одбијали их. Једноставно сте одбијали“, директан је био Бабајан.
https://rs.sputniknews.com/rusija/202011...pasinjana/