Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Срби и Енглези

https://www.pogledi.rs/kako-su-nas-izdali-englezi.html

?
Одговори

(21-11-2023, 10:59 PM)Бенито Пише:  
(21-11-2023, 10:35 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(21-11-2023, 09:53 PM)Бенито Пише:  Управо о томе је текст: да су нас удбаши убедили да су нам Енглези највећи непријатељи, а не Немци. 
Не знам шта у тексту није прецизно наведено. 
ПС ако заиста мислиш да је Черчил убио више Срба од Хитлера, онда је свака даља расправа беспредметна.
А ипак Черчил је подржао Тита. 
Колико су Срба убили Титови партизани?
Да ли није Черчил нанео велико зло Србима?

Черчил је подржао Броза и комунисте када је схватио да су тако одлучили Рузвелт и Стаљин. Значи, Черчилова подршка никакве значајне консеквенце за долазак Броза на власт нису имале, односно Броз би дошао на власт са или без Черчилове подршке. Једном речју, Черчил је само испао будала. 
Али, све то није битно.
Битно је само то што данашње Србенде не могу да превале преко усана да су Немци највећи непријатељи Срба. Мислим, превалили би вероватно, али лепа пара....
По питању Тита Стаљин је испао будала, а не Черчил.
Тито је ипак издао Совјетски Савез, а Британци су добили таман оно што су тражили његовом подршком, то да држе Русе даље од Средоземља.
И то је управо традиционална британска политика, коју је Черчил доследно наставио.
Одговори

(22-11-2023, 07:32 AM)Шумадинац Пише:  Лепо каже један човек: КРАЉ АЛЕКСАНДАР и ја бих додао и ЕНГЛЕЗИ, су лакмус папир да откријеш колико је ко комуњара у души. Узети толковање комунистичког писца Данка Поповића као неку вредност или мерило је крајње забрињавајуће.

Онда значи да су сви Срби западно од Дрине опасне комуњаре, јер нико од њих може прихватити идеју о Југославији, нити комунистичку нити монархистичку...
Одговори

(23-11-2023, 07:25 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(21-11-2023, 10:59 PM)Бенито Пише:  
(21-11-2023, 10:35 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(21-11-2023, 09:53 PM)Бенито Пише:  Управо о томе је текст: да су нас удбаши убедили да су нам Енглези највећи непријатељи, а не Немци. 
Не знам шта у тексту није прецизно наведено. 
ПС ако заиста мислиш да је Черчил убио више Срба од Хитлера, онда је свака даља расправа беспредметна.
А ипак Черчил је подржао Тита. 
Колико су Срба убили Титови партизани?
Да ли није Черчил нанео велико зло Србима?

Черчил је подржао Броза и комунисте када је схватио да су тако одлучили Рузвелт и Стаљин. Значи, Черчилова подршка никакве значајне консеквенце за долазак Броза на власт нису имале, односно Броз би дошао на власт са или без Черчилове подршке. Једном речју, Черчил је само испао будала. 
Али, све то није битно.
Битно је само то што данашње Србенде не могу да превале преко усана да су Немци највећи непријатељи Срба. Мислим, превалили би вероватно, али лепа пара....
По питању Тита Стаљин је испао будала, а не Черчил.
Тито је ипак издао Совјетски Савез, а Британци су добили таман оно што су тражили његовом подршком, то да држе Русе даље од Средоземља.
И то је управо традиционална британска политика, коју је Черчил доследно наставио.

Стаљин је испао будала зато што је узео целу источну Европу, а не само Југославију, јер је тиме још додатно исцрпљивао ресурсе СССР, ионако тешко рањеног у Другом светском рату.
Британци нису добили ништа, јер се готово ништа више нису ни питали. У Јадранско море је упловила америчка флота, а не британска. 
Стално мешате Уједињено краљевство и САД, јер су САД преузеле већину геостратешких интереса Велике Британије из 18 и нарочито 19 века. Али, ТО НИЈЕ ИДЕНТИЧНО, због великог броја разлога.
Уосталом, Јосип Броз је био један од кључних играча деколонизације Африке и дела Азије, што је био пар-екселанс амерички геостратешки пројекат који је дефинитивно Велику Британију свео на регионалну силу, са пиједестала светске силе, што је била до Другог светског рата.
Одговори

(23-11-2023, 07:32 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(22-11-2023, 07:32 AM)Шумадинац Пише:  Лепо каже један човек: КРАЉ АЛЕКСАНДАР и ја бих додао и ЕНГЛЕЗИ, су лакмус папир да откријеш колико је ко комуњара у души. Узети толковање комунистичког писца Данка Поповића као неку вредност или мерило је крајње забрињавајуће.

Онда значи да су сви Срби западно од Дрине опасне комуњаре, јер нико од њих може прихватити идеју о Југославији, нити комунистичку нити монархистичку...
Самарџић је давно у једном свом чланку објаснио целокупну проблематику око стварања Југославије. Нити ју је желео краљ Александар нити ју је желео Никола Пашић.
А стопроцентно верујем да је свим Србима који живе западно од реке Дрине драже да живе у српској него у швапској монархији.
Одговори

(23-11-2023, 06:20 PM)Ocaus41 Пише:  https://www.pogledi.rs/kako-su-nas-izdali-englezi.html

?
https://www.pogledi.rs/srbi-cuvaju-polja...gleza.html

Ја уствари скидам капу Британцима ,бранили су се из свих оружја.Само ми таквим путем не идемо , јер за нас је круна нешто више од церемоније.Макар била и изгубљена....
Одговори

Сад се сетих да је питању "енглеске кривице" дужну пажњу посветио и Милослав Самарџић у свом, чини ми се, тому 3 петотомне студије "Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета". Па, могао би и он да овде напише нешто о својим закључцима и да ли је, у међувремену, променио мишљење у односу на оно што је написано у поменутом делу.
Одговори

Нисам, дефинитивно главна је била америчка политика, то јест Рузвелт и његови људи из сенке.
Одговори

Ја сматрам да ми овде обијамо откључана врата.
Наравно да онај ко је најјачи малтретира све остале. Већа риба једе мању. Док су Енглези били изузетно јаки они су малтретирали све остале који су били слабији. Е сад, не смемо сметнути са ума да постоји и посредно малтретирање. Или "прокси" што би рекли ови мангупи млађи од мене.
Американци су прво овладали читавим својим континентом, али чим су упали на Филипине било је јасно да је само питање времена када ће узети примат од своје матере Енглеске. Чудан је то однос. Енглеска је направила Америку, па је се одрекла, да би је ова бранила у оба светска рата и у хладноме, обашка. Лепо је то објаснио Пекић у Сентименталној повести...
На крају, мислим на 1945. годину, постојале су две најјаче баје на свету - САД и СССР. Поделили су свет на пола и свако је малтретирао на својој половини. А чини ми се да су једино нас малтретирали пола:пола. Братски. Smile
И на крају, али не и најмање битно, имам за вас и једно питање. Ако вас у парку уједе пас од неке битанге, да ли ви свој бес треба да фокусирате на пса или на битангу власника?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(30-11-2023, 11:56 AM)Vlad Alekš Пише:  И на крају, али не и најмање битно, имам за вас и једно питање. Ако вас у парку уједе пас од неке битанге, да ли ви свој бес треба да фокусирате на пса или на битангу власника?
Значи ако ми је усташа заклао оца или силовао сестру ићу да се обрачунам са Павелићем и Римском црквом а не са кољачем ?
"Није он крив он је само радио свој посао"

Као што Милади у својој књизи "објашњава" како је Америка подржавала опстанак Југославије 1989 али је морала другачије да поступи.

Британија да је заиста жељела да помогне у било ком сегменту током рата, 1941-1946 , ми би смо то могли данас јасно да видимо.Као што  можемо у случају Француске.Могли би смо тачно  да разграничимо шта је заиста могла а шта није могла.Водили су се до самог краја том идиотском политиком "кад иде јуне нек иде и уже".Прво су иницирали  талас бољшевизације ка западу , својом жељом за пасивношћу , па кад су видјели шта су урадили,  да не могу да спасу Пољску и друге земље није важна ни Југославија.Крив је Рузвелт што је одбио искрцавање.

У овој причи није поента да се " склоне Њемци "  , већ да се склоне Британци и да се комплетна одговорност пребаци на Американце и геополитичку причу.Која је од ЈВ на терену далеко свјетлосним годинама.

Постоји безброј аргумента који оптужуји Британију за директну одговорност и њен (не)рад.
Одговори

Не да се скину, него просто нису били број 1.
Одговори

Британци су само привезак.
Одговори

Од комуниста смо наследили презир према Енглезима а од љотићеваца презир према Јеврејима. Од те бољке тешко ћемо да се излечимо као народ.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(30-11-2023, 07:42 PM)Шумадинац Пише:  Од комуниста смо наследили презир према Енглезима а од љотићеваца презир према Јеврејима. Од те бољке тешко ћемо да се излечимо као народ.

Чифуте не рачунам у народ но у једну убилачку хорду.
Ако је веровати Мојсијевим књигама ( Старом Завету) побили су више народа од било које цивилизације, све у име "бога".
Када је о комуњарама реч то птање треба поставити управо Мојсијевој деци... Као што су покренули зло које се зове џендеризам тако су кренули са  револуцијама.
Њихови су сви предводници комуне.
Него, шта се фатате за Миту који је тотално небитан за историју нашег народа?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним