Оцена Теме:
  • 20 Гласов(а) - 4.7 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мића Петровић одговара на ваша питања

Е, Мићо, де си, шта има... Чујем да је данас баш нападао снег код тебе... Smile
Одговори

Да брате Милославе, ено још пада, и, кажу, тако до поноћи. Нема проблема, немам нигде да идем. Smile
Одговори

Жив био! Smile
Одговори

Поздрав Мића,

Шаљем Вам текст једне песме која је објављена у листу ,, Млади Златиборац ", почетком 1944. Раније сте снимили песму која има сличан текст (Краљу Перо српски сине). Уколико сте у могућности и ако немате ништа против убаците ову у неки од наредних албума. Велики поздрав, све најбоље.

Краљу Перо мили сине

Краљу Перо мили сине,
кад ћеш доћи до планине,
до планине Равне Горе,
где се наше чете боре?

Па да видиш чика Дражу,
и његову горску стражу,
и његовог сивог тића,
капетана Радовића.

И до нашег златног бора,
до мирисног Златибора.
Ту да видиш младог сина,
Коларевић Миломира.

И његовог храброг тића,
нашег Павла Марковића,
и њихове соколове,
како воде батаљоне.

И са њима младе момке,
носе бомбе и збројевке.
Носе бомбе и гевере,
и машинске револвере.

Још да видиш младог тића,
Ратка Ратибратовића.
И са њима младе борце,
омладинце Златиборце.

И њихове младе чете,
како храбро у бој лете.
Они лете у бој свети,
јер не жале млади мрети.

За те Перо и за Дражу,
српског оца, горску стражу.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Много лепа песма брате Перуне. Сачувао сам је, ВЕЛИКО ХВАЛА!

Задњи равногорски албум ћу радити тамо 2019. ако Бог да.Баја
Одговори

Немо` само да је задњи. Smile
Одговори

Е, брате Милославе, старији људи су ми рекли да ћу бити добар до у 75тој години старости, па можда и 76тој ал' после тога човек почне да клоне. По томе се владам Хармоника
Одговори

Драга и поштована браћо, добио сам веома лепу прилику да опишем Српску националну послератну емиграцију у С. Америци.
Хвала Радију Слово љубве на њиховој пажњи и гостопримству.

МИЋА ПЕТРОВИЋ ГОСТ НА РАДИЈУ СЛОВО ЉУБВЕ
Емисија траје сат времена. Саслушајте је кад имате времена.

http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=13513
Одговори

Е па хвала што си се сетио овог нашег форума. Smile
Одговори

Брате Милославе, како би икада заборавио кад су ПОГЛЕДИ и твоја постављена тема 'Мића Петровић одговара на ваша питања' били кључни да наставим да снимам равногорске песме из Др. рата и четничке/комитске 1881. до 1912. Ој ха !!!!!!!Хармоника
Одговори

Е па нисам знао, што се не хвалиш. Smile
Мислио сам да је мој највећи допринос што сам пронашао, у архиву, песму Јанка Туфегџића ''Са Цера''. Хвала ти још једном што си је отпевао!
Одговори

Мићо брате, не иде да млађи брат нешто саветује, али ово ћу Ти предложити више као подсетник. Напиши књигу сећања на своје савременике, Србе, емигранте, које си све ове деценије сретао, познавао, волео или не.... Нашој целокупној култури фале књиге о Србима који су живели ван Отаџбине, све ове векове. Ти си одличан и објективан сведок, а познавање ове тематике је код Тебе више него драгоцено.
Размисли о овоме, велики поздрав и хвала за овај одлични интервју.
Одговори

Драги Милославе, на интервју сам лепо описао да сам стао са снимањима 1993. и да нисам наставио до 2006. кад си ми ти на ПОГЛЕДИ форуму поставио тему ''Мића Петровић одговара на ваша питања''. На Форуму сам срео кључне младе људе који су ми помогли и настављају да помажу да наставим са снимањима. У овом раду, веће похвале не постоје.Хармоника

Брате Бенито, врло је то лепа идеаја. Милослав ми је то предложио прошле године. Проблем је што ја не могу да одвојим време за књигу јер сам презаузет са снимањима. Имам да снимам још 3-4 године, како сам објаснио на радију, и можда би онда могао да проведем време за тако нешто.

Хехе, један ФБ пријатељ ми је предложио да поставим овај интервју на ЈуТјубу и убацим слике оног доба, да би то било веома интересантно. Ево два дана сакупљам слике и тек сам дошао до 5тог питања.

Проблем је што у оно време нисмо имали те апарате за сликање. Ја сам свирао тј. био сам заузет послом на збивањима те нисам сликао. Имам нешто слика али су незначајне јер су ми слике кад, тад давали људи. Ко би се надао да ћемо остарити, старији умрети и испасти да сам ја неки мост између оног и овог доба. и т.д. јер никада се нисам сликао са Краљем, Војводама Ђујић и Марић нити принцем Томиславом и Андријом, Илијом Ђуришићем, Душком Богуновићем, са владиком Дионисијем и после њега Иринејем и т.д. а био сам са њима. Што смо имали израз у мом некадашњем музичком друштву, када неко у разговору проговори ''е шта ћеш?'' сви би одговорили, ''Шприцер!'' Smile
Одговори

(05-03-2014, 04:33 PM)Мањача Пише:  Брате Мићо,
јеси ли чуо за ову пјесму о војводи Јанковићу ?

(06-03-2014, 03:30 PM)Бенито Пише:  Различито је, а опет слично песми Душана Мирковића. Интересује ме, ако неко зна, ко је ово снимио?
Мићо, отприлике се на овај начин пева песма о Милутину.

Познајем човека који је ово отпевао и снимио.Он је то поставио на један сервер, а линк ка том фајлу на серверу је пре више година поставио на форуму ( док је још био стари форум). Исти је обојио и фотогарфију употебљену на снимку ипостовао је на старом форуму.Додуше, неко ју је пропустио кроз одређене филтере да добије другачију нијансу боје ливаде и лица.У сваком случају, тај неко је фајл скинуо преко овог форума, као и слику и то поставио на Јутјуб.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним