Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Путин - кога волимо

(24-04-2022, 04:35 PM)Змај_Баћушка Пише:  Цела розе совјетија је болесна од лажи. Розе совјетија јавно ратује против Зеленског, а овамо тајно му интервенцијом дају одрешене руке да се обрачунава са УПЦ што је, уствари, са спољне стране, уствари, борба розе совјетије против РПЦ. Као што су овде црвени и розе комунисти започели и заокружили одвајање МПЦ-а од СПЦ-а, а сад раде на креирању ЦПЦ-а и након тога насилно поЦПЦавање. Тако се сад у Украјини дешава насилно уПЦУ-авање.

Није то могло да иде без самог оног што мислите да га волите. Ко на цркву нападне, дани су му већ избројани, као срамном старозаветном цару Валтазару.

Најгори су они издајници који долазе изнутра, ушушкани међу "своје" па их не примећују. Сачувајте емоције за Рускога Цара који долази, за Михаила - свеправославнога Цара - народу од Бога - обећанога.

"По делима њиховим познаћете их". Слаткоречиве лопове, данашње анти-цареве, који краду истину, отимају част и поштење, самохвалисаве лакташе, лажонудце, убице брата нашего, православнога руса, и православнаго србина, познајемо по делима. На речима је сваки и Светац и Херој и Пророк. А руке им крваве до лаката  и преко лаката. Уста им се цеде од крви коју и сада пију.

Комунисти су безбожна, страшљива војска. Њихови лидери су, зато, велике кукавице. Увек командују: Напред! А не као наши јунаци, (и руски) "За мном!". Зато се изгубило и Косово, и Крајина, и губиће се још нажалост. Опамећење, преумљење, покајање се не види. Није ни било планирано да се добије, него само да људи изгину, да имају разлог за капитулацију (страна реч у српском језику, јер у српском нема такве речи, никад се нећемо предати)

Где је Путин? Јел на бојном пољу? У дебелој позадини. И то нешто говори.

Ко се бори за совјетију? Руси? Не. Руски народ? Не. Па ко онда? Совјетски плаћеници, чеченски терористи. Не народ и не редовна војска. Јел се иде на фронт са крсним ходом и причешћем? Не, јер је то неправедан рат. Једно је бранити се, друго је нападати, треће интервенисати. Интервенција је као жилет прецизна и кратко траје.

Затуцање ћускијом дуже траје.

Медијски рат и медијско заташкавање (једно мисли, друго прича, треће ради) код комуниста па црвених или розе траје док трају и они. Ватају народ - на буку.

Неће још дуго.

"Баћушка" лупаш ки моода по самару.
Ако си пио дудовачу па те ошајатила реци, није срамота.
Прочитај још једном своју писанију па је сам обриши да је не бришем ја.
Одговори

(25-04-2022, 03:10 AM)Јеремија Пише:  
(24-04-2022, 04:35 PM)Змај_Баћушка Пише:  Цела розе совјетија је болесна од лажи. Розе совјетија јавно ратује против Зеленског, а овамо тајно му интервенцијом дају одрешене руке да се обрачунава са УПЦ што је, уствари, са спољне стране, уствари, борба розе совјетије против РПЦ. Као што су овде црвени и розе комунисти започели и заокружили одвајање МПЦ-а од СПЦ-а, а сад раде на креирању ЦПЦ-а и након тога насилно поЦПЦавање. Тако се сад у Украјини дешава насилно уПЦУ-авање.

Није то могло да иде без самог оног што мислите да га волите. Ко на цркву нападне, дани су му већ избројани, као срамном старозаветном цару Валтазару.

Најгори су они издајници који долазе изнутра, ушушкани међу "своје" па их не примећују. Сачувајте емоције за Рускога Цара који долази, за Михаила - свеправославнога Цара - народу од Бога - обећанога.

"По делима њиховим познаћете их". Слаткоречиве лопове, данашње анти-цареве, који краду истину, отимају част и поштење, самохвалисаве лакташе, лажонудце, убице брата нашего, православнога руса, и православнаго србина, познајемо по делима. На речима је сваки и Светац и Херој и Пророк. А руке им крваве до лаката  и преко лаката. Уста им се цеде од крви коју и сада пију.

Комунисти су безбожна, страшљива војска. Њихови лидери су, зато, велике кукавице. Увек командују: Напред! А не као наши јунаци, (и руски) "За мном!". Зато се изгубило и Косово, и Крајина, и губиће се још нажалост. Опамећење, преумљење, покајање се не види. Није ни било планирано да се добије, него само да људи изгину, да имају разлог за капитулацију (страна реч у српском језику, јер у српском нема такве речи, никад се нећемо предати)

Ко се бори за совјетију? Руси? Не. Руски народ? Не. Па ко онда? Совјетски плаћеници, чеченски терористи. Не народ и не редовна војска. Јел се иде на фронт са крсним ходом и причешћем? Не, јер је то неправедан рат. Једно је бранити се, друго је нападати, треће интервенисати. Интервенција је као жилет прецизна и кратко траје.

Медијски рат и медијско заташкавање (једно мисли, друго прича, треће ради) код комуниста па црвених или розе траје док трају и они. Ватају народ - на буку.

Неће још дуго.

Ако време докаже да нисам у праву, радо ћу обрисати. А ако је тачно, због чега ме вређаш и тераш да бришем?
Одговори

(25-04-2022, 04:06 AM)Змај_Баћушка Пише:  

Неће још дуго.

Ако време докаже да нисам у праву, радо ћу обрисати. А ако је тачно, због чега ме вређаш и тераш да бришем?

Не вређам те, то је мој начин комуникације када сам добре воље.
Пробај да анализираш причу о комунизму у Русији и Путину као једном од идеолога истог.
Ниђе везе, што би рекли млади.
Најпосле, поштујем твоју религиозност и покушај толковања актуелних догађаја кроз Јевањђелска учења, ал смањи мало. 
Апокалиптичних дешавања је и превише око нас па не морамо баш "Откровење" читати у твојим писанијама.
Одговори

(25-04-2022, 02:13 PM)Јеремија Пише:  
(25-04-2022, 04:06 AM)Змај_Баћушка Пише:  

Неће још дуго.

Не вређам те, то је мој начин комуникације када сам добре воље.
Пробај да анализираш причу о комунизму у Русији и Путину као једном од идеолога истог.
Ниђе везе, што би рекли млади.
Најпосле, поштујем твоју религиозност и покушај толковања актуелних догађаја кроз Јевањђелска учења, ал смањи мало. 
Апокалиптичних дешавања је и превише око нас па не морамо баш "Откровење" читати у твојим писанијама.
Какав си онда кад си лоше воље?
Одговори

Неће још дуго.

Баш тако Војводо Јеремија! Није он никакав "Баћушка" него русофоб и умишљени полуинтелектуалац. Мада, добро би му дошла једна дудовача да дође к себи.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Да ли  сам против нацистичких пукова: Апсолутно ДА.

Да ли сам за увођење санкције Русији: Апсолутно ДА.

Апсолутно сам за уништење свих наци пукова у Украјини.

Међутим, исто тако сам за увођење санкција Русији.

Зашто?

Срби се превише трипују поготово сада да су на Руси браћа.

Ајмо редом. Када се распадала СФРЈ. Руси су у свим, свим организацијама гласали против Срба.

Такође Русија је затворила небо за све авионе из СРЈ.

Русија није послала ни један метак Србији за време ратова 90-их. А Замислите тек у борби против шиптарских терориста да су послали један вод или пук Руских војника колико би нам у том тренутку значило или пар хеликоптера или пво за које је Милошевић молио.

Јељцин је примио Фрању Туђмана. Фрањо Туђман у сред Москве oдмах након Олује 4.12.1996 године прима од Руске Федерације високо одликовање Георгиј Жуков за велики допринос антифашистичкој борби.

https://vojnapovijest.vecernji.hr/vojna-...ov-1002572

Такође Русиje  тачније Владимир Владимирович Путин одликовао али са нижим одликовањем Стипу Месића за допринос који су хрватски народ и Хрватска држава дали у коначној победи над фашзмом.

https://www.telegraf.rs/vesti/1454827-de...ikada-foto

Руски амбасадор Алексеј Керестеџијанц је честитао  Републици Хрватској на акцији олуја.

Керестеџијанц је лежао у болници у Загребу када је Мартић гранатирао Загреб, тада су Руси попиздели на Србе из "окупираног дела Хрватске"

Русија за време рата на молбу Фрање Туђмана Хрватима 1994 године "подарила" Ми 24 хинд. транспортни хеликиоптер, фаготи непотпуни С-300.

Руси нису одликовали нити једног Србина за било шта, а камоли за борбу против фашизма.

Изузев Вучића који је прво покуповао сво половно наоружање па су га у знак "захвалности" одликовали и Емира Кустурицу нека филмска награда. Ја не знам ког су Србина су још одликовали поготово војно или историјски војно.

Из приложеног се види да су Руси, подржавали, наоружавали, одликовали, похваљивали усташке поглавнике , а да нити једног јединог Србина па и мученог Милошевића који их је молио, преклињао нису нашли да одликују ни породицу му нису спасили већ су они се спаковали и отишли у Москву и тамо су добили азил.

Такође Русија је 90-их и почетком 00 окренула главу тадашњој СРЈ. СПЕЦНАЗ је могао да извуче хашке осуђенике где су све српске очи биле упрте у њих за спас часних Срба од сорошевских агресивних неолибералних фашиста..

Да ремизирамо: Руска Федерација од 1990-1999 године није доставила Србији нити један једини метак. Нити је послала нити једног војника.
 Да се не зајебавамо не постоји "Пијани Јељцин" или те флоскуле како "Пијани Јељцин" није хтео да помогне Србији. НЕ. Руска Федерација у то време подржавала НАТО и српске непријатеље. Зато нису хтели да се укључе активно у борбу против шиптара.

Част појединим добровољцима који су дошли из Русије самоиницијативно да ратују.

Е, сад нешто о Украјини.

Док су Руси подржавали, наоружавали, одликовали "усташке поглавнике" а при томе сатанизовали Милошевића и СРЈ, и редовно дизала рукуи против СРЈ и уводила санкције, забране летова, подржали 5-ти октобрар итд дотле Украјина није ништа нажао учинила Србији.

Украјина је једна од најпријатељских а може се и рећи најпријатељскија земља. 
Када погледате на овим ратним мапама видећете да 80% Украјински села, градова и вароши има иста имена као и у Србији.
Професор Радован каже да су Срби живели у Украјини.

Украјина није признала независно Косово. Украјина никада није дигла руку против Србије.

Украјина је осудила НАТО бомбардовање 1999 године.

Украјина није одликовала "усташке поглавнике".

Укри су дозволили те паравојне ултрадесничарске организације које нису смели. Једина је то замерка.

Поставља се питање: Ко нам је већи пријатељ:

Сами закључите.

Да ли држава која одликује после првог етничког чишћења након другог светског рата прва одликује "усташког поглавника" туђмана одликовањем "жуков" пријатељ Србије?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(26-04-2022, 12:17 PM)Mekenzi Пише:  Поставља се питање: Ко нам је већи пријатељ:

Сами закључите.

Да ли држава која одликује после првог етничког чишћења након другог светског рата прва одликује "усташког поглавника" туђмана одликовањем "жуков" пријатељ Србије?

"Туше", што кажу мачеваоци. Оштро ти је перо, јуначе, као мач. Браво! Распуче се мехур квазирусофилске еуфорије у парам-парчиће.
Одговори

Мекензи, јел си играо нерешено или си дошао до неког закључка?  Баја
Одговори

Бенито полувреме Х. Баја 

Него,

Опет нема Путина међу јавност.

Данас је био генерални секретар УН у Москви.

Састао се са Путином, међутим слике нема.

Иначе, ако се сећате оних Путинових столова од 30, 50 метара дужине, интересантно када се мало боље погледа Путин јако слабо држи руке на столу и некако му је говор тела лош.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(26-04-2022, 12:17 PM)Mekenzi Пише:  Да ли  сам против нацистичких пукова: Апсолутно ДА.

Да ли сам за увођење санкције Русији: Апсолутно ДА.

Апсолутно сам за уништење свих наци пукова у Украјини.
...

Свашта си нам написао, може се разумјети зашто си за санкције Русији.
Само ниси описао како ти замишљаш то уништење наци пукова, пошто си и зато и за санкције.
Одговори

(26-04-2022, 06:10 PM)luka.luke Пише:  
(26-04-2022, 12:17 PM)Mekenzi Пише:  Да ли сам за увођење санкције Русији: Апсолутно ДА.
...

Свашта си нам написао, може се разумјети зашто си за санкције Русији.
Само ниси описао како ти замишљаш то уништење наци пукова, пошто си и зато и за санкције.

Искрено, дивим се људима који имају чврсто опредељење поводом санкција Русији. То је баш тешко питање. Било би добро да се образлаже са више детаља, да не прерасте расправа у навијачко-спартанску, већ у класичну академску, снагом аргумената против противника а не аргументом - снаге.

Лепо је Мекензи овде исписао да је и ру-совјетија гласала за увођење санкцијама нама. Тако да... што се тога тиче... ако смо њих тада оправдали, тим пре треба да схватимо и своју ситуацију. Окружени смо силним непријатељима и НАТО шпијунима. 

Тренутно се Србија налази "између Сциле - Европских санкција и Харибде - Руских санцкија". Ако чврсто подржимо ратни ЕУ курс, Русија ће нам ударити санкције. Поскупеће енергенти, видећемо шта је то економска криза да ће и 90е бити мачји кашаљ. Руски народ наше санкције неће ни осетити. Ми њихове - хоћемо.
Ако се чврсто ухватимо ру-совјетског ратног курса, онда ће нам Европа увести поново и визе, и сав силни репертоар који су показали током 90тих. Ништа техника, ништа механика. Ништа фондови. А што и буде долазило, биће пар пута скупље. Држава ће - банкротирати - без страних средстава. Имамо пост-совјетску државу, климаву, неефикасну, која више троши него што прави. Мисменаџмент који је у стању и златни рудник (Борски) да претвори у мега-губиташа (пар милијарди ЕУР-а).

Дакле, што се тиче спољне политике, ни један ни други ратни правац - нам не одговара. Исправна је политика баш она коју води ова садашња Влада. Отежи колико можеш, гњави оба противника док им се не смучи. Не пристај ни на једну страну. 

То је тешка политика и за схватање и за практично упражњавање. Најгоре што може да нам се деси је она непажљивост (коју је описао и Н.Мишљеновић (зет) у књизи "Смрт југословенске дипломатије") са којом је вођена спољна политика 90-их. 

Данашња је, у суштини, једина исправна, и једино таква политика, која уважава наш слаб преговарачки положај у међународној подели рада и политичком односу снага, и једина би нам била од користи.

Има онај виц за Н.Пашића, док је био председник парламента, па су се водиле битке око свега и свачега. Изађе представник позиције и почне да хвали Владу. Хвали је, хвали. На крају га Пашић похвали и каже му да је добро говорио. Онда изађе представник опозиције и крене да куди Владу. Куди је, куди. Заврши куђење, и њему се Пашић захвали и каже му да је добро говорио. 

То чује и види посланик Скерлић, приђе говорници и каже да посланике Н.Пашић прави лудим, јер, како иначе може да хвали и потврђује два апсолутно супротна - опречна става? Кад је завршио своју критику, и њему Пашић каже да је добро говорио, на шта се овај мало и збуни.

Пашић је знао како се држи неутрална средина, а то није вештина да се нешто неком каже (поготову не све) него пре оно да зна шта се треба -.прећутати.

Ваљда ће некако и ова влада то знати.

А ми можемо овде да изигравамо неки лажни парламент и да се слажемо и не слажемо - по цео дан.
Одговори

(26-04-2022, 05:44 PM)Mekenzi Пише:  Бенито полувреме Х. Баја 

Него,

Опет нема Путина међу јавност.

Данас је био генерални секретар УН у Москви.

Састао се са Путином, међутим слике нема
.

Иначе, ако се сећате оних Путинових столова од 30, 50 метара дужине, интересантно када се мало боље погледа Путин јако слабо држи руке на столу и некако му је говор тела лош.

Гутереш седи сам за великим столом јер неће да носи њушкицу која штити свет од куроне. Путина нема нигде. После дошао "неки баја" и каже Гутерешу да је врло пажљиво прочитао све документе ОУН који се тичу Косова (17:00)...и да не каки без везе...

Иначе Путину је лоше и носи сат на десној руци...добро, јесте да кошта 100.000 долара како будале сматрају...али на десној руци...па то је лош знак...слабо му срце па не сме на левој...

ПС

Mekenzi...шта ради "чанак Неша" јер ми се чини да си био на „брифингу“...поново окупљају чанколисце да кваре односе са Русијом и мора да си дошао на први apporte. Не ваља ти посао...мислим то што си се напалио...

Рубља 74,25 ѕа долар...
Одговори

А шта' е то Нешо? Што би рек'о легендарни покојни Просветар.

Не прође дан а да не помислим на њега и ову ситуацију са Украјином.

Какви би то коментари били овде, која би то зезање било...

Штета, велика штета што није дочекао ово.....

Недостаје ми много на форуму... : Тужан

Што се тиче Русије:

Ми ође већ годинамо скупљамо материјал из 90-их година и тако за неке наше потребе "пискарамо" у ворду о тим дешавањима.

Да ремизирамо: Руси су 90-их били на страни српских непријатеља и ових што је Путин прогласио непријатељским државама.

Руси су ладно одликовали после 4 месеца највећег етничког чишћења Срба Фрању Туђмана са орденом "Жуков" за борбу против фашизма.

Руси нису до 2014 године, нити једном игде подржали Србију у међународним организацијама, војно, итд...

"Љубакање" са Русима креће од тренутка када је црвени Војвода био у Хашком казамату. Тада тадашњи и садашњи Радикали јавно на улици позивају и спомињу Русију као "спаситеља српства" и "Срба" од "злог запада" и "хашког казамата". Војислав Шешељ организује комитет за одбрану и ту улазе Руски држављани Јелена Гускова и др.

Ко се сећа када је Путин посећивао Храм Св.Саве из неког мрачног угла је искочио са све стомаком Војислав Шешељ.
Такође Рогозин је посетио Шешеља у седишту СРС у Земуну.
Шешељ је редовни гост Руске амбасаде на прославама.

Доласком Вучића на влас' фсб и политички лидери у Русији процењују Вучића и схватају да би са њим могло да се сарађује али да Србија купи наоружање. Тако Србија купује миг-29, панцир, тенкове, борбена возила да би Путин долазио и одржао један говор пред народом који је ускликивао "Србија Русија, не треба нам Унија".

Посетио Храм Св.Саве и учествовао на војној паради. Све је то рађено ради популистичке политике СНС-а која је проистекла из Радикала.

Десно крило и већинско крило СНС-а је антиевропски, антинатовски, традиционално, конзервативно и русофилски орјентисано.

Зато Вучић који је "популиста" и који све ради искључиво када види рејтинг те одлуке. Вучић ништа напамет не доноси.Прво пипометар па одлука.

Оног тренутка када би јавно саопштио да је увео санкцији Русији и забрану летова бар 15% гласова би отишло или се чак вратило у радикале.

Тако да Срби тренутно имају вођу који је "популиста" и који се ни по коју цену неће одрећи и одсећи десно крило своје странке (Бар не јавно), које је сиромашно и русофилски тврдо језгро странке и које виде у Путину "спасиоца Србства од злог запада" за које су га радикали убедили.
Десно крило СНС-а је најаче крило и највише гласова доноси странци. Крајишници, конзервативци, традиционалисти људи из предграђа, из јавних предузећа доносе до 70% гласова СНС-у.

Такође "популиста" се неће одрећи ни свог либералног, педерског, проамеричког нато крила. То крило је у мањини у СНС, али владају СНС.

Ана Брнабић, Зорана Михајловић, Неша слина, Јадранка Јоксимовић, Сузана Грубјешић, Гордана Чомић и остали су искључиво из неолибералне левичарксе педерске натовске америчке кухиње.
Млађани Алек Сорош или уз његово иницијативу је направљен "опен балкан" реплика његове организације "опен социјети".

Вучић је кизузетно близак овом левом гејевском нато крилу своје странке. Да му "десно" крило не доноси толико гласова он би се њих одрекао.
Вучић је декларисани педер. Када га Војислав Шешељ 91 године ухватио на делу са мушкарцем да неби пукла брука а видео је који је капацитет брже боље оженио Ксенијом.

Као педер који се виђа са момцима попут оног новинара Чукановића, Марка Чадежа и других(имате списак код Вишекруне на јутјуб каналу) он се неће одрећи геј параде, невладиних организација. За време његове владавине број проевропских и нато невладиних организација у Србији се утостручио. 
Погледајте по Београду, друштвеним мрежама, билбордима колико је нових "невладиних организација".

Вођење "популистичке" политике кад тад доведе у амбис државу. 
Вучић лично подржава проевропске и нато државе.
Тако да само је питање како то Русима и народу да саопшти..Вероватно ће морати дуго још да кува да би сервирао то народу или да престане рат.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Загонетка МОСКВА

Стратешки погодак

Москва је била на борбеном задатку 100-120 км од Одесе – контролишући ваздушни простор у радијусу од 250-300 км. Дакле, у ствари је обезбеђивала преклапање јужне половине Молдавије, простора од Измаила до Одесе и дела Румуније (укључујући луку Констанца).

Њено позиционирање не може бити више стратешко. Москва се умешала у тајно пребацивање војних авиона (хеликоптера и борбених авиона) НАТО-а из Румуније у Украјину. Надзор је био нон-стоп 24 часа. НАТО ваздушно извиђање је било потпуно у вези тога.

Као московског „убицу”, НАТО можда није изабрао Нептун, како га шири украјинска пропаганда; извор указује на пету генерацију НСМ ПКР (Навал Страјк Мисајл, домета од 185 км, коју су развили Норвешка и Американци.)

Он описује НСМ као „способан да стигне до циља дуж програмиране руте захваљујући ИНС-у прилагођеном на ГПС, независно да пронађе мету летећи до ње на висини од 3-5 метара. Када стигне до циља, НСМ маневрише и примењује електронске сметње. Као систем за навођење се користи високоосетљиви термовизир, који самостално одређује најрањивија места циљног брода.

Као директна последица удара на Москву, НАТО је успео да поново отвори ваздушни коридор за пребацивање авиона на аеродроме Черновец, Закарпатске и Ивано-Франковске области.

Истовремено, након уништења Москве, Црноморска флота, према извору, „изгледа да више нема брод опремљен противваздушним ракетним системом великог домета“. Наравно, тропојасни радарски систем Ски-М остаје у игри на Криму, способан да прати све ваздушне циљеве на домету до 600 км. Неко може да се пита да ли је ово довољно у руску сврху.

https://www.strategic-culture.org/news/2...va-riddle/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним