Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Ко је на слици?
[Слика: ratna.jpg]
Одговори

(05-01-2016, 12:25 AM)Милослав Самарџић Пише:  Мајор држи говор на сахрани мајора Вучка Игњатовића, у Ваљеву 29. јуна 1942:

[Слика: Vucko_011_NET_cela_slika.jpg]

Из мемоара потпуковника Кораћа види се који је мајор по среди, иначе, да није тога, тешко је рећи, барем ја нисам био сигуран.
Дакле, како се звао овај мајор?
На овој слици је дакле капетан Милош Глишић.
Одговори

(10-01-2016, 01:27 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ко је на слици?
Немам представу, али добра!
Одговори

Да ли је Кораћ нацрнио Глишића у мемоарима?
Одговори

(10-01-2016, 07:03 PM)Бенито Пише:  Да ли је Кораћ нацрнио Глишића у мемоарима?
Мало. Што?
Одговори

Онако. А Вучка?
Одговори

(10-01-2016, 09:07 PM)Бенито Пише:  Онако. А Вучка?
Њега много, али без придева и атрибута, тако да је уверљиво.
Одговори

(10-01-2016, 02:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(10-01-2016, 01:27 PM)Вукашин Петковић Пише:  Ко је на слици?
Немам представу, али добра!

Ово је онај Маринковић. Био је командант нечега у Србији.

Добривоје Маринковић, командант Делиградског корпуса.
Одговори

Да, Динчић је о њему објавио једну брошуру, има овде у ПДФ-у:
http://narodnimuzejnis.rs/wp-content/upl...nkovic.pdf
Одговори

Зна ли се судбина капетана Хајнриха Бранта, гестаповац задуженог за " организацију ДМ"? Чини ми се да је он испитивао и мајора Манојла Кораћа, Валтера и многе друге?
Одговори

(11-01-2016, 08:54 PM)Бенито Пише:  Зна ли се судбина капетана Хајнриха Бранта, гестаповац задуженог за " организацију ДМ"? Чини ми се да је он испитивао и мајора Манојла Кораћа, Валтера и многе друге?
Није му суђено. После рата био је иследник у полицији у Салцбургу. Иначе је рођен у Брекведу (Немачка) 1908. године. Извесно је да је умро природном смрћу.
Удба није показала никакво интересовање у вези потраге за њим, што се види из његовог досијеа.

Он је лично испитивао само неке зверке, а иначе су му подређени иследици подносили ''закључни извештај'' за сваки предмет и кривца, са предлогом за решење. Често је пооштравао казне и ослобађања преиначавао у логорисања, а логорисања у стрељања.
Документација Гестапоа садржи много његових циничних коментара прожетих страшћу за убијањем.
Одговори

Хвала, Ратко брале. Немој да ускратиш српској култури једну велику студију. Па, и о овом и сличним зликовцима, између осталог. Велики поздрав
Одговори

Ево једна фина дружина. Милан Стојадиновић са Антом Павелићем 1954. Неки на Крстарици кажу да је десно Ранковић!?

[Слика: 113.jpg]
Одговори

Мени ова слика изгледа помало као спајана од више слика.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним