(06-02-2022, 01:07 PM)Шумадинац Пише: Сујета - непријатељ медицине број 1
http://ljudilazi.blogspot.com/2022/02/su...roj-1.html
Одличан текст само мало бљутав. Спомињу се ЛЕКАРИ који су ПОБЕГЛИ из града где влада зараза и наводи да су болесне препустили преварантима. А питање би било какви су то лекари који су ПОБЕГЛИ. И када каже у наредним реченицама да шарлатани нуде слаткоречивост и наду...а шта су понудили они ЛЕКАРИ који су ПОБЕГЛИ од куге. Тачан одговор би био безнађе и смрт. И шта су ти „шарлатани“...па људи који су понудили било какву помоћ...у недостатку ових ЛЕКАРА ПОБЕГУЉА...
То је био први моменат (наводи блогер важне моменте из историје медицине) а други је развој медицине и ампутација...може спасити живот, али како! Било је пре месец-два на ТВ РТС Наука (на кабловској) и гостује пуковник са ВМА, окићен многим титулама. Не могу да вам све препричавам, али човек износи и „закључак“ да у много случајева нема микроорганизама који угрожавају пацијента??? (чак сам имао утисак да се чуди, мада је то само мој утисак, али савремена медицина наваљује на микроорганизме као узрочнике свега, као свиња на помије). Оно што је мени било поражавајуће су неке догодовштине које је водитељка затражила да др исприча. Једна од њих је ампутација руке и кажу да су човеку тиме спасили живот...
Човек им се захваљује јер су га учили инвалидом и убедили да су му тако спасили живот...а убо се на кост рибе коју је спремао за славу. Па како блогер каже, шарлатани нуде наду, а ови други да понеко и преживи. Па ваљда је циљ да многи преживе, а не понеки...и да им руке и ноге буду на броју.
Па бих то повезао са доктором са ВМА али и наредним писанијем о погрешно одређеном здравственом проблему. Па претходни лекар није хтео да промени мишљење због сујете. Какве бре сујете, човек нема појма и питање је шта ради лекарска комора! Лекарска комора прогони лекаре који износе праве податке (о нпр. вакцини, који су прикривени од пацијента...нису сакривени јер их има на сајту АЛИМС...па пацијент треба да рије по гомили података), али задржава на раду шарлатана који не уме да разликује кичму од бубрега...
И онда суштина проблема (непотизма, корупције и партијског запошљавања у здравству) је то што је у случају где је др са ВМА одрезао човеку руку...али се не поставља питање, шта са онима који су довели до тога да убод на рибљу кост пође по злу, али и о протоколима који налажу кљукање антибиотицима...и на крају одсецањем руке. Исто тако о некима који су „сујетни“ а у ствари су неспособни и можда (а највероватније), па бирајте по вољи: са купљеном дипломом, запослио их тата, запослили се корупцијом, запослила их партија...
Блогер као да је разрок: нишани једно а погађа друго (блогер жели да укаже да су лекари који јасно обавештавају пацијенте шарлатани, а они који наваљују да се народ вакцинише непровереном и експерименталном вакцином стручњаци). Не бих ја њему држао клин да он бије мацолом: разбио би ми главу...а још би и себи поломио ногу...
И наравно, овај блогер сматра да је лечење скопчано са новом патњом...не треба ништа додати о блогеровој памети...јер не мора лечење да буде патња! Ако лечење не претворе својим тупавим протоколима у патњу...
Што се мене тиче, још један преварант...будала имамо за извоз...