Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Српски Аутохтонизам

(24-09-2013, 09:44 PM)Громовник Пише:  ...
Имена Византијских САВРЕМЕНИКА у чијим се изворима описује миграција Словена и њихово нападање Византије:
...

Ниси у праву, наравно...

То су хроничари којекаквих напада, односно ПРЕПИСИВАЧИ ранијих хроничара. Али ни мало нису "извори" за доселбе славјана...
Ко те то лагијо?

Значи, ипак си ти паметнији и начитанији од (нпр) покојног Тибора Живковића?
Немам сумњи по том питању...
Кез
И не поменути бале и слине?
Свађаш се Дарко са "некима" константно, сас мене ич.
...
Али пошто је твоја очигледно задња у кући од малена, изволите...
Одговори

Заборавих шестог, Псеудо-цезара Назијанског. Њега помиње Ћоровић.

Знао сам да ћеш морати да нађеш неку замерку. Где ти да испаднеш глуп и неук, да не знаш да има далеко више од 3 извора за овај историјски догађај, не рачунајући ДАИ. Ти кажеш за ове хроничаре да су преписивали једни од других. Ма шта ми наприча. Чуј, преписивали једни од других, а свако од њих описује различите догађаје. Мада, остављам простора да је и то могуће, само ако ми покажеш и докажеш на основу ЧЕГА то тврдиш. Кад нешто оспораваш, мораш да даш и доказ на основу чега оспораваш. Ево ја ћу ти помоћи са хронологијом:

Прокопије живео 500 – 565
Јован живео 507 - 586
Менандер писао дела 558 - 582
Јорданес написао дело 551.
Теофилакт Симоката живео за време цара Ираклија 610–641

Пре њих нико не помиње Словене а они сами пишу о Словенима као савременици, врло живо и детаљно описујући њихове нападе на Источно Римско царство, државне акције истог царства против њих, њихова опседања Цариграда и друге догађаје. Описи кључних догађаја се слажу, док су појединости и мање важни догађаји јединствени за сваки извор понаособ.

Ко је ту шта од кога преписао, и шта то, КОНКРЕТНО МОЛИМ, наравно користећи бар неке доказе за то што тврдиш. Иначе, тако можеш без икаквих доказа за било који извор било чега на свету да тврдиш да је фалсификован, преписан итд. само да не би признао себи истину, или признао да је неко други у праву.

И, да поновим молбу, дај ти бар један извор да су Срби били присутни на Балкану пре нове ере.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Летимично погледах сада ову тему. Све после 2. странице је чисто будалисање. Зато препоручујем некоме ко хоће да (да поновим 100х...) ухвати СМЕРНИЦЕ да би знао нешто о теми: "Српском Аутохтонизму", да крене од прве странице и заврши на другој.

-----------------------------------

А сада да прокоментаришем овог Громовника.

Напунио си тему све чистим глупостима, јер ЦОПУ-ПАСТЕ википедија и којекаквих "извора" можда теби као апсолутној НЕЗНАЛИЦИ нешто и значи (не знам само шта - "лечење" комплекса ниже вредности). Шта теби значи Псеудо цезарије? Када ти ниси прочитао НИ ЈЕДНУ ЈЕДИНУ КЊИГУ О СЕОБИ СРБА/СЛОВЕНА? Ни домаћу, а камо ли у оригиналу. Па ти ниси чуо ни за Теутаре, Леотаре, Лабијате? - АЛО!!!!

Значи те БЕЗВЕЗАРИЈЕ са цопу-пасте, које нису ни ПРОЧИТАНЕ са твоје стране (а камо ли да си читао студије о тим изворима...) су једно обично СМАРАЊЕ оних који хоће да читају о овој теми. Значи једно клиначко, безвезно надхебавање ко има већег тату и лепшу маму. Јер да си прочитао нешто (било коју књигу) о теми, видео би у СВАКОЈ тој књизи "изворе" на по 5-50 страна, међу којима су и ови што их мећеш као ДОКАЗ?!?

И ниси ту наравно стао.
Ја ти наведем три веома веома значајна ауторитета, који подупиру Српски Аутохтонизам, а који знају НАПАМЕТ десетине хиљада ФАКАТА о теми а ти кажеш - дај изворе!?

Значи не само да немаш никаквог знања, већ препотентно ПОДЦЕЊУЈЕШ рад оваквих научних величина!?

Намерно сам при томе поменуо БАШ Др.Тибора Живковића јер он уопште и није Аутохтониста, већ крајњи домет "селидбарења". Човека који је у малом прсту држао СВЕ "изворе", који уопште није сумњао у квалитет ДАИ исл. Па ти лепо по Српски цитирао шта он каже о суштини "сеобе" Словена (Срба...)!

А ти кажеш, НЕ, ја знам ја сам победио!
Кога си победио?

Ето како си ову тему претворио у сопствено психо ругло. Отвори тему "Срби су досељени", па копи-пастирај изворе до миле воље. Да не говорим како си само безобразан, али интернет омогућује комплексашима свашта. Не би ти иначе могао да уђеш у кафану где ја седим "Громовниче", ако сам ја у питању...
Одговори

Шта би, ипак нећеш да ми објасниш ко је ту од кога шта преписивао? Па питај те твоје ауторитете, слободно, сачекаћу ја Кез Од ових, и многих других хроничара имамо податке о томе шта су радили и куда су се кретали Словени у периоду кроз цели 6. век и даље, у интервалу од скоро сваке две године имамо неки нови податак о њима + о Бугарима, Гепидима, Аварима и другим народима. Па ме баш живо интересује шта је ко од кога преписао.

Не, нисам чуо за Илирско племе Теутара. Хоћеш ли ме коначно удостојити па рећи из ког си извора сазнао за њих?

Псеудо цезарије значи да је писао под лажним именом, тј. да му то није право име. А као извор га помиње АУТОРИТЕТ Ћоровић, пошто су теби једино важни ауторитети, ништа осим тога Креза

Али као што рекох, мене не интересују претерано ауторитети, посебно јер је ауторитет субјективна ствар, док је историјски извор објективна, али добро њих можеш да питаш ко је од кога шта преписивао, чисто да имаш неку корист од њих, колико си их пута поменуо. Ја ћу да поновим да мене интересују примарни извори. И уз то се надам да сам био довољно јасан, те да нећу морати ово да понављам још који пут. Ето, ја прихватам за разлику од тебе и изворе са интернета, наравно под условом да су стварно извори, а не јутјуб клипови, ја се нећу љутити као ти, само да ми покажеш изворе да су Срби на овим просторима присутни пре нове ере...

А шта сам ја прочитао а шта нисам, то ти ниси овде позван да одређујеш и погађаш, нити можеш да знаш. Твоје је ако имаш аргументе и изворе, да обориш моје, јер интернет форум служи за дискусије, значи да се на њему чују обе стране, а ако их немаш, и само ти је битно да се чујеш, тј. да држиш монологе, отвори свој интернет блог човече, и погаси могућност коментарисања својих текстова од стране других, не малтретирај се овде него пиши бајке на свом блогу до прекосутра...

Не потцењујем ја рад никаквих научних величина, ја немам ништа са њима. Потцењујем једино лупетања која ТИ лично износиш на овој теми. А то што ти верујеш на реч "научним величинама", које си ти лично изабрао да ти буду "величине", без да си иоле проверио и проучио то о чему причају, и што је битније на основу чега причају то што причају, то је твој проблем. Такви прости понављачи туђег мишљења - папагаји, као што си ти и заслужују да буду потцењивани. А ово за кафану... свако је опасан иза тастатуре, па и ти изгледа. Да знам да се не "качим" више случајно са тобом Креза

P.S. Шта би, немаш извор за присуство Срба на Балкану пре нове ере? Креза

Одговори

Чудан си ти човек Лепи Боро...

Мало ти је што Срби говоре Словенском породицом језика.
Мало ти је што се у прехришћанским Српским обредним песмама помињу имена Словенских Богова, истих оних који се помињу у свим осталим Словенским земљама.
Мало ти је што Срби носе у себи Словенски ген R1a1 који је присутан од Русије до Немачке и јужно до Грчке, односно свуда тамо где се и данас говоре Словенски језици, поред Динарског гена, који је концентрисан искључиво на Балкану и нигде другде.
Мало ти је што и дан данас на источним границама Немачке постоји несумњиво Словенски народ који носи идентично име као и наш, не зову се никаквим Илирима, нити их је ико тако звао у историји.
Мало ти је што прегршт Византијских писаца у континуитету од 6. века говори о појави и досељавању масе Словенских народа.
Мало ти је што материјални, археолошки докази са Балкана недвосмислено подупиру ову тезу - појава сача, култура које се углавном хране просом, похараних градова, фигурица Словенских Богова... све датирано на рани средњи век.

Све је то теби апсолутно небитно и неважно, ти закључујеш да су Срби Илири, иако нема ни једног релевантног доказа за то, сем произвољних и не потпуно логички исправних нагађања, а све остале називаш неуким, слинавим и балавим. То ти је у ствари једини аргумент, да у недостатку чињеница омаловажаваш саговорника.

Чудан си ти човек, да не искористим неки други израз...

Одговори

(25-09-2013, 09:19 AM)Лепи Бора Пише:  Зато препоручујем некоме ко хоће да (да поновим 100х...) ухвати СМЕРНИЦЕ да би знао нешто о теми: "Српском Аутохтонизму", да крене од прве странице и заврши на другој.

Морам да додам и ово, јер тек сад видим колики је јавашлук у питању!
Наводио сам то већ дал овде, или на "Наслеђу Винче", али нема коме.

Онај ко хоће доказ за сеобу, или не сеобу Словена, самим тим ставом је смешан. И то хоће у интернет дискусији!?!

Као кад би неко, ко не зна буквално сабирање, тражио доказ да је неко правило више математике тачно?

Па каже, 1 + 1 = 2,4 а из тога следи да нема цурења код тежњи бесконачном. Па онда:
1 - 2 = 14
2 + 2 = 4
8 х 16 = 8
...
Ето ги!

То само могу неначитане ленчуге које гаје илузију да је интернет свемогућ и свезнајућ. Па ћу ја сад да наведем 10-ак латинско - грчких текстова са википедије (?) и ето доказа се ово, или оно...

То је пут деретића и свих КВАЗИ зналаца, свих професија. То је слика и прилика овог неизлечиво болесног друштва, плод школовања, титулисања и запошљавања, преко веза и подвезица, рођачке и партијске припадности. То је укратко МРАК без преседана, који не води нигде до у пропаст!

Али у свакој глупости има и нешто паметно за научити - увидети.
Одговори

(25-09-2013, 01:54 PM)Лепи Бора Пише:  Онај ко хоће доказ за сеобу, или не сеобу Словена, самим тим ставом је смешан. И то хоће у интернет дискусији!?!

Као кад би неко, ко не зна буквално сабирање, тражио доказ да је неко правило више математике тачно?

То само могу неначитане ленчуге које гаје илузију да је интернет свемогућ и свезнајућ. Па ћу ја сад да наведем 10-ак латинско - грчких текстова са википедије (?) и ето доказа се ово, или оно...

Као што су рачунске операције основа математике, тако су и историјски извори основа историје. Тако да ће бити пре да ти у овој теми не познајеш "сабирање", тј. основе историје, пре него било ко други.

А као што сам навео у теми о историјској методологији, историјска наука функционише по том принципу, да када се 2 или више независних и неоспорених извора слажу о једној ствари, та ствар се сматра доказаном. А историјску методологију на логичкој бази још нико није оспорио, па чак ни покушао да оспори. Можда ћеш управо ти бити први који ће то покушати, али с обзиром на твој интелектуални ниво, и фокусирање на све остале теме осим на ону о којој је реч, нешто не верујем да ћеш направити било какав прогрес.

Не видим никакву препреку да било ко у интернет дискусији изнесе целокупан материјал који је досад истражен о одређеној теми и да се на основу тога извуку неки логички докази. Нити смо ограничени бројем слова и слика, нити слободом говора, бар на овом форуму. Сад, што ти немаш апсолутно никакав материјал, осим сопственог веровања у "ауторитете", то је само твој проблем.

Ја бих баш волео да ти наведеш 10-ак латинско - грчких текстова са википедије или са било ког другог извора да су Срби били на Балкану пре нове ере. Тачније, управо то чекам све ово време. Бар би могли да почнемо конструктивну дискусију по овом питању уместо што ме у свакој новој поруци "чашћаваш" са по неким новим епитетом. Али, изгледа да је тема са Српског аутохтонизма са твоје стране скренула на процену мог психофизичког стања, и нивоа знања. Види ургирај код администратора, нек промени назив теме, да знају људи бар о чему се у теми ради.

Одговори

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  ...
Као што су рачунске операције основа математике, тако су и историјски извори основа историје.
...

Ајде?
Ала си ти паметан и образован!
Ма ти си неки успешан тип...

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  А као што сам навео у теми о историјској методологији, историјска наука функционише по том принципу, да када се 2 или више независних и неоспорених извора слажу о једној ствари, та ствар се сматра доказаном.

Нисам знао...
А кај ће биде ако то неко намести?
Неће то историчари су свеЦки, ки ти

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  А историјску методологију на логичкој бази још нико није оспорио, па чак ни покушао да оспори.

Кез

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  Можда ћеш управо ти бити први који ће то покушати, али с обзиром на твој интелектуални ниво, и фокусирање на све остале теме осим на ону о којој је реч, нешто не верујем да ћеш направити било какав прогрес.

Кез

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  Не видим никакву препреку да било ко у интернет дискусији изнесе целокупан материјал који је досад истражен о одређеној теми и да се на основу тога извуку неки логички докази. Нити смо ограничени бројем слова и слика, нити слободом говора, бар на овом форуму. Сад, што ти немаш апсолутно никакав материјал, осим сопственог веровања у "ауторитете", то је само твој проблем.

Ти верујеш у себе, а ја ти тврдим, да си шупаљ ки пањ. И у овој теми и у осталим. Што се тиче "материјала", има га и превише, па кога интересује нек чита.

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  Ја бих баш волео да ти наведеш 10-ак латинско - грчких текстова са википедије или са било ког другог извора
...

Јер може дискавери и хистори?

Трпаш тему са глупостима, али ок.
Одговори

(26-09-2013, 01:44 PM)Лепи Бора Пише:  
(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  А као што сам навео у теми о историјској методологији, историјска наука функционише по том принципу, да када се 2 или више независних и неоспорених извора слажу о једној ствари, та ствар се сматра доказаном.

Нисам знао...
А кај ће биде ако то неко намести?
Неће то историчари су свеЦки, ки ти

Ајде, намести ти да испадне да су Срби Илири. Баш бих волео то да видим Кез

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  Не видим никакву препреку да било ко у интернет дискусији изнесе целокупан материјал који је досад истражен о одређеној теми и да се на основу тога извуку неки логички докази. Нити смо ограничени бројем слова и слика, нити слободом говора, бар на овом форуму. Сад, што ти немаш апсолутно никакав материјал, осим сопственог веровања у "ауторитете", то је само твој проблем.

Ти верујеш у себе, а ја ти тврдим, да си шупаљ ки пањ. И у овој теми и у осталим. Што се тиче "материјала", има га и превише, па кога интересује нек чита.

Ја не верујем у себе, него у вредност извора које износим, просто зато што сам их проверио. Ти можеш да тврдиш шта хоћеш до прекосутра, све док у корист твоје приче има 0, и словима НУЛА извора, шупљији си од мене бар 10 пута.

А тог твог "материјала" знам како има "превише"... исто као што има и "превише" историчара аутохтониста, па кад те други историчар пита за њихова имена, ти их напрасно заборавиш Кез

Тако исто кад те ја питам да ми даш изворе за присуство Срба на Балкану пре нове ере, да ме то интересује, и да хоћу да читам оригиналне изворе који говоре о томе, ти само можеш да прескочиш или да гледаш у овај монитор к'о теле у шарена врата.

(25-09-2013, 03:10 PM)Громовник Пише:  Ја бих баш волео да ти наведеш 10-ак латинско - грчких текстова са википедије или са било ког другог извора
...

Јер може дискавери и хистори?

Трпаш тему са глупостима, али ок.

Па не знам укључи мало мозак ако га имаш па размисли да ли дискавери и хистори спадају у примарне историјске изворе...

Одговори

(26-09-2013, 02:23 PM)Громовник Пише:  ...
Тако исто кад те ја питам да ми даш изворе за присуство Срба на Балкану пре нове ере, да ме то интересује, и да хоћу да читам оригиналне изворе који говоре о томе, ти само можеш да прескочиш или да гледаш у овај монитор к'о теле у шарена врата.
...
Дечко би да чита "оригиналне", па види сад, "изворе" од пре нове ере...
Кез
А јеси ли сигуран да знаш да читаш?
Кез
Ја могу да гледам КАО теле, а теби "то" не треба.
...
(26-09-2013, 02:23 PM)Громовник Пише:  ...
Па не знам укључи мало мозак ако га имаш па размисли да ли дискавери и хистори спадају у примарне историјске изворе...

Кој ће мени мозак овде?

Стварно се извињавам, какав дискавери и повјестстри, има ги бре википедија!
Тужан
То је ОСНОВНИ извор...

Интернет, гугл, шмугл, ВИКИПЕДИЈА, куј бре да купуса неке књиге?
Сам лудак...

Скупе се будале, па уместо да вату жене, пишу и читају неке будалаштине...

Пошто си ме успешно уверио да си паметнији и способнији од Тибора Живковића, Србољуба Живановића и Ђорђа Јанковића. Јер си доказао да они не знају шта причају, па су их Ћоровић и како беше (још неки) ојадили... А пошто су то и једини Српски Аутохтонисти (добро и нису сви од тијех...), ја мисљим да би ти Громовниче требао да водиш САНУ у свијетлу будучност!

Громовника за Наћелника САНУ!

Ондак, треба цијелу ону зградуру са гомилом баба, бубашваба и артије, претворити у робну кућу, а САНУ сместити у неки киЈоск.

До киЈоска само једна жица треба, жица за интернет конекшн. Даб Управник САНУ, имо примарни историјски извор...

Тема РЕШЕТА!
Баја
Одговори

(26-09-2013, 03:23 PM)Лепи Бора Пише:  Дечко би да чита "оригиналне", па види сад, "изворе" од