Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

.
Ало Лука...шта'е бре ово? Ђе болесници у Болоњи?

Није ваљда да ГОСПОДАРИ НОВЦА намерно шире панику по белом свету?!

А?

Наравно, разлога за хитне мере има јербо се овај НАЗЈЕБ и ГРИПИЧИЋ имени Корона, ваистину брзо шири!

Међутим да се ПАНИКА шири још брже јесте изгледа права ИСТИНА!

А ИСТИНА је као стара препеченица, кад је конзумираш-ЖЕЖЕ!

ЈЕДНОМ РЕЧЈУ НАМИ СЕ ЧИНИ НА ОСНОВУ ДОСАД ВИЂЕНОГ, ДА НЕКО (Ко? Cui bono?) НАМЕРНО ИЛИ ЗЛОНАМЕРНО НАДУВАВА КАКО БРОЈ "ПОЗИТИВНИХ" ТАКО И БРОЈ ИЗУМРЛИХ!

https://www.youtube.com/watch?v=gI_Lh2x1Vwk

ОВО НАМИ ЛИЧИ НА ПЕРМАНЕНТНО УКОПАВАЊЕ У ПОТОЧАРИМА У СРЕБРЕНИЦИ СВИХ, СВИХ, СВИХ...МУСЛИМАНА БЕЗ ОБЗИРА ЂЕ СУ И ЗАШТО ПОМРЛИ, ПА СЕ СВИ, СВИ, СВИ....ПИШУ КАО ЖРТВЕ ЗЛИХ СРБА А БЕЛОСВЕЦКА АЖДАХА СТОГЛАВА, КАО И АУТОШОВИНИСТИ ПО NOVOSRBU, ЗАЈЕДНО СЛАВЕ И ЛИКУЈУ ДОК ЛИЈУ КРОКОДИЛСКЕ СУЗЕ!

Тако и са овим ГРИПИЧИЋЕМ, ако неко, рецимо у Џујорку, ко се 10 година дрогира и боде иглама па му је цео органитам отиш'о у ПМ, па добије најмањи НАЗЈЕБ и изумре...пише се као жртва БОЉКЕ ОНЕ...КОРОНЕ!

Па чекај бре....ова жена која је пустила овај видео, је попут оног детета које је викнуло

ЦАР ЈЕ ГО !!!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(31-03-2020, 01:38 AM)Бенито Пише:  [quote='Јеремија' pid='126732' dateline='1585590851']
Цитат:Александар Вучић изјавио је:
- Ако уведемо тај целодневни час, биће ригорозан. То значи да не може нико на улицу. Не иде се на улицу, крај. Како не иду пензионери у продавницу, тако и остали. Како ће то да изгледа? Не знам, први пут сам у оваквој ситуацији - рекао је он.
- Полицијски час на 14 дана, нико од глади не може да умре...

Сад се ја питам: Има ли шансе да човек преживи ако му се ускрате најосновније намирнице?
Или ће бити да се рачуна како 14 дневно гладовање неће никоме шкодити?
Још би питао: Важи ли то за све, али баш све, без изузетка?
[/quote
Чича, Мило увео полицијски час од суботе у 15 до понедељка у 5. Радним данима од 19 до ујутру у 5.
Тек да постоји већа будала.
И да нема уопште недељне Литургије.
Чича, добијамо по 100 евра од Вучића!!!!Сирома'
Шта знају ови у Канади шта је држава. Баја
Ето ти сад:" Када се заврши ванредно стање", каже Мали.
Не липши магарче до зелене траве.
До сада има 23-оје који неће добити 100 евра од Вучића. Бројање се наставља.... Креза
Одговори

Ај да поновим одговор Јеремији:
Чича, добићемо по 100 евра од Вучића. Сирома'
Ето ти сад:" Чим се заврши ванредно стање", каже Мали.
До сада има 23-оје који неће добити 100 евра од Вучића. Бројање се наставља... Креза
Одговори

(31-03-2020, 04:52 PM)Бенито Пише:  Ај да поновим одговор Јеремији:
Чича, добићемо по 100 евра од Вучића. Сирома'
Ето ти сад:" Чим се заврши ванредно стање", каже Мали.
До сада има 23-оје који неће добити 100 евра од Вучића. Бројање се наставља... Креза

Нећу 100 евра, нећу никакав новац, хоћу слободу!

