Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Стевановић. Да, биће то супер, мало је извора за југ.
Одговори

[Слика: 14_slika.jpg]
Да ли неко зна, ко је човек са слике?
Одговори

Треба да је наредник Љубиша Умељић из 4. батаљона 1. гружанске бригаде.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Хвала!Још, ако може Господин Самарџић да потврди!
Одговори

Јесте, он је, ту слику ми је дао његов син, па је после даље копирана (као и остале).
Одговори

Хвала!
Одговори

Ако неко има, нека постави ону добру фотографију потпуковника Перхинека насталу одмах после ослобођења Пријепоља септембра 1943. године, у радном кабинету немачког команданта места, где се виде све ратне карте по зиду, телефон, итд., које је у бекству оставио. Слика је објављена у књизи браће Кнежевић али је лошег квалитета.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

[Слика: 21m57qa.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Далматинско Косово, мислим '42. С лијева Палошевић, Ђујић, изнад њих Виђен Ковачевић, поред Ђујића Баћовић, Никола Плећаш итд.
Чини ми се да је у ср.реду 3. с десна онај Херцеговац Лазаревић.
Одговори

Ђуро Плећаш, Никола је онај што је пребегао из партизана.

Била је ова слика сто пута. До Јована Лазаревића је поручник Милорад Видачић, иза њега мајор Цвјетићанин, па капетан Давид Шошкић, Шпиро Јокић са шеширом. У доњем реду, други с десна пуковник Милош Радојловић. Онај иза Баћовића личи на Алексу Драшковића, али не знам да ли је он ишао на Тромеђу са Баћовићем. Између Ђуре Плећаша и Баћовића је поручник Недељко Плећаш.

Одговори

[Слика: image.jpg]
[Слика: 5as.jpg]
[Слика: image.jpg]
Може ли неко да преведе текст са полеђине? Слика је потписана:"Why should England tremble".The back is signed and reads genuine photo of 3 of General Tito Jugoslav Guerillas taken by Nazi troops at the time of their capture. Сад није ми јасно ово никако.На слици су тројица Британских војника ако се не варам. Док на полеђини слике пише да су Титови Партизани заробљени од стране Немаца.Плус су ови наоружани до зуба.А шта значи ово у преводу :"Why should England tremble".
Одговори

"Зашто би Енглеска дрхтала (страховала)?"

Цитат:Док на полеђини слике пише да су Титови Партизани заробљени од стране Немаца.Плус си ови наоружани до зуба

То је изгледа био тренд код партизана. Ни усташе их нису разоружавале када их заробе.Баја

Одговори

Није ми јасно зашто на полеђини слике пише да су на слици Титови партизани,заробљени од стране Немаца,када су на слици 3 Британска наоружана војника.Не разумем контекст !
Одговори

[Слика: 740755_3906686479121_2075765553_o.jpg]
Ко је особа, која седи на поду десно? Кез
Фотографија из 1944. године.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним