Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нови патријарх СПЦ

(16-10-2022, 12:04 AM)Јеремија Пише:  
(15-10-2022, 11:53 PM)Бенито Пише:  Георгије Бојић Џиџа, Сава Божић, Мијодраг Шолајић,Селимир Поповић, Момчило Ђујић....

Ваистину!
Не би изоставио ни попа - војводу Радојицу Перишића.
У прошлој објави сам поменуо само двојицу из времена Првог и Другог устанка како не би изоставио неког јер их је било дао Бог много. 
Свети владика Николај али и Ава Јустин те Сава Банковић били су горостаси у одбрани Вере и Нације.
Комунизам је на милион начина сатирао српство.

Једно је и лажни "мир" и "јединство" и једину коју су ту причу "прогутали" су Срби.

Од кад знам за себе Шипци од 50-их па до дана данашњег вичу "Косово Репубљик" протерују нам свешенство,народ, руше цркве гробља, буквално затиру српски корен на Косову.

А шта Црквена, комунисткчка, политичка бе-ге елита из Мадере ради

Пишшуууу (пај сад)
  • Споразуме
  • Платформе
  • Пројекте

Знате ли колико шипце заболе туки за спораззуммеее и мирр..Хебе се њима за спораззуууммее.

Срби мора да узму и да туку шиптаре директ у главу а ту су два пута за тако полудивље племе
  • Новацу великим количинама.
  • Саботаже, ликвидације, вршење удара на инфраструктуту, дизање у ваздух центре одлучивања у Приштини.
  • Стварање панике у њиховим редовима.

Све остало како ћемо ми неки споразумом и позивањем Шипаца на мир вратити Косови то те споразуме они не гледају нити читају њих то не занима.

Једино дела Гаврила,Ђујића, Калабића, Џиџе и осталих...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(03-07-2022, 09:48 PM)Mekenzi Пише:  Порфирије за Вас бира и пушта рок песме на радио 202...

Ја нашег Партијарха почињем да готивим...

Ред је брате да у Цркви имамо рокере и рок концерте..

'Ел тако Шуми?

=https://ibb.co/N2K6B5b][Слика: Screenshot-20220703-214411-249.png][/url]

funny fish poems

ПРЛЕ БЕЗ ТИХОГ: Како су Прле (Порфирије) и Дуле копали кукуруз да би купили фармерке и плоче Боба Дилана и Џенис Џоплин 
https://hronograf.net/2022/10/17/prle-be...s-dzoplin/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-10-2022, 02:45 AM)Шумадинац Пише:  
(03-07-2022, 09:48 PM)Mekenzi Пише:  Порфирије за Вас бира и пушта рок песме на радио 202...

Ја нашег Партијарха почињем да готивим...

Ред је брате да у Цркви имамо рокере и рок концерте..

'Ел тако Шуми?

=https://ibb.co/N2K6B5b][Слика: Screenshot-20220703-214411-249.png][/url]

funny fish poems

ПРЛЕ БЕЗ ТИХОГ: Како су Прле (Порфирије) и Дуле копали кукуруз да би купили фармерке и плоче Боба Дилана и Џенис Џоплин 
https://hronograf.net/2022/10/17/prle-be...s-dzoplin/
Не знамо ко су прле и дуле, нас подсећају на ону двојицу  "терориста"

Елем,

Као љубитељи музике и који слушамо стари ју рок типа екв,  брејкерсе, дисциплину и остале из новог таласа 80-их да рекнемо ово у вези њу вала:
  • Све песме су настале под наркотицима и тешким дрогама.
  • Све песме су антихршћанске и анархистичке.
  • Сви из новог таласа су били ђеца богатих и утицајних комунистичких функционера. Да би се купила једна гитара требале су три југословенске плате.
  • Сви симпатизери били су на лаким или тежим дрогама.

Е, сад, узмемо ли да је је Првослава када је био млад момак и бунтоввник који је лутао тражећи Бога, закачио га хипи револуција "Гив пис д ченс" и "ал год сејв д ол пипл" значи Првослав млади бунтовник припадник хипи покрета поред "траве" "дуге косе и браде"  слушао је рок енд рол и наравно плоче.
Ко тад из елите није имао плоче и винлије није био нико.

Плоче су биле симбол бунта и образоване комунистичке елите. Зато је ЦК КПЈ дозволио да се у Југославији дистрибуирају рок плоче са америчког подручја. 

Једна оригинална плоча познатог америчког бенда у оно време коштала је бога и оца. Плоче су могли да приуште деца комунистичких чиновника и богате породице.

Да скратимо. Ок је слушати РНР међутим када си на дужности Патријарха заборави на дип парпл, металику, иги попа и остало. Зсмисли Патријарха Павла како се хвали да слуша квин или дип пурпл.

Порфирије је бунтовник који јако пуно воли медијску пажњу. Зато га је БИА и поставила а не црква изабрала.Порфирије воли камеру, медију, друштвене мреже.

Ок је то али делује ми да то није за Патријарха. Патријарх мора бити чврст, јак, традиционалиста Србин.

Не да слуша ја и Загреб се волимо. Рођаче, само на спомен речи Загреб свим Србима се желудац подигне. Нема шта ту да се воли. 

Не можеш ићу у Пећку Патријаршију и рећи треба нам мир и споразум са Албанцима. Са Албанцима једино се прича динамитом, бомбама и локвидацијама учк теророиста.

Порфирије је либералан тип, много попустљив и медијска звезда што опет одговара ОНОМЕ са Андрићевог венца који ће на његов поглед све радити па тако одржати опело хрватском наркоману који је скочио у Дунав и грлити се са његовим ћаћом. А Ћаћа се кандидује за председника сплитског ХДЗ-а..Туга...

Порфирије реално није капацитет и није достојан Патријарха. Да ОЗНА није бирала био би избаран владика Иринеј  Буловић, али овом са Андрићевог Венца неби одговарсла у цркви тврда, национална, чврста и јака струја.

Порфирије сада када је био устоличен ниђе није споменуо да је данашње Косово Србија већ је спомињао да без Косова не можемо.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ћу позајмим овај коментар за мој блог. Много ми се свиђа.
Одговори

(18-10-2022, 02:22 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Ћу позајмим овај коментар за мој блог. Много ми се свиђа.

Moже, слободно.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-10-2022, 02:22 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Ћу позајмим овај коментар за мој блог. Много ми се свиђа.

Шта Ти се конкретно свиђа? 
Да је владика Иринеј Буловић тврда струја у СПЦ?
Одговори

Свиђа ми се општи правац размишљања. Буловић наравно није у опцији. (Видети нпр. "Један обичан дан српске издаје").
Одговори

Може се констатовати да се Киза овдашњи д'извинеш налупетао о R'N'R само тако. Но, манимо се њега.

Проблем СПЦ-а, тј. појединих епископа па и самог патријарха је у томе што су заражени европејско-другосрбијанским духом. Највећи губитак СПЦ је доживела уснућем Митрополита Амфилохија, Владике Таса и Владике Милутина који су били, такорећи, стуб целе СПЦ и који се нису штеловали никаквим властима.

Просто је за запрепашћење да су патријарху и синодалним епископима пречи Загреб, симпозијуми и друга небитна места и догађаји од Равне Горе, Поповог Потока, и од многих других важних стратишта и догађаја (да не набрајам сад). Зашто се толико устручавају да посете та важна места за српски народ? Докле ће бити слугерање и улизице не само политичарима у власти, него и "државним" историчарима, као и новокомунистичким трудбеницима, оним људима чији су њихови преци највише окрвавили руке крвљу црквених лица? Зашто немају додира са обичним народом, својом традицијом и сиротињом? Зашто је мисионарење сведено на минимум? Ето, само приликом неких свечаности, празника и сл. се изусти по која реч. Пре неки дан кажем мојем парохијану да се враћам са Парастоса у Поповом Потоку, он ме бледо гледа, не зна ни где је то место ни о чему се ради. Имао бих још по коју реч изнети, али ово је сасвим довољно.

Што се тиче Владике Бачког... И јесте, он је тврда струја, како у вери тако и у односима. Јер је љотићевац.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-10-2022, 05:59 PM)Шумадинац Пише:  Просто је за запрепашћење да су патријарху и синодалним епископима пречи Загреб, симпозијуми и друга небитна места и догађаји од Равне Горе, Поповог Потока, и од многих других важних стратишта и догађаја (да не набрајам сад).
Зато што постоји једна јало ружна особина или боље рећи навика, а то је да се не замерају нашим сУседима. Срамота је то што и међу епископима има оних који у себи гаје то да су усташе=четници, па размишљају да ако они одслуже парастос Чичи, онда и наши добри суседи имају право да величају "своје четнике". То је као оно размишљање које је било актуелно до скора, да се не рехабилитује Миахиловић, јер ако га рехабилитујемо онда и сУседи могу да рехабилитују своје. Исто важи и за споменике.
Али ја сматрам да је на првом месту та жеља да се не замера другима, чак и по цену ако то значи да се прода сопствени образ и част.
Да се не замере унуцима есесоваца и осталог олоша, који су покушали да нас истребе, а сад су навалили и на нашу браћу Русе...
Зато држава Србија и народ, и сваки појединац, морају бити крајње искључиви по том питању. Наши преци, четници, нису потрчали да служе швабуринама, и осталом шљаму у походу на исток као остали, већ су се борили против од првог до задњег дана. Нисмо једнаки, хвала Богу.
Одговори

Бити религиозно обдарен не значи не бити традиционално, историјски, уметнички и како год слеп. Дакако да су поједине владике непросвећени људи. Али представници Цркве су људи грешни као и сви ми. Црква се и састоји од грешних и несавршених људи. Али Српска Православна Црква изнутра дише од наших религиозних генија, светитеља, војсковођа, социјалних реформатора, јуначких синова, невиних жртава, песника, уметника, научника, лекара, честитих сељака и многих добротвора. Сви они сачињавају Српску Православну Цркву.

И свакако да највеће непријатеље СПЦ сачињавају људи изнутра. Напад на СПЦ се креће у два колосека истовремено. Први с лева од другосрбијанских аутошовиниста и безбожника, и други с десна од религиозно слепих ултрадесничара и расколника. Зато ми треба својим животом да чувамо и градимо своју Цркву. Свако сведочи оним што уме и тиме се гради Црква и Отаџбина своја.

Д М
Одговори

Морамо пропасти, нема нам спаса...
[Слика: 311572091_475473614623420_71188303050743...e=63576E2B]
Одговори

(20-10-2022, 10:37 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Морамо пропасти, нема нам спаса...
[Слика: 311572091_475473614623420_71188303050743...e=63576E2B]

Кад и где је то? Војводина море бит'! Свакаквих попова има горенак код вас.

Д М
Одговори

Немам појма, нашо на некој "антифашистичкој" ФБ страници.
Одговори

(20-10-2022, 11:11 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Немам појма, нашо на некој "антифашистичкој" ФБ страници.

Писао сам Ти о овоме већ...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним