23-01-2023, 08:52 PM
Кисић је сам истицао да је заточен у логору због припадања Ноп-у.
То има и код Кољанина.
Има и у "Сури слободи"
То има и код Кољанина.
Има и у "Сури слободи"
(24-01-2023, 12:00 AM)Бенито Пише: ЈВуО, зна ли се за овог Медоњу у којој јединици ЈВ је био за време рата?
(24-01-2023, 12:33 AM)ЈВуО-КГ Пише:(24-01-2023, 12:00 AM)Бенито Пише: ЈВуО, зна ли се за овог Медоњу у којој јединици ЈВ је био за време рата?
Нисам могао да нађем.Можда ће знати Мићони ако види ово.Ја имам још неколико биографија ваздухопловаца који су приступили ЈВуО,имам једног из ЈВуЕ који је погинуо у Италији и једног кога ћу морати на теми КЈВ пошто није хтео да приступи никоме у рату а чекао је Краља да се врати и причао јавно о томе па доживео тешке тортуре од комуниста после рата. И ту је и Лукић,који је погину,ваљда 1943. године.Не Новица,него онај други, да ли му је брат или шта ли је,пошто имам податак да је био командант Шљивовачког четничког одреда.Много сам раскупусао те биографије,мораћу то да средим наредних дана. Ако нешто зајебем,коригуј обавезно и заборавих да ти захвалим на препоруци за ону књигу,тако да захваљујем са закашњењем.
(24-01-2023, 12:33 AM)ЈВуО-КГ Пише:(24-01-2023, 12:00 AM)Бенито Пише: ЈВуО, зна ли се за овог Медоњу у којој јединици ЈВ је био за време рата?
Нисам могао да нађем.Можда ће знати Мићони ако види ово.Ја имам још неколико биографија ваздухопловаца који су приступили ЈВуО,имам једног из ЈВуЕ који је погинуо у Италији и једног кога ћу морати на теми КЈВ пошто није хтео да приступи никоме у рату а чекао је Краља да се врати и причао јавно о томе па доживео тешке тортуре од комуниста после рата. И ту је и Лукић,који је погину,ваљда 1943. године.Не Новица,него онај други, да ли му је брат или шта ли је,пошто имам податак да је био командант Шљивовачког четничког одреда.Много сам раскупусао те биографије,мораћу то да средим наредних дана. Ако нешто зајебем,коригуј обавезно и заборавих да ти захвалим на препоруци за ону књигу,тако да захваљујем са закашњењем.
(24-01-2023, 12:33 AM)ЈВуО-КГ Пише: Ја имам још неколико биографија ваздухопловаца који су приступили ЈВуО,имам једног из ЈВуЕ који је погинуо у Италији.Да ли си нашао биографију Милисава Семиза? Доста је занимљива.
(24-01-2023, 08:59 PM)ватхра Пише:(24-01-2023, 12:33 AM)ЈВуО-КГ Пише: Ја имам још неколико биографија ваздухопловаца који су приступили ЈВуО,имам једног из ЈВуЕ који је погинуо у Италији.Да ли си нашао биографију Милисава Семиза? Доста је занимљива.
Који пилот је погинуо у Италији? Је ли у авиону?
Било их је неколико који су погинули у Медитерану у саставу РАФ.
Ако те занимају авијатичари из југословенског деташмана на Б-24, имаш добру књигу "Небеска одисеја" од Александра Кола.
(11-01-2023, 11:30 AM)Мића Адмирал Пише: Све је добро, али о официру Стаменку Димитријевићу, који је држао говор над одром Ј.Д, није исправан закључак.
Он јесте био у ЈВуО - равногорац, а тада, у тренутку сахране и он је био легализован. Могуће да је онакав говор био под цензуром,а Немац је то све надгледао и слушао...
рез. капетан II класе Стаменко Т. Димитријевић рођен је 1910. године у с. Мишевићу, код Јагодине. Пре рата је службовао као високи чиновник вардарске бановине.
У ЈВуО - судија Преког војног суда Млавског корпуса и в. д. команданта Ресавског корпуса, април 1944.
Стрељан од комуниста у Јагодини кр. 1944.