Ванредно стање може укинути народ под условом да буде јединствен.

Ко зна колико њих неће дочекати обећаних 100 јеврића... како је кренуло може бити четвороцифрен број.
Одговори

.
Ма 100 јеврића одма' а она-КОРОНА...на почек!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

http://www.kmnovine.com/2020/03/1_31.html?m=1
Одговори

(31-03-2020, 09:23 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Ма 100 јеврића одма' а она-КОРОНА...на почек!

Сад је јасно зашто се бунио да се дијаспора врати у Србију.
400000х100 евради...

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Цитат:Преносимо вам отворено писмо новинарке Исидоре Ковачевић упућено Александру Вучићу

Председниче, Ви који све знате... Данас сам требала да почнем да радим. Да извештавам суграђане о најновијим дешавањима. Али ето, не дате ми лично Ви. Дуго се трудим да Вам не пишем, али не могу да престанем да се борим за своја права, права на достојанствен живот чак и у ванредним ситуацијама. Након што ми као новинарки на бројне маил-ове и поруке нико од надлежних не одговара уопште, не видим друго решење но да Вам се јавно обратим.
Прво да Вам нагласим да нас је много више који се одговорно понашамо и поштујемо мере, као и да је недолично да један председник изјави како је, како је навео, око 400.000 држављана Србије који су допутовали из иностранства - „КАЖЊЕНО“ због појединаца који шетају. Али хајмо редом.

24 ЧАСА – КО ЋЕ БИТИ НОРМАЛАН?
„Ако дуго живе заједно, животиње се заволе, а људи се замрзе.“

Увођење полицијског часа од 24 часа на две недеље није мера којом се може спречити ширење вируса, јер првенствено смо креативан народ за проналазак начина избегавања свега што нам је забрањено. А са друге стране, да ли схватате колико је тешко бити 24 часа на малом простору, 14 дана? Нарочито за већину која живи у становима. Временом почиње да се ствара нетрпељивост према укућанима, јер сви смо навикли да радимо, да имамо живот. Јесте ванредна ситуација и имамо „невидљивог противника“, али ЗНАМО ДА СЕ ЧУВАМО. Ово „позориште у кући“ (Србији) неће изаћи на добро. Ви не верујете нама, ми не верујемо Вама. Народ се међусобно свађа, сви су кивни једни на друге, вијају да сликају ко је шта прекршио, па да се тужакамо као комуњаре.
За јачање имунитета нам је потребна шетња, за јачање психе нам је потребан кисеоник, али не онај од отвореног малог прозора јер није довољан. На шта ће да личи ова земља након што грађани након 14 дана 24-ворочасовног боравка код куће изађу на улице? Бледи као зомбији, испијени, међусобно посвађани, злих погледа на све стране. Оног дана кад нестане и пара, нико не верује у Ваших 100 еврића, нити је то довољно за једну, на пример, четворочлану породицу, кад не буде имао ко да донесе основне потрепштине да бисмо преживели, а нема довољног броја волонтера - тек ће настати хаос. Јавиће се све већи број суицидних особа, на пример. РАЗМИШЉАТЕ ЛИ ВИ ИКАД О НЕЧЕМУ ИЛИ САМО ГОВОРИТЕ ОНО ШТО ВАМ ПАДНЕ НА ПАМЕТ У ДАТОМ МОМЕНТУ?

ГДЕ ПИШКИ КУЦА ВАШЕ ЋЕРКЕ?

Ви најбоље знате како изгледа кад не идете да обавите нужду шест сати, хвалили су Вас Ваши поданици да Вам се диве јер нисте ишли у тоалет за време читања експозеа. И можда има и међу псима тих са „јачом бешиком“ који би могли да трпе као и Ви. Али за псе није само шест сати. за њих је радним данима ДВАНАЕСТ, викендом чак ЧЕТРНАЕСТ САТИ без могућности да обаве нужду. Замислите да сви пси крену да врше нужду по кућама, иако нису научени – омаћи ће им се кад не буду могли у стану више да трпе. Па ће Србија постати легло заразе јаче од корона вируса због које сте донели оволико непромишљене мере. И они су КАЖЊЕНИ, како сте рекли, због других. Па нисмо деца – саберите се. Ко сте Ви да кажњавате било кога па чак и у ванредном стању? Ко сте Ви да забраните да било ко обавља физиолошке потребе?

МИ НИСМО ВАШИ РОБОВИ

Ми смо грађани који су испоштовали свој део у ванредној ситуацији – и тек ће поштовати (ОСТАНИМО КОД КУЋЕ). Ми смо грађани који смо здрави, без симптома, а који смо поробљени на још 14 (словима: ЧЕТРНАЕСТ) дана боравка у стану, без могућности да прошетамо, радимо и зарадимо за рачуне, тоалет папир, сапун, маске, рукавице, итд. Ми смо одговорни људи који су показали да знају да чувају и себе и друге. Иако смо од санитарне инспеције добили писмено да је потребно да, цитирам: 14 дана смањимо контакте са људима у домаћинству, на послу или на јавним местима – ми смо остали у домовима свих 14 дана. То је уједно и једино писмено решење које имамо. Људи који су били у контакту са особама који су позитивни на нови вирус ЦОВИД-19 у изолацији ће бити 14 дана, а сви који смо допутовали, па макар и да смо до Босне ишли да сипамо гориво (јер је јефтиније) смо „зарадили“ 28 (словима: ДВАДЕСЕТ И ОСАМ ДАНА) изолације. Сам др Кон је данас рекао да је инкубација 5 до 6 дана, а на званичном сајту стоји: максимално до 14 дана. Зашто нам не дате право да живимо и радимо? ЗНАМО ДА СЕ ЧУВАМО И ЧУВАМО ДРУГЕ. А разлог оног „бунта“ који се испољава као шетње по лепом времену „великог“ броја грађана је неповерење у институције, неповерење у Вас! Зато не кривите и не кажњавајте Србе.

НИСТЕ ДОБАР ПРИМЕР ПРИДРЖАВАЊА МЕРА

Зашто Ви и Ваш Синиша Мали нисте у изолацији? Рекли сте и сами да ће свако ко је прешао границу ићи у изолацији без обзира ко је и колико новца има. Али и да ће свако одговарати ако не буде поштовао ту одлуку. Ако Ви не поштујете – ЗАШТО НАМА ПРЕТИТЕ? Ви сте нам лош пример спровођења мера. Нисте Бог, већ председник који је преузео сву васт у своје руке, али немојте ићи против својих речи те онда и Ви правац у изолацију на 28 дана, али не у неку вилу, већ као сви грађани Србије – стан или омања кућа.

НЕМОЈТЕ ДИЗАТИ ПАНИКУ

У поверењу да Вам кажем, народ ће се побунити. Сви су престрављени и бесни после Ваших говора, наравно, сем ових Ваших ботова, али то да има мозга не би се звало бот, а и уцењени су, морају да раде и пишу шта им се каже. Сваки Ваш говор је препун мржње према нама. Као да смо оне јадне експерименталне животиње, над којима демонстрирате силу док испробавате границе толеранције, колико дуго ћемо као нојеви забадати главу у песак. А одавно су због Вас почели и људи међусобно да се мрзе. Поделили сте нас... Баш се држите онога: „ДИВИДЕ ЕТ ИМПЕРА“. Но, ујединиће се Срби. Заједно смо сви јачи. Тако да престаните да нас плашите, престаните да нам претите затворима, новчаним казнама.

МОЛИМ ВАС КАО ШТО ВИ МОЛИТЕ ПЕНЗИОНЕРЕ

Верујемо да је опасна ситуација. Али, молим Вас, као што Ви молите пензионере, дајте нам стручњаке да нам кажу стање, да дају савете. Не занима нас да ли смо лидери по расту БДП-а, или да ћемо имати најјачу економију кад све ово прође. ЗАНИМА НАС ДА НЕКО НОРМАЛАН И СМИРЕН, ПРИ ТОМ СТРУЧАН (ту не сврставам др Кона због свега из претходне пандемије) ДАЈЕ ПОДАТКЕ, СМЕРНИЦЕ, САВЕТЕ. ДА ДОНОСИ ОДЛУКЕ. НЕ ЗАНИМАТЕ НАС ВИ! Маните нас сад политике, хајде достојанствено да се боримо за животе свих, за што мање заражених.

ДЕЧЈЕ ИГРЕ
„Не провоцирај алигатора све док не пређеш реку“ (Сократ)

Инатите се Ви кажњавањем, инате се грађани непридржавањем прописаних мера. Шта се постигло? Само већи број оболелих и умрлих, само тензија која је све већа. Хајде да заједно, са стручним људима који ће нам се обраћати пребродимо ову ситуацију што брже, лакше, са што мање оболелих и умрлих. Само престаните више да нас свађате, да нас мрзите, да нас оптерећујете, да нас третирате као робове, да нас кажњавате, да нам претите.

Оставите нас сад на миру у овом немиру и страху од могућности обољевања. Ослободите нас наметнутог ропства, па ћете видети како самоиницијативно остајемо код куће.

Исидора Ковачевић,
Шабац, 31. 3. 2020.
Одговори

(30-03-2020, 04:15 PM)Бенито Пише:  Другим речима, Ного прећуткује када год треба да се помену комунисти у негативном смислу, што значи да му је бекраунд комунистички, баш као код Ане Брнабић. Уосталом, то ретуширање фотографија и пеглање биографија су специјалитет комунистичке службе. Тако да би вам препоручио да са резервом узимате оно што говори Ного и људи слични њему.
ПС за потписивање писма-петиције Маји Гојковић, које је потписало само 8 посланика, а између осталих и Ного, свака част. За разлику од оних посланика, а међу њима је и Бошко Обрадовић, који нису то писмо потписали, а који би због тога требало и кривично да одговарају, јер су тиме показали да су саучесници у тешком кривичном делу које је починила Маја Гојковић, када је писмено обавестила председника да "скупштина није у могућности да се састане".

Добро бре Бенито,сад испаде да ми објашњаваш ко је Ного. Smile Па је ли лепо искосих горе оно "порука треће стране која и сама није нормална".Ако нешто не нагласим или прећутим као Ного Кез то не значи да нисам упознат са тим.

п.с. Да не заборавим нешто што нема везе са разговором између Бенита и мене тј. да цитирам чичу Јеремију "Хоћу слободу!".Ово кипти,људи сатерани у куће, ко зна колико ће ту свађа да буде,разведених бракова,овога,онога...што је све узрочно последично сатеривања у куће и недозвољавања слободног кретања.Овај усранко никада политички преживети неће ове своје шизофрене баханалије.
Одговори

Нисам то написао због Тебе, него да сви прочитају, па ако прихвате.....
Одговори

(01-04-2020, 10:45 AM)Бенито Пише:  Нисам то написао због Тебе, него да сви прочитају, па ако прихвате.....

Али "погоди" Ного једну ствар.Када је рекао да ће овај да нестане па понудио пар изговора за тако нешто,мислим Вучићевих изговора, то се већ десило.
Одговори

Погодио је више ствари. Очигледно је да има одличан извор из врха власти. А с обзиром да је Вучић у доброј мери наследио администрацију демократа, а они ДСС, а они социјалиста, а они КПЈ...
И није тешко Ногу да дође до таквих информација, јер сам припада том свету. Можеш мислити шта раде стране обавештајне службе овде. Зато је мени то фолирање са "Милошевић бранио земљу" било јадно и смешно и у оно време, а поготово после оволиких година.
Одговори

На овом чланку има мапа где је ко затворен у Свету:
- црна боја означава обавезна изолација
- црвена боја препоручена изолација
- грао боја само размак између људи у друштвеном животу.

Испаде да само неколико држава у Африци и у САД нема ништа од тога или нема јасних информација

https://www.les-crises.fr/russeurope-en-...ues-sapir/

Слобода или Смрт!
Одговори

(01-04-2020, 11:10 AM)Бенито Пише:  Зато је мени то фолирање са "Милошевић бранио земљу" било јадно и смешно и у оно време, а поготово после оволиких година.

Нисам чуо да је то рекао. Кез Е јес' је одбранио...нема даље. [Слика: ha.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним