Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Злочин у ош "Владислав Рибникар"

Од око 1800 школа у Србији, најмање 250 до 270 постоје само због једног или неколико ђака. 
Са друге стране, постоје мамут школе, попут две у Миријеву, које су задњих година примиле велики број првака, због процветале дивље градње и масовног досељавања у Београд.
Комплетна просветна политика у Србији је катастрофална јер је последица очајне државне политике и наслеђа комунизиране просвете. Добили смо франкештајна кога радници у просвети не знају како да намире и како уопште да се изборе са великим бројем проблема, а за неке од њих су и сами криви.
У сваком случају, допуштање СПС да управља српском просветом деценијама довео нас је у ситуацију распада српског школског система. Али, о томе нико не говори и неће се ни осврнути док не доћера цара до дувара. А тада ће кривци бити на далеким дестинацијама, у "малим, али не баш сасвим безначајним земљама" на местима амбасадора или сличним функцијама.
Одговори

Слободан Владушић: Данак у крви

https://rt.rs/opinion/slobodan-vladusic/...ak-u-krvi/
Одговори

После десетак дана, тек, српски стручњаци из области психологије успели су да стигну до "епохалног" закључка да је "такмичарски дух довео Косту К. до тачке пуцања".... Дакле, оно што ми сви знамо, или ми који то желимо да знамо, и који упозоравамо већ дуго времена, коначно постаје закључак до којег се једино и могло доћи. 
Школа не сме бити место такмичења са другим ђацима, како је то постављено у западном систему вредности, него да се врати у оквире светосавских узора, односно да дете треба да се духовно и културно уздиже у складу са својим узрастом и тако сазрева, а уз помоћ школског и просветног система. Да смо се држали тог принципа, до овог догађаја никада не би дошло.
ПС ми живимо у матриксу већ више од две деценије. Нама генерације завршавају гимназије "друштвеног смера" а да матуранти за време свог школовања нису прочитали ниједну књигу. Добили смо генерације које нису прочитали ниједну књигу:Чехова, Достојевског, Гогоља, Толстоја, Балзака, Шекспира, Гетеа..... Који нису читали Његоша, Андрића или Црњанског.
Последице су страшне, као што можемо видети.
Одговори

Ево мишљења др.Свичевића.Стручно и занимљиво али то ипак не објашњава оне нелогичности на које је Мекензи указао.https://mondo.rs/Info/Crna-hronika/a1780861/Decak-i-U-B-imaju-narcisticki-poremecaj-licnosti.html Узгред буди речено оба осумњичена су деца војних лица.Да ли ту лежи одговор на питање о лаком приступу оружју ?
Одговори

Прошло је 17 дана откако је у ош "Владислав Рибникар" убијено 9-оро деце и радник обезбеђења школе. Много шта смо о том догађају, за ових 17 дана, чули и видели на медијима и друштвеним мрежама. Ради се, несумњиво, о догађају историјског карактера о коме ће се много тек расправљати и писати.
Размишљао сам нешто: по којим елементима је ово јединствен случај у време владавине Овај?
Оно што сви виде је да је то сам догађај - не само у време његове владавине, него никада се није десило, осим у ратовима, да толико деце страда на једном месту и то још у школи.
Међутим, нагласак је на појму - владавина Овај.
Шта се још никада није десило у случајевима злочина за време владавине Овај?
Никада се није десило да нам медији, који су у већинском проценту под контролом Овајј, а најчешће Курир, Бљуц или ТВ Пинк, не доносе "детаље из истраге". Поставља се питање - зашто сада немамо детаље из истраге?
Не би да спекулишем, али ма колико пост који пишем личио на то, не смемо заборавити да је за ових 17 дана обликовано мишљење јавног мнења о овом масовном убиству. 
А да ли то смемо да чинимо, пре свега према жртвама, ако не знамо шта је истрага утврдила? Како је истрага урађена? Понављам, у медијима се стално спекулише о кривичној одговорности К.К. јер је по закону лице које не подлеже кривичној одговорности. То не упућује само на закључак да суђења К.К. неће бити, него да никаквог суђења неће бити. Самим тим, истрага одлази у други план у очима медија.
Бојим се да неко упорно гура јавност да гледа у одређеном правцу. Питање је велико да ли се тамо налази истинити одговор на питање како и зашто се десио монструозни злочин.
А многи елементи овог злочина, барем они кључни које су нам представили и Овај и представници власти, али и медији, могу се сматрати нелогичним, ако не и контрадикторним.
Одговори

18-и дан без објаве налаза истраге.
Од данас ћу сваки дан подсећати, док год не објаве званичне резултате истраге.
Одговори

Cиноћ сам гледао Слободана Негића у "Утиску недеље"

Не знам, лоше се цео дан осећам... Тужан


Ужаснооо  ТужанКако тај човек може да живи даље ја не знам...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-05-2023, 09:07 PM)Бенито Пише:  18-и дан без објаве налаза истраге.
Од данас ћу сваки дан подсећати, док год не објаве званичне резултате истраге.

Начекаћемо се.Ваистину!
Одговори

Психотерапијска сеанса са децом... Пуштање народне музике 5 дана после трагедије.... наводила их да "треба да се повежу са духовима и душама својих убијених другара и другарица"... Чист окултизам!!!
Одговори

Него шта. Још јој се центар зове Хаторум, а лого сунце богиње Хатор. Између осталог и богиња загробног живота. Лудило! Налетео сам чак негде на јт, гостовала је и на тв Храм, чини ми се да се емисија зове "Вера и здравље". Тотално расуло.
Одговори

Цитат:Večeras u Kanu premijera filma "Lost Country" snimanog u "Ribnikaru"

Film priča o petnaestogodišnjem dečaku koji, u Beogradu 1996. godine tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima, prolazi kroz sopstvenu revoluciju i suočava se sa činjenicom da je njegova majka saučesnica korumpirane vlasti.


Више на:
https://informer.rs/dzet-set/kultura/796...ijera-kanuСлучајност???

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

19-ти дан без објаве резултата истраге.
ПС нисам стигао данас да пратим обраћање министра полиције у Скупштини. Ако је изнео резултате истраге, донесите овде....
Одговори

(23-05-2023, 08:56 PM)Бенито Пише:  19-ти дан без објаве резултата истраге.
ПС нисам стигао данас да пратим обраћање министра полиције у Скупштини. Ако је изнео резултате истраге, донесите овде....

Јок, ништа ново. Напросто постаје смешно слушати како набраја колико је било убистава за време жутих.
Одговори

Да ли га је неко од опозиционих посланика питао за резултате истраге злочина у школи Владислав Рибникар?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним