Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Обојена револуција у БиХ

(08-02-2014, 01:51 PM)Земун Пише:  Капирам шта хоћеш да кажеш али зар ти није јасно да тај глобални систем финансира ове револуције и у Србији 5-ог октобра и у Бразилу Либији ,Египту Сирији ,Украјини и Федерацији и да је тај потлачени и обесправљени народ изманипулисан.Како коментаришеш ову слику ?

Савршено ми је јасно зашто је глобални систем финансирао револуције у Србији, Либији, Египту, Сирији, који су пре тога биле против тог система, али зашто би тај исти глобални систем финансирао револуцију на сопственој окупираној територији, то ми уопште није јасно?

Што се тиче слике ове, и оне горе, немам коментара. У ствари имам, али предугачак је и беспотребно би раширио тему. Неки пут се мора мало одаљити да би се боље сагледала комплетна слика, иначе се од дрвета не види шума. У овом случају дрво је уоквирена реч са претходне слике, коју ако избациш, видиш да аутор обраћања Србима није ништа погрешио. Једини добитници ратова деведесетих нисмо ни ми, ни наша потурчена и покатоличена некад бехоше браћа, него управо западњаци, који су нас лепо завадили (тачније само прочачкали старе ране), да би данас владали, а ми живимо 100 пута горе него што би живели да смо били бар иоле паметнији, са константном тенденцијом да ће бити све горе и горе.

(08-02-2014, 02:08 PM)ЗолаБГД Пише:  Живеће боље ако изађу на улице у протестима које организује ЦИА.Креза Знаш како се ти глобалисти обрачунавају са стварним противницима да је ово стварна револуција снаге безбедности би пуцали у месо.

Па као што рекох горе, боље је седети кући, ћутати и трпети. Што би се бунили, кад је све добро? Најјаче кад треба ЦИА да организује протесте зато што је нама лоше Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ово је група Удар на фејсбуку!Распишите се мало под пуним именом и презименом,ово је по свему судећи превара којом се жели дестабилизовати Српска!Позивају на демострације и у Српској.

https://www.facebook.com/1udarbih?ref=ts&fref=ts

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Па ово и јесте западна свињарија усмјерена против Републике Српске.

Безнађе народа су усмјерили на улицу да би показали да БиХ није функционална држава и да треба да буде унитарна.

Није успијело са матичним бројевима, сада запад баца карту социјалног немира условљеног нефункционалношћу државе.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(08-02-2014, 08:03 AM)Владимир Петровић Пише:  Сматрам да је Милослав у праву што је поставио ову тему у подфоруму Политика, ту јој је и место, јер се тиче наше браће у РС, а не у подфоруму Свет.

Апсолутно!
Баш сам се питао шта тражи тамо. Па не расправља се о Зимбабвеу!

За сада добар одговор Срба и РС, игнорисање!
Нек се они боре за своје интересе, битно је да ми нисмо насели на још једну подвалу у низу коју покушавају да нам подвале и која би као крајњи циљ имала укидање РС.
Тачно је да се живи лоше, али је још тачније да тај живот сигурно нећемо побољшати у савезу са онима којима смета све српско, који би хтели да наша, крвљу одбрањена, Република Српска нестане са географске мапе.
Значи, прво одбрана Српске, па онда све остало!
Одговори

Jadna li Ta Bosna!!!
Država sa najjviše vlada, kantona, republika, entiteta, distrikta, opština i čega svega još.Takvu birokratiju nebi izdržale ni visoko razvijene zemlje, a kamoli siromašna Bosna...

Jedan satiričan ali istinit tekst:

http://www.news-bar.hr/vijesti/regija/st...like-vlade

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(08-02-2014, 03:17 PM)Mekenzi Пише:  Jadna li Ta Bosna!!!
Država sa najjviše vlada, kantona, republika, entiteta, distrikta, opština i čega svega još.Takvu birokratiju nebi izdržale ni visoko razvijene zemlje, a kamoli siromašna Bosna...

То се односи на муслиманско-хрватску федерацију. Република Српска је централизована држава.
Одговори

(08-02-2014, 02:25 PM)Громовник Пише:  Савршено ми је јасно зашто је глобални систем финансирао револуције у Србији, Либији, Египту, Сирији, који су пре тога биле против тог система, али зашто би тај исти глобални систем финансирао револуцију на сопственој окупираној територији, то ми уопште није јасно?
Па управо зато сам и ставио другу слику. Ту ти је одговор зашто.
(08-02-2014, 02:25 PM)Громовник Пише:  Што се тиче слике ове, и оне горе, немам коментара. У ствари имам, али предугачак је и беспотребно би раширио тему. Неки пут се мора мало одаљити да би се боље сагледала комплетна слика, иначе се од дрвета не види шума. У овом случају дрво је уоквирена реч са претходне слике, коју ако избациш, видиш да аутор обраћања Србима није ништа погрешио. Једини добитници ратова деведесетих нисмо ни ми, ни наша потурчена и покатоличена некад бехоше браћа, него управо западњаци, који су нас лепо завадили (тачније само прочачкали старе ране), да би данас владали, а ми живимо 100 пута горе него што би живели да смо били бар иоле паметнији, са константном тенденцијом да ће бити све горе и горе.
Шта је погодио? Ништа. Нисам ја правио слику такву сам је нашао, мени је цео текст гори од уоквирене речи.
Одговори

(08-02-2014, 03:17 PM)Mekenzi Пише:  Jadna li Ta Bosna!!!

Босна не постоји, осим као географски појам!

Држава се зове Босна и Херцеговина и састоји се од два ентитета Федерације БиХ и Републике Српске.
Уређење државе БиХ је нешто између федералног и конфедералног.
Ентитети такође имају одређене елементе државности.
У РС не постоји проблем тог типа, РС има централну власт и власт на општинском нивоу, док у ФБиХ постоји још и кантонална власт.

Значи проблем је у прегломазној администрацији ФБиХ и немогућности муслимана и Хрвата да реше тај проблем. Властима РС-а је потпуно свеједно како ће га решити, само да се не дира у ингеренције РС-а!
Још кад се томе дода да појединци из међународне заједнице покушавају да проблем из ФБиХ пребаце на БиХ и да изазову уставне промене којима ће створити унитарну државу са муслиманском већином јасно нам је да нас чека још много искушења и напада на оно што смо крвљу изборили и одбранили и да ће борба још да траје!
Одговори

(08-02-2014, 03:45 PM)Земун Пише:  Па управо зато сам и ставио другу слику. Ту ти је одговор зашто.

Па те графите је могао да нажврља ко год је хтео. То није никакав доказ да је то главна идеја сваког протестанта који је јуче изашао на улицу, или бар већине. Главне поруке незадовољства су социјално-економске природе.

(08-02-2014, 03:45 PM)Земун Пише:  Шта је погодио? Ништа. Нисам ја правио слику такву сам је нашао, мени је цео текст гори од уоквирене речи.

Како ништа? Зар Срби у Српској економски живе ишта боље од својих сународника у Србији? А друго наведи ми шта смо ми добили од ратова деведесетих, сем најгору беду? Тамо где смо били већина, (читај: данашња РС) то је и остало наше. А на свим другим местима где су нас комунисти бранили, ту Срба више нема. А док је народ гинуо, они су заједно седели и испијали кафе.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ово је тест напад на Реоублику Српску.Проба.Федерација ме не занима.Опет Турци жртвују своју рају да би Срби на крају извукли дебљи крај.Народ у Српској тешко живи,као и у Србији.Не треба насести на провокације.Република Српска се мора сачувати јер је много живота уграђено у њу.Браћо опрез.
Одговори

Republika Srpska je deo Bosne i Herzegovine po svim zakonima RS nije republika već entitet. I koja isto ima brdo birokratije da se ne zna koji je čiji resor, pogledaj šta samo Dodikove birokratije ima...

Narod Bosne mora ustati bez obizira na nacionalnu pripadnost jer ne verujem da musliman u Sarajevu bolje živi od Srbina u Banja Luci ili od Hrvata u Mostaru. Ceo taj region je pukao, narod u Bosni leba nema da jede. Pogledaj šta se ljudi iz. tzv. Republike Srpske doselilo u Novi Sad poslednjih 10-ak godina...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(08-02-2014, 04:03 PM)Mekenzi Пише:  Republika Srpska je deo Bosne i Herzegovine po svim zakonima RS nije republika već entitet. I koja isto ima brdo birokratije da se ne zna koji je čiji resor, pogledaj šta samo Dodikove birokratije ima...

Narod Bosne mora ustati bez obizira na nacionalnu pripadnost jer ne verujem da musliman u Sarajevu bolje živi od Srbina u Banja Luci ili od Hrvata u Mostaru. Ceo taj region je pukao, narod u Bosni leba nema da jede. Pogledaj šta se ljudi iz. tzv. Republike Srpske doselilo u Novi Sad poslednjih 10-ak godina...

Као прво, република Српска је држава, а по Дејтонском споразуму централна власт БиХ има само неколико надлежности (спољна политика, царине и војска). Р Српска је централизована, док муслиманско-хрватска федерација има 10 кантона који сви имају своје владе и парламенте. По твојој логици ни Србија није била република у саставу СРЈ, јел?

Као друго, република Српска није ''такозвана'', јер по Дејтонском споразуму је призната од великих сила, и у многим државама (укључујући САД) РС има своја дипломатска предтавништва.

Као треће, економија републике Српске стоји много боље у односу на економију муслиманско хрватске федерације, јер је МХ федерација банкротирала јос 2007. године, и поред тога што је федерација добијала 20 пута веће донације са Запада него што је РС добијала, и плус је још федерација остала дужна р. Српској велике паре.

Као четврто, влада р. Српске има много мање бирократије него Пајтићева тзв. ''влада'' Војводине. Иако Пајтићева тзв. ''влада'' има далеко мање надлежности од владе РС, она представља далеко већи терет грађанима на северу Србије...
Одговори

(08-02-2014, 04:03 PM)Mekenzi Пише:  Republika Srpska je deo Bosne i Herzegovine po svim zakonima RS nije republika već entitet. I koja isto ima brdo birokratije da se ne zna koji je čiji resor, pogledaj šta samo Dodikove birokratije ima...

Ето видите како фино наседамо.
Елем, објашњење је да је то зато што постоји Република Српска, па држава БиХ "не може да функционише". Изненађење? Ко овде није очекивао "Босанско прољеће"?
Ето вам потпоре са дичних "е-новина". "анализа" је била невероватно муњевита.
Закључак (ћирилизовао Нимбус, ради мањег погањења простора):
Цитат: Држава РС, брутална реалност

И коначно, зашто до овога часа тог распада система и пуштања на вољу "отимању револуције" није било у Републици Српској. Зато што какве-такве квази-државе, темељене на јакој хијерархији с вођом (ма какав он у тоталитаризму и хегемонији био) има, зато што има механизме да нареди и проведе наређење, зато што нема међуниво у некаквим кантонима којима руководе разноразне коалиције к'о гуске у магли, зато што се зна тко краде и за кога, а тко ту не игра. Звучи прилично недемократски ова "похвала" тамошњем централизму којим се, управо одатле, маше као црвеном крпом када је БиХ као држава у питању?

Ово је, ипак, брутална реалност. На просторима на којима се догодио каос, најједноставније казано, нема државе способне да се каосу одупре. А нема је јер постоје два, објективно међународно подржана модела лоповлука и крађе. Један је непостојање државе па моћни лопови могу што хоће. То се зове Федерација БиХ, ентитет. Други је украдена држава од једног вође, тоталитариста, који је успјешно продао национализам под популизам, одсјекао везе с остатком "државе" и у својој нахији држи ствар под контролом. За сада. То се зове Репблика Српска, ентитет.

Ни у једном ни у другом случају никога се ама баш ни најмање не тиче што повијесне теорије о демокрацији о томе кажу. Оне не само да нису важне, оне су овдје крајње непожељне и опасне и против њих се ваља борити свим силама. Нисам баш сигуран да и сам враг на том терену за сада уопште тражи још неки додатни примамљиви терен за себе. И овако како је, њему је пуна шака дуге браде.

Остало:
Дим изнад Босне и Херцеговине
Враг је дошао по своје
http://www.e-novine.com/stav/98597-Vrag-doao-svoje.html
Одговори

АКО СЕ У СРБИЈИ ПАТРИОТСКИ БЛОК НЕ УЈЕДИНИ ОСТАЋЕ ИСПОД ЦЕНЗУСА СВИ ЗАЈЕДНО, ПА ЧАК И КОШТУНИЦА!

ОНДА ЋЕМО УМЕСТО 300 ХРАБРИХ И РУСКИХ ВОЈНИХ БАЗА ИМАТИ „ПРОЛЕЋЕ” КОЈЕ САМО ЧЕКА ДА СЕ ПРЕЛИЈЕ ИЗ БАЛИЈАНДЕРСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У СРБИЈУ!

УПАМЕТ СЕ БРАЋО СРБЉИ АКО ВАС ЈОШ ИМА!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним