Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(17-07-2020, 08:09 PM)Милослав Самарџић Пише: Ново на Јутјуб каналу Погледи:
БИТКА ЗА РОГАТИЦУ
Ко је човек поред Драже?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 1,374
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Мала исправка, лапсуса. "Повлачење из Рогатице за Соколац преко Главатичева и Главатичевског поља.
Вјероватно је Милослав мислио на Гласинац и Гласиначко поље.
Поруке: 505
Теме: 0
Придружен: Mar 2020
Углед:
9
Можете ли да онемогућите постављање линкова на Јутјуб каналу? Има много провокатора, а не може одмах да им се одговори.
Поруке: 505
Теме: 0
Придружен: Mar 2020
Углед:
9
Хоће ли у епизоди о Модричи бити поменуто и Лијевча поље?
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Давно сам читао записник са саслушања Војислава Лукачевића у цетињској ОЗН-и. Упамтио сам га као најжалоснији записник једног, видно разочараног и духовно сломљеног човека. Тај исти човек се једноставно, са неверицом, пита - зашто је то све морало да се догоди. Иначе, њему су, поред осталог, "накарикали" и погибију Бошка Бухе у Јабуци, јер је то била његова терторија. А по правилу, када се не може наћи онај који повлачи ороз, кривац је онај који командује. А када и таквог нема - онда командант корпуса, јер таквог мора да има. Овај исти записник се у великој мери експлоатише у историографији, у писању радова или монографија. И на суђењу је Лукачевић деловао као и на записнику. Човек је једноставно мирно, без неких трзавица чекао да прође протоколарност и да му испале метак у чело. Тако је некако отприлике и било.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Има ли нешто у том записнику о обореним авијатичарима, његовом путу у Лондон, вези са Британцима?