Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Злочин у ош "Владислав Рибникар"

Не знам шта да Ти кажем. Само знам да реконструкције није било, као ни у случају злочина у школи Владислав Рибникар. 
Да ли ће судија, у међувремену, када буде подигнута оптужница, наложити реконструкцију или ће се то десити и раније... Све је то непознато.
Овде је битније шта је о одређеном догађају рекао Овај, или јавили његови таблоиди, него шта су утврдиле званичне правосудне установе. Углавном, галиматијас није направљен без разлога, али ће и расплет ићи управо због тих ствари.
Моје је било да вам препричам како се извештавало те ноћи. Заборавио сам само споменути Блиц, који је такође имао лајв вести из околине Младеновца и вести су им биле сличне.
Без обзира на то, мене и даље више интригира злочин у Рибникару. Мислим да ту ни изблиза није све речено. А питање је да ли ће икада. Сигуран сам да најмање неколико десетина, ако не и стотина људи, зна пуну или приближно пуну истину о овом тешком злочину, али да о томе ћути. И то је нешто што је за мене најстрашнији могући утисак. Слично као са случајем Цвијан.
Одговори

Још од 1903-е ми нисмо господари своје судбине.Требало је да прође један век па да сазнамо да је након мајског преврата и даље трајао лов на Обреновиће а и даље не знамо детаље.Мењале се власти(да ли заиста?) и друштвена уређења али се о томе ћутало.Сада ћу извући једну паралелу са два убиства из 2000-е их ! Ко се још сећа убиства Бошка Перошевића и Кларе Мандић ?Два наизглед бесмислена и неповезана убиства од стране починилаца који никаквог личног мотива нису имали ?Ако сте расположени хајде мало да се подсетимо па да нађемо "конекцију" са ова два актуелна злочина.Ту пре свега мислим на починиоце у смислу стања њиховог менталног здравља.
Одговори

Од 1903. године Аустроугари нису господари наше судбине. То је тачно.
Одговори

(12-06-2023, 04:28 PM)victoria Пише:  Још од 1903-е ми нисмо господари своје судбине.Требало је да прође један век па да сазнамо да је након мајског преврата и даље трајао лов на Обреновиће а и даље не знамо детаље.Мењале се власти(да ли заиста?) и друштвена уређења али се о томе ћутало.Сада ћу извући једну паралелу са два убиства из 2000-е их ! Ко се још сећа убиства Бошка Перошевића и Кларе Мандић ?Два наизглед бесмислена и неповезана убиства од стране починилаца који никаквог личног мотива нису имали ?Ако сте расположени хајде мало да се подсетимо па да нађемо "конекцију" са ова два актуелна злочина.Ту пре свега мислим на починиоце у смислу стања њиховог менталног здравља.

Што се убијања деце тиче, конекција се без икаквог труда може наћи са "догађањима" из 1944,45,46...
Нпр...
РКТГ-17235 Берковић Душан  рођ. 1932 Панчево, убијен 1945. као агент-колаборант
РКТГ-17242 Шајковић Фрања рођ. 1932  Панчево, убијен 1945  као агент-колаборант
РКТГ-17415 Маринковић Ђока рођ. 1934 Панчево, убијен 1945. као агент-колаборант
Дакле, исти узраст као и жртве Косте К.
ИТД.
Напоменућемо овом приликом вероватно партизански рекорд: Гаревић Катарина је стрељана као колаборант-агент у својој СТОТОЈ години !!! Понављамо, баба је стрељана у својој стотој години!!! Вероватно није знала ни шта јој се догађа.
http://www.otvorenaknjiga.komisija1944.m.../41549.htm

Има кад партизани нису трошили муницију на своје жртве.
https://www.facebook.com/watch/?v=2003764909787080

У оно доба децоубице су цењени као ослободиоци, били уважени и награђивани другови и грађани. Били су ХЕРОЈИ! Они су представљали највише узоре у васпитавању омладине. Њихова деца и данас владају Србијом. Шта се дакле може очекивати него конституисано зло као владајући руководилац српске народне заједнице у општем пропадању?

Има још нешто.
Коликогод се трудили да међу собом направе разлику, тзв "прави" Срби и аутошовинисти се налазе у споју код схватања српских династија Карађорђевића и Обреновића. Они у синергији, оркестрирано, хуле на Карађорђевиће и славе Обреновиће, без обзира што су нас Обреновићи директно и немилосрдно гурали у Аустроугарску. Да постанемо њихова последња провинција и квалитетна храна за топове у њиховим ратовима. У време када су ликвидирани, Обреновићи су већ довели у стање Бечког вазала.

И, гле!, на актуелним "антирежимским" протестима, другосрбијанци машу заставама обреновићевске кнежевине (јес да су је "пофранцузили", али то је то, спсцијално направљено за дату прилику). Нема ту случаја: са заставом иде и терирорија.

[Слика: 65876947_906.jpg]

[Слика: 1024px-Principality_of_Serbia_in_1878_SR.png]
Одговори

Тип који је носио ову заставу тврди да је ово застава Првог српског устава и да је њу направио Димитрије Давидовић. 
Нешто се не сећам да је постојала таква застава, мада не могу да тврдим, јер немам времена да проверавам. Ето, ако нешто зна о тој застави нека напише овде.
Одговори

Овако је изгледала.

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Нисмо се разумели.Када сам споменуо конекцију између убистава Перошевића и Кларе Мандић и ових масовних злочина из маја мислио сам на саму "технологију" коришћења људи упитног менталног здравља или барем стабилности.Радио сам од 97-е до 2002-е у дистрибуцији штампе у Бгд. и читао све што ми је долазило под руку(тада не беше интернет тако доступан као сада).Поготово је у Гласу јавности било занимљивих малих фуснота(никада на насловној страни) које ,уклопљене у ширу слику,омогућавају мало другачији поглед.У тим малим фуснотицама обично при дну стране могло се прочитати да је пре убиства Кларе Мандић убица чест виђан у кафићу на Дорћолу у друштву неких типова који су га "гасирали" (како се тада у сленгу називало наговарање) да "није у стању ни бабу да убије".За окривљеног за убиство Перошевића опет у тим фуснотицама се врло брзо могло прочитати да је њему већ био одузет пиштољ од раније и да је реч о симпатизеру СПС-а упркос званичној халабуци да је реч о опозиционару.Такође и дан-данас о убиству Перошевића "званични" таблоиди говоре као о "убиству забележеном тв камерама" иако то није тачно.Заједнички садржалац неколико убистава из тог периода је да је жртви најпре зазвонио телефон(на пример Лаиновићу) па је тако и Перошевић изостао из свите руководилаца да би се јавио Мркоњићу(наводно).Људи нестабилног менталног здравља су често коришћени за овакве ствари али никада без "контролора" јер су као ненавођени пројектил.Никада се не зна где ће да заврше.Тако и сада имамо вести да је лудак из Младеновца ипак био у друштву са неким.Од почетка је Мекензи утврдио да су у Рибникару приведене најмање две особе.
Одговори

Овде крагујевачки историчар образлаже Сретењску заставу и на крају текста се налази фотографија заставе која се чува у Старој скупштини у Крагујевцу. То је иста застава као што је поставио Драшковић. И Нимбус је лепо рекао да су је пофранцузили.

https://www.glassumadije.rs/o-sretnjskoj-zastavi/
Одговори

Сутра се навршава тачно 50 дана од злочина у школи "Владислав Рибникар". Још није испуњен први захтев родитеља настрадале деце, а то је да се изврши званична реконструкција самог догађаја.
Постоји прича да до истраге неће ни доћи, јер је извршилац лице које не подлеже кривичној одговорности. 
Данас је у Скупштини, по први пут, један посланик Заветника, по занимању лекар, изразио сумњу у верзију да је "један 13-ишњи дечак извршио такав злочин". Дочекале су га увреде председника посланичке групе СНС, али и недовољно убедљив одговор министра полиције, који је рекао да је то ствар суда, али да "не идете добрим путем што окрећете причу на ту страну". 
Да ли ћемо на случају злочина у школи Владислав Рибникар ми коначно схватити да не поседујемо основне елементе модерне државе? Један од основних елемената такве државе је правосуђе, којим Срби очигледно и одавно не управљају. Ништа боља ситуација није ни у другим државним установама, али правосуђе је очигледан пример како Срби немају јасну управу над територијом која носи назив Србија.
Одговори

Уместо злочина обавиће реконструкцију школе !!! https://www.espreso.co.rs/vesti/beograd/...v-ribnikar
Одговори

Сутра, у понедељак 03.јула '23, биће тачно два месеца од великог злочина. 
Још није извршена реконструкција злочина. 
У међувремену, десило се све и свашта. Неки људи су мало мућнули мозгом, и почели да схватају неке ствари. Почињу да се све снажније чују гласови да се мора извршити реконструкција злочина.
То не да не ради власт, иако је на то обавезна, макар из моралних разлога, него не тражи ни опозиција, која је подигла народ у протесте због овог злочина, али тражи од власти све друго, осим реконструкције злочина.
Наставиће се...
Одговори

Прошло је тачно 3 месеца. Нема реконструкције злочина.
На корак смо од заборава.
Одговори

Мајка млађаног јуноше, који је поубијао (по званичној верзији) своје школске другове, се жалила на одлуку суда да јој се замрзну средства на текућим рачунима и уштеђевину. Тако се сазнало да се само на познатим рачунима познате професорке Београдског универзитета налази 2,7 милиона евра.
Прво питање:
1. Одакле професору Београдског универзитета толико новца?
2. Да ли у овој земљи постоји пореска управа?
3. Да ли је госпођа професорка пријавила пореској управи порекло овог новца?
4. Да ли је госпођа професорка у неким, можда пријатељским, релацијама са особама које се налазе на високим државним функцијама у Србији?
Одговори

Прошло је 4 месеца од злочина. Још нема реконструкције да видимо шта се десило у основној школи "Владислав Рибникар".
Почела је нова школска година. Много родитеља је исписало своју децу из ове основне школе.
Од злочина у Рибникару, и слепом је јасно да српска држава не постоји. Њен управник, у страху од својих господара, задржава и одржава стање симулакрума како се не би сазнала пуна истина не само о овом тешком и масовном злочину над српском децом, него и над многим другим неподопштинама за које је лично одговоран.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним