Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.44 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕМОГРАФСКИ ПАД СРБА

Шта је, бре, немогуће? 
Тачно је да се напушта село и да се закорављавају њиве, али треба да прође преко 50 година да би то могло и званично да се преименује у катастру у шумску парцелу.
Према томе, податак који је изнет у попису је сигурно тачан!
Ко не верује нека се мало прошета и види до које мере је посечена шума на Голији. У Војводини, на пример, за одржање животињског и биљног фонда потребно је да се површине под шумама повећају чак 500%. И то је минимум.
Тако да би замолио присутне форумаше да размисле мало пре него што нешто напишу. Нарочито оснивача овог форума.
Одговори

Не знам како је код вас код мене ако у катастру пише за неку парцелу да је виноград, воћњак, њива или шума то значи да је тако било у време кад је рађена комасација преко око 40 година.
Одговори

(31-01-2024, 02:48 PM)Бенито Пише:  Шта је, бре, немогуће? 
Тачно је да се напушта село и да се закорављавају њиве, али треба да прође преко 50 година да би то могло и званично да се преименује у катастру у шумску парцелу.
Ко не верује нека се мало прошета и види до које мере је посечена шума на Голији. У Војводини, на пример, за одржање животињског и биљног фонда потребно је да се површине под шумама повећају чак 500%. И то је минимум.
Тако да би замолио присутне форумаше да размисле мало пре него што нешто напишу. Нарочито оснивача овог форума.

Размислио.
И сагласан са Пеком.
Одговори

Нешто сам и ја поразмислио, и сложио сам се са собом.
Одговори

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska...a-15421905

Не треба ликовати.Напротив.
Али,читаве области,и огромне територије су им празне.
Овим темпом ове године број новорођених им је на 30 000.

Федерација БиХ,потпуни демографски слом.Тзв Косово са визном либерализацијом губи у наредних 5 година,40% радно способног становништва.
Одговори

Пад у јануару ове године,у односу на претходну 1,2%.
Одговори

Невероватне диспропорције.
Прибој-јануар и фебруар,катастрофа,само 10 новорођених.

Исто време Зворник 90.новорођених.
Невероватно.
Одговори

Па прошло је и више од педесет година, неке парцеле, па и читава подручја се не одржавају и преко 70 година. Парцеле које су сада права шума, а још се у катастру воде као ливада, пашњак, ораница само значи да држава не функционише, не ради. Зараста и зарасло је и државно земљиште које је се водило као крш или пашњак, јер нема стоке да пасе. Памтим, некада биле голијети, сада се већ на њима врши редовна шумска сјеча.
Одговори

Па, то сам и написао.
Пре тога је Самарџић написао да по "катастру", а то што пише у катастру и оно што је истина су два различита појма, као што си, уосталом, и приметио.
Одговори

(03-03-2024, 09:59 PM)Бенито Пише:  Па, то сам и написао.
Пре тога је Самарџић написао да по "катастру", а то што пише у катастру и оно што је истина су два различита појма, као што си, уосталом, и приметио.

Тако је Бенито! Као природњак а некад и планинар, могу рећи да је сада драстично мање шума него некада а више жбунастих површина. Недовољна надокнада је пошумљавање боровима, а и ђе је борова шума ту извори пијаће воде нестају.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(03-03-2024, 09:59 PM)Бенито Пише:  Па, то сам и написао.

Тако ја!
Одговори

(03-03-2024, 08:46 PM)luka.luke Пише:  

Па прошло је и више од педесет година, неке парцеле, па и читава подручја се не одржавају и преко 70 година. Парцеле које су сада права шума, а још се у катастру воде као ливада, пашњак, ораница само значи да држава не функционише, не ради. Зараста и зарасло је и државно земљиште које је се водило као крш или пашњак, јер нема стоке да пасе. Памтим, некада биле голијети, сада се већ на њима врши редовна шумска сјеча.

Зарасли су и путеви. Мој кућни плац са две стране "покрива" пут, у власништву државе, тако уписан у катастарске књиге. Укупно је дугачак око 350 метара, иде на Ге око парцеле и под правим углом. Дужина која је просечена и даље и активна је неких 100 метар, спушта се на улазну капију и до комшије преко пута. Осталих 250 метара који воде на утрину, такође у власништву државе, је зарасло у багрем и туда нико није прошао бар 25 година. Прво би морао багер да уђе, па неколико "моторки".

А то је пут у државном власништву. Можете замислити како изгледа приватна својина власника који ни не знају где им се налази земља.  Smile
Одговори

У претходној години рођене су свега 61.052 бебе – најмање у новијој историји Србије и за 1.648 деце мање о у односу на 2022. годину, пише данашња „Политика“, позивајући се на управо објављене податке Републичког завода за статистику.

Ти подаци, наводи лист, упозоравају да је од 2014. до 2023. године само на основу негативног природног прираштаја број становника смањен чак за 434. 606 особа.

Свега осам општина лане је имало позитиван природни прираштај, односно већи број рођених него умрлих, а међу њима се налазе Тутин, Нови Пазар, Сјеница, Прешево, Бујановац и Нови Сад.

Једина београдска општина која има позитивни природни прираштај је Звездара – иако у престоници живи готово четвртина Србије, наводи лист.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/prosl...ji-srbije/
Одговори

Која је осма?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним