Поруке: 4,990
Теме: 1
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,302
И у Првом светском рату је било тако, Ватикан руку под руку са Аустро-угарском
Поруке: 4,338
Теме: 54
Придружен: Jul 2013
Углед:
614
По мени најслабији део је када овој малој убију мајку и брата на њене очи, односно када њихове лешеве после пронађе њен отац. Реакција је некако преслаба, млака, а то су чланови примарне породице.
Није ми јасно зашто су баш Врбана приказали као највећег убицу кад је он можда био и најмањи међу њима. Колико се сећам, осим оног једног масовног гушења деце, које је приказано у филму, није учествовао у клањима, стрељањима итд, као Мајсторовић, Милош, Маричић, Матијевић, Брекало, Чулина, Липовац и остали.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 96
Теме: 0
Придружен: Feb 2021
Углед:
79
Ако сам ја добро упамтио на почетку филма се види немачка застава испред логора Јасеновац. Тачније застава нацистичке Немачке. Симоблички та застава сугерише да у позадини свега стоји трећи рајх.
А од првог рајха или Светог римског царства немачког народа, преко Хабсбурга и Хитлера, па све до данашњег ЦДУ-а чини ми се да Ватикан и Немачка наступају заједно. Њихова акција је у 20. веку створила модерни хрватски национализам заснован на антисрпству, јер су Православни Срби сметња и немачком "драг нах остену" и ватиканском прозелитизму.
Поруке: 2,252
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
491
Колико Ватикан има тенкова?
Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Поруке: 16,515
Теме: 607
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,714
Да, Стаљин је питао за дивизије...