Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 2.4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Где дође Четништво и како даље?

Инспирисан могућим повратком Војводе Војислава из хага, размишљам о стању свести у нас Срба о Православљу, ЈВУО, Дражи, Краљу и осталим битним Српским погледима, без којих нема добре будућности Србији.
Пошто је форум окренут ЈВУО, да видимо какви су резултати на афирмацији истине о ЈВУО покрету међу Србима и где даље.

Изласком из гнусног титоизма и уласком у демократију, колико је наш народ изашао из гнусобе титових лажи?

Није ни макао ни за јоту!

Показало се да је титоизам = демократији, да титова повјест = "српској" историји, итд...

Да ђаво ради свој посао, па добро јутро!

Али, шта смо ми велики четници радили, који је наш резултат?

Наш резултат је поразан. Упркос великом труду, жртвама, наша борба за Правду, није дала резултате. Чак се ни поглед на ЈВУО није макао много даље од погледа под титом!

Зашто је то тако, да се позабавимо тиме у овој теми.
Одговори

Јел то онај Војислав што му је одузета титула Војводе.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(30-08-2013, 01:09 PM)Лепи Бора Пише:  Инспирисан могућим повратком Војводе Војислава из хага, размишљам о стању свести у нас Срба о Православљу, ЈВУО, Дражи, Краљу и осталим битним Српским погледима, без којих нема добре будућности Србији.
Пошто је форум окренут ЈВУО, да видимо какви су резултати на афирмацији истине о ЈВУО покрету међу Србима и где даље.

Изласком из гнусног титоизма и уласком у демократију, колико је наш народ изашао из гнусобе титових лажи?

Није ни макао ни за јоту!

Показало се да је титоизам = демократији, да титова повјест = "српској" историји, итд...

Да ђаво ради свој посао, па добро јутро!

Али, шта смо ми велики четници радили, који је наш резултат?

Наш резултат је поразан. Упркос великом труду, жртвама, наша борба за Правду, није дала резултате. Чак се ни поглед на ЈВУО није макао много даље од погледа под титом!

Зашто је то тако, да се позабавимо тиме у овој теми.

У суштини све што си реко је нажалост тачно.
Ипак,поглед на Четнике се променио у позитивном смислу ил можда боље речено у мање негативном.
Такође,ако назовеш неком -"Помоз Бог брате"/сестро/стрина.....,
не зову одма мурију да те 'апсе.
Само,видиш,биолошки од зла одбегли Четници ,Љотићевци нестају у
расејању а "млада гарда"не премного заинтересована,одн."интегрисана"у одређеној земљи боравка.
Некад си могао на одређеним киосцима у Немачкој (говорим о 1960/70-им)да купиш четничке ил љотићевске новине јавно изложене а сад их нема више.Бар их ја не виђам више кад одлазим у Швабу.
О краљу сам већ реко ,мислим да имамо исто мишљење.
Боље и Дарка Громовника за краља он ће макар да се макља за Србство него овог који се назива југословенски краљ.

СРС-је пропустила воз, нажалост-диплома је мого да изведе од 2004-2008 и милион људи на улицу а знамо шта је направио и ко га програмира.
Војвода Војислав-Проф.Др.Шешељ-ако га и пусте живог из казамата-је добрим делом заборављен а народ,СРБИ,зомбирани ,незаинтересовани више.
Изгледа оно чудо од ХААРП-а добро шљака.

За утеху,видим по иностранству како се живи,ради,политички живот/свест.
Ни њихови,говорим о скоро 100% народа нису бољи за сопствену нацију,већ су ко лутке навијени конзументи.Политичка свест =шта им Тв каже то раде,фол имају разне партије могу да бирају=а те партије су само различите по имену а раде, уствари смеју да раде и политички се ангажују само шта "буразер"дозволи.

Ако ниси у оквирима-одмах си Екстремна десница,фашиста=Ле Пен у Француској ил НПД сл.националне партије ил Екстремни левичар -разне социјалистичке/комунистичке партије које највише покривају социјалне проблеме у некадашњем социјал-демократском смислу.

После пада "гвоздене фиранге"некадашња остварења соц.демакратије се одстрањују из државно-политичког-социјалног живота.Окрутни капитализам најгорег облика је ступио на сцену .
Не допуштамо себи да кажемо ал клизимо у рафинирано робовласничко друштво.
А онда како ћемо ми као мали и поробљени да стварамо националну свест?
У малим групама,пођимо од властите фамилије потом са поузданом родбином,пријатељима ,познаницима.
"Двери"се труде да ураде колко и шта могу ал и они су под присмотром,притиску.
Одговори

Када је "пао" комунизам (титоизам) са доласком Слобе на власт (делимичну власт) негде пре 1990. Доста људи је кренуло да пише о историји Драже и ЈВУО, да прави "четничке" политичке партије и покрете и да ради за "српску" ствар.

Притисци титоиста, уцене удбе, рад испод жита и све друге факторе отпора србомрзаца, наравно да је требало очекивати, али удбаши прво нису били сами, а и ми четници, очигледно нисмо били начисто са тиме шта то бранимо и ко све иде против нас.

Од бројних намерно форсираних заблуда (подметачина удбе, итд.) да истакнемо најпогубније:

- Демократија је истицана као идол, а комунизам као сам ђаво!
Тако је демократски запад (енглези, американци, немци, италијани,...) нама постао ОБАВЕЗНИ пријатељ, а комунистички СССР (Русија) АПСОЛУТНИ противник!
Чак је фашизам постао блага грешка демократије, јер је ђаво комунизма УВЕК гори! Љотић је укратко постао идол!
Демократска историја је постала ОБАВЕЗНО тачна!
А комунистичка ОБАВЕЗНО лажна!
...

- Краљ је истицан као идол!
Тако су карађорђевићи постали ОБАВЕЗНИ и ЈЕДИНИ МОГУЋИ!
Тиме су и енглези ("краљ" је енглез) постали ОБАВЕЗНИ пријатељи!
...

Код таквог схватања ствари, Дража и ЈВУО су постали само средство за спровођење демократије (запада) у Српству! Многима уопште и није било важно шта историја (чињенице) каже о свему томе, трпан је Дража и ЈВУО у исти кош са љотићем, немцима, енглезима, усташама, титом, који су га и убили (физички и лажима - психички), са целим ЈВУО.

Чак ни сав ужас који је наш народ претрпео од демократије нпр. од (и пре наравно 1918...1941...1945...) 1991. преко 2000. до данас, није допринео да се неки ставови (неких) "четника" промене!

Па како је онда могуће очекивати да Српски Народ, који је толико био обогаљен титоизмом, закључи да је Дража и ЈВУО нешто позитивно, када су сами "четници" показивали да су играчи демократије, фашизма, односно СПРОВОДИОЦИ страшних неправди над Српским Народом?

Како да Српски Народ заволи Српску Монархију, кад краљ треба бити ОЧИТА енглеска лутка (страшило), НАЈГОРИХ Српских душмана?

Једини на политичкој сцени (и јесте позориште) Србије, ко није допуштао да овакве удбашке бљувотине падају на Дражу, је био (и за сада остао) Војвода Војислав Шешељ!

- На време је схватио ко је династички црв и одрекао се ларве!
При томе, није схватио значај Монархије, али имало би времена...
Није схватио ни погубност демократије, али имало би времена...
Заузео је Дражин став по том питању са краја рата, када су отворене карте у целини.
- Није дао да се одриче Југославије тек тако олако!
Ни Дража се није одрицао Југославије олако.
Није се одрицао ни неких погубности Југославије, нпр. уравниловки религија, али имало је и неких разлога за тај лабави став.
- Није дао да се изједначавају фашизам и комунизам!
Другим речима, поштовао је Дражину борбу, а није насео на подметачине са запада (чак и од самих равногораца), да се изједначе Дража и љотић.

Зато и не чуди, да је Војвода Војислав највише (од политичара) допринео, да Српски Народ схвати Дражу и ЈВУО (сам себе). Као и да схвати, ко су били и јесу Српски душмани.

Са друге стране СПО, ДСС и све друге удбашко - западњачке странке, као и англо-династичари и слични, нанели су толику љагу на Дражу и ЈВУО, да их то сврстава у највеће Српске душмане! Од тога их нико никад опрати неће! Турчин има СВОЈ поглед на свет, али потурица је одбацио бебу у ђубре и усвојио турску лутку! Зато је увек потурица ГОРИ од турчина.

Ето рекох само да начнемо тему.

(30-08-2013, 01:20 PM)Громовник Пише:  Јел то онај Војислав што му је одузета титула Војводе.
Њему та титула не треба, нек се кити са њом бора - чорба и предшједник, јебала их титула све редом.
(30-08-2013, 02:09 PM)Voja Bgd Пише:  ...
Ипак,поглед на Четнике се променио у позитивном смислу ил можда боље речено у мање негативном.
Такође,ако назовеш неком -"Помоз Бог брате"/сестро/стрина.....,
не зову одма мурију да те 'апсе.
...
"Двери"се труде да ураде колко и шта могу ал и они су под присмотром,притиску.
Војо са одласком вербалног деликта под Слобом 198.. , могло је да се прича свашта, ради се о СВЕСТИ о чињеницама!

Скратио сам вам писмо ради прегледности, све што сте поменули само редефинише демократског идола, идола много горег од Стаљинистичког, а који се враћа на сцену у свом ПРАВОМ лику. Јел и лењин и хитлер, усташе, само су верна слика тог идола. Али, видим да се око тога (мање - више) слажемо, што не значи да идол не треба бити уништен!

Не слажем се (вероватно) са вама око љотића!

Двери, то је ђинђољубива, демократољубива организација за испирање времена и мозга Срба. Одличан су пример идолопоклоника који су увек овај народ прескупо коштали. Образлагаћу то (Бог дао) некада касније.
Одговори

(30-08-2013, 02:09 PM)Лепи Бора Пише:  
(30-08-2013, 01:20 PM)Громовник Пише:  Јел то онај Војислав што му је одузета титула Војводе.
Њему та титула не треба, нек се кити са њом бора - чорба и предшједник, јебала их титула све редом.

Па што га онда називаш војводом.

Одговори

(30-08-2013, 02:33 PM)Громовник Пише:  Па што га онда називаш војводом.
Ајд да цепидлачмо...
Зато што је једини он ту стару титулу заслужио и данас ЗАСЛУЖУЈЕ свим својим радом. Значи не БРУКА ту титулу (за сада).
Ето зато.

И да, немој да смо малодушни!

Некада када се мисли да је све изгубљено, Феникс изниче из пепела и ПОБЕЂУЈЕ!

Таква је свака Правда, ђаво сарањује, али Бог Васкрсава и ђавола ћушне на место му.

Равна гора победити мора!
Одговори

Причати данас о четништву је бесмислено са чисто војничког аспекта, кажем војничког а не идеолошког..Прво, неких назнака обнове четништва нема у званичној политици Републике Србије, круговима политичким, као ономад у Краљевини где је јасно дефинисана смерница деловања четничких покрета у случају распада земље.Друго, најважније ни у данашњој војсци Републике Србије нема говора о ослањању на четничке традиције....Војска не стоји иза удружења четничких, а заиста само војска и држава може основати таква удружења и дати им облик бедема српског као за време Балканских ратова и касније.Данашња удружења су више профитерска и неозбиљна који воде сумњивили ликови, а све што није под окриљем државе је дивљаштво, шенлучење, јавашлук.Мислим, свако зна шта је четништво, које су традиције четништва, али нема ни један званичан документ данас да постоје планови и герила по разбијању земље.Говорим са војничког смисла и борбеног без иделошко позадине, војска која остане без фронта и бива разбијена као и држава, образује четничке герилске одреде, тако нешто званично не постоји, а некад је било.Вероватно кад држава буде проценила да су им потребна клубови четника и удружења имаће сврсходну улогу.
Одговори

(30-08-2013, 02:50 PM)Капетан Пише:  Причати данас о четништву је бесмислено са чисто војничког аспекта, кажем војничког а не идеолошког.
...
Капетане слажем се све са вама.

Али, џабе војске без морала, а ако имате људе са моралом лако ће те оформити војску.

Сада је таква ситуација да нема помисли о војсци, треба спремати људе, тј. чувати и развијати Душу Народа.

А где смо ми грешили и како даље, сада је изузетно важно, то би била тема. Да не би ишли у корист своје штете и даље.
Одговори

(30-08-2013, 02:36 PM)Лепи Бора Пише:  
(30-08-2013, 02:33 PM)Громовник Пише:  Па што га онда називаш војводом.
Ајд да цепидлачмо...
Зато што је једини он ту стару титулу заслужио и данас ЗАСЛУЖУЈЕ свим својим радом. Значи не БРУКА ту титулу (за сада).
Ето зато.

Ја колико сам упознат, титула војводе се заслужује ЈЕДИНО И ИСКЉУЧИВО на бојном пољу, сопственим примером, храброшћу и истицањем, те ВОЂЕЊЕМ борбене групе директно у борби.

Сад ми ти кажи на ком се то фронту и где Шешељ лично истакао да би по теби заслужио ту титулу.

Све војводске титуле додељене по неком другом основу су ЛАЖНЕ.

(30-08-2013, 02:57 PM)Лепи Бора Пише:  
(30-08-2013, 02:50 PM)Капетан Пише:  Причати данас о четништву је бесмислено са чисто војничког аспекта, кажем војничког а не идеолошког.
...
Капетане слажем се све са вама.

Али, џабе војске без морала, а ако имате људе са моралом лако ће те оформити војску.

Имали смо војску високог морала у периоду 1990-2000, па се нико од одговорних није сетио да оснује четничке одреде при војсци, укључујући највећег СрБског сина и спасиоца, те борца против белосветског олоша великога Слободана Милошевића.

Одговори

Четништво није идеологија, оно је акција.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Равногорство је идеологија.Четништво и равногорство два различита појма.

Титула војводе имала је највише смисла код Срба Хабзбуршкој монархији, касније у Српској Војводини, заиста господска титула.Војвода и Војводство нека иде има смисла.Кад помислим на војводе прва асоцијација пада на угледне Србе у Српском Војводству, они су били војводе пре шумадијских опанака, који су били познати по сувим шљивама и биковима и ракији, и херцеговачким тежацима по дувану добром и чађавим, жутим зубима.
Одговори

(30-08-2013, 03:11 PM)Громовник Пише:  Ја колико сам упознат, титула војводе се заслужује ЈЕДИНО И ИСКЉУЧИВО на бојном пољу, сопственим примером, храброшћу и истицањем, те ВОЂЕЊЕМ борбене групе директно у борби.

Сад ми ти кажи на ком се то фронту и где Шешељ лично истакао да би по теби заслужио ту титулу.

Све војводске титуле додељене по неком другом основу су ЛАЖНЕ.
Давиш ме са глупостима, па то чиниш и на овој теми, али ајде. Да знам да је довољно, не бих жалио текста...

Шешељ је заслужио титулу Војводе коју му је дао покојни Ђујић, на бојном пољу где би многи са правог бојног поља поклекли!

Дао му је титулу за Шешељево држање у титовим казаматима, где је пребијан да то није могуће описати!

Иначе титуле ко титуле, негде су џак који садржи и скрива гомилу гована, а негде су Народна похвала за нечији рад.

Примери су титуле краља, дужност Епископа.

Па сад имамо Епископе што су спопадали малолетне дечаке, са укором! Оне који су директно Христа ружили, да не иду на мирјански суд и допадну тамнице (или луднице)?
(30-08-2013, 03:11 PM)Громовник Пише:  Имали смо војску високог морала у периоду 1990-2000, па се нико од одговорних није сетио да оснује четничке одреде при војсци, укључујући највећег СрБског сина и спасиоца, те борца против белосветског олоша великога Слободана Милошевића.
Ето баш је помињани Војвода Војислав убачио "његове" добровољце у ту "комунистичку" војску.

А ја теби да кажем једну Истину, којом би требало да се стидимо.

Разне комуњаре су се бориле против белосветског олоша, бориле за Српство. Муслимани добрих намера (наши суграђани) су се борили за Српство, против белосветских олоша. Разни цигани, шиптари, хрвати су се борили за Српство, против белосветских олоша.
Све то знају и гледају Бог и Руси.

А шта је радио нпр. коштуница четничина и Православац?

Ђубре је доводило овде на власт чопор безбожника, титоваца, педера, европљана, шиптара, мафијаша, усташа, удбаша, ...
Као изабраник ЦИЈЕ да предводи највећи конгломерат бољшевика који је поразио Србију.
И то знају Бог и Руси.

И шта сад? Ником ништа?

Е па не може то тако. Ако си згрешио, треба да се Покајеш, ако си Православан. Тако кад коштуница изрази Покајање за извршени ЗЛОЧИН предаје Србије у руке олоша, када се покаје за отимачине Народне имовине и све то, можда га и треба примити међу Србе.

Исто важи и за двери, ДС, СПС, ЈУЛ...
Све оне који су скидали Слобу, доводивши на власт ДОС!
Ако су хтели мање зло од Слобе, што нису гласали СРС?
Не зато што нису знали (причам ти причу), него што од СРС-а нису могли да добију паре и власт, па су жмурили на чињенице!

Нема ту нисмо знали и били смо попут Недића.

Недића не треба популарисати из просте чињенице да је био сарадник хитлера! Суд о њему треба оставити Богу и говорити о њему (и свему) Истину. Управо због тога што његов незгодан пример многи злоупотребљавају.

*(овај горњи болдован део о недићу види писмо 48 на овој теми)

(30-08-2013, 05:00 PM)херцеговац Пише:  Четништво није идеологија, оно је акција.
Па то ми сви знамо.

Проблем ове теме је што сам хтео да прикажем, како не смемо истрајавати на гурању неких историјских лажи (под видом четништва), јер тако затрпавамо Дражу и ЈВУО опадањима, као веома битну Истину овог Народа.

Рецимо:
На теми "Мој рад на ТВ Крушевац", Лука Локо је предложио Самарџићу да се бави питањем Стаљин - ЈВУО. Веома важна тема!

Али најлакше би било да Руси сами њу покрену.
Нпр. седамдесетих су сами Руси изчачкали порекло Шиптара на Балкану, али су знали да овде постоје про Српски кругови!

Што би они млатили празну сламу и борили се за Истину о Дражи, када су "званични представници" Драже овде 90% енглеске уходе, фашисти, љотићевци и западни чмараши? Што су то и убице Драже, не даје им за право да гурају своје непријатеље (и непријатеље нас Срба)!

Многи овде нису раскрстили и са најосновнијим Истинама попут:
- Да је Дража био 100% антифашиста!
- Да су Дражу и ЈВУО скинули са власти Петар 2. и британија!

Већ се и даље мути око разних глупости.

Па шта неко уопште да нам каже?
Милион пута су нам британци све поклали и побили, а овде бајни "четници" и "монархисти" их гурају на власт!

Да нам прича да је Србин од Светога Саве Православан, а да "четници" гурају карађорђевиће (само именом везу са Карађорђем), који су масони, ротаријанци, најбезбожнија гамад на кугли земаљској?

Што сам ово сврстао у политику а не историју, је зато што политичари истрајавају на таквом односу ка Дражи и ЈВУО. Војислав Шешељ је само супротан пример у односу на масовну праксу. Пример који је показао како се Народу сведочи о Дражи и ЈВУО. И то пример са ефектима! Док остале "четнике" комунисти са подсмехом и уважавањем тапшу по глупачи.
Одговори

Или на пример Дражин антикомунизам!
Кад то чујем, дође ми да одем у комунисте!

Наравно да је Дража био антикомуниста, добро јутро - идеолошки!
Али није онда било ВРЕМЕ ни МЕСТО да се Дража бори идеолошки (политички) против комунизма!

А што се Дража борио ФИЗИЧКИ са титовим бандама (које су максимално подржавали енглези у истребљењу Срба, као и усташе), то је сасвим друга ствар!

Ту се подвлачи нешто горе: Теза да је Дража био против СССР-а!
Неопевана ГЛУПОСТ!
Дража и ЈВУО су били САВЕЗНИЦИ СССР-а!

И како заврши? Судили су му тито и енглези као сараднику окупатора - фашисти?!!!

(Слично као и Слоба. Један нпр. заблудели комуниста, суђен је у хагу као СРПСКИ НАЦИОНАЛИСТА! А суђен је, јер је стварно гледао да спроведе неку Правду за Србе у СФРЈ!)

Значи игром речи и идеолошким триковима, од једног лојалисте и Праведника, ми направисмо идеолошког талибана! Испада да је Дража вадио каму, на сваки помен СССР-а!

На крају крајева, у ЈВУО је имало комуниста много (безброј) пута већих од наводних титоваца. ЈВУО није пуцао на савезничку црвену армију, него се баш повукао пред њима, да не би енглези наместили Дражи и ЈВУО и тај баласт на главу.

А шта тек да мисли неки Србин добрих намера, али комунистичког и Русофилског образовања, кад чује за тако представљеног Дражу?

Рећи ће: Идите и ви и ваш Дража (талибан) у п.м! Овде се води битка да Српски Народ опстане од западњачких душмана, а ви манијаци се борите за њихове традиције антикомунизма, антисрбизма и антирусизма!

Зато треба дебело повући ручну кад се прича о Дражином антикомунизму! Наравно да се борио физички са титоизмом, али не у смислу борбе са ондашњим СССР-ом! А за идеолошку (политичку) борбу, тада није било ни времена ни могућности.

Јер кад се за борца каже: антикомуниста, то значи пуца на комунисте.
А кад се за политичара каже: антикомуниста, то значи прича против комуниста.

Дража тада није био политичар, већ борац!

Успут, треба добро повести рачуна о поделама унутар комунизма, није то све исто и једно. Јер тако се оптужују добронамерни и Праведни (лоше информисани) и трпају у исти кош са најгорим шљамом планете.

Али премного њих је сасвим СВЕСНО причало лажи, зато и јесмо, понегде много горе, него смо и под титом били.
Одговори

(30-08-2013, 05:50 PM)Капетан Пише:  Равногорство је идеологија.Четништво и равногорство два различита појма.

Титула војводе имала је највише смисла код Срба Хабзбуршкој монархији, касније у Српској Војводини, заиста господска титула.Војвода и Војводство нека иде има смисла.Кад помислим на војводе прва асоцијација пада на угледне Србе у Српском Војводству, они су били војводе пре шумадијских опанака, који су били познати по сувим шљивама и биковима и ракији, и херцеговачким тежацима по дувану добром и чађавим, жутим зубима.

Ни равногорство није идеологија.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним