Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Нешто ми паде на памет, да покренем ову тему. Мислим да је била на старом форуму, али без обзира.
Нека форумаши наведу једну личност која је по њима највећи јунак рата и кратко образложење. Заслуге могу бити за целокупно ратно ангажовање током рата, али и за неку другу врсту ангажмана, као и неки посебан догађај или гест који је дотични урадио за време рата. Очекујем да ћете бити креативни. ДРАЖА СЕ ИСКЉУЧУЈЕ, ЈЕР СЕ ПОДРАЗУМЕВА. Личност може бити из било које војне или цивилне формације, и било које националности или расе.
Наравно, да нећу у почетку дати своје мишљење, да не би утицао на неког.
ПС пробајте без свађе
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Ако може у колективним терминима, за мене су највећи јунаци сви они обични и непознати војници са кокардама на главама чија ни имена ни гроб не знамо а који су дали своје животе за отаџбину.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Поруке: 252
Теме: 0
Углед:
23
Феликс слажем се с тобом око изгинулих обичних војника којима ни име ни гроба не знамо.Лепо је што си их поменуо.Њима треба одати почаст.
Поруке: 23
Придружен: Dec 2013
Углед:
0
Војвода Божо Јаворски. Зна се и зашто. Писано је о томе раније на старом форуму.
Од осталих војника, Славко Вујашевић Вујаш, четник Јаворског четничког одреда. Одајем му почаст за рад и дело у сваком погледу.
Поруке: 56
Придружен: Sep 2013
Углед:
4
Aleksandar Sasa Mihailovic, komandant Beograda.
Krajnje nezavidna pozicija, igra nerava kroz ceo rat. U nemogucim uslovima imao je dobru organizaciju koja je obavljala poslove "ispod zita" za kojw se ne dobija ordenje i zasluge ali koje je puno znacilo Pokretu. A i otisao je smekerski, oko za oko.
Slava mu!
Поруке: 322
Теме: 5
Владо Шипчић последњи Краљев Војник.
Поруке: 14,527
Теме: 307
Углед:
3,065
Наглашавам да не мора да буде четник.
Ајде напишите и ви други, није ово никакво такмичење у знању или неки квиз. Кроз поједине личности најбоље се разуме одређено схватање историје. А и да нам буде забавније.
Поруке: 496
Теме: 40
Углед:
98
Што се тиче заслужних личност, требало би поменути и Дијану Будисављевић, зна се и зашто.
Не треба заборавити ни Божидара Жугића и многе друге јунаке...
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Тешко је одлучити се само за једног.
Поруке: 252
Углед:
23
Мајор Војислав Воја Туфегџић.Једна веома морална личност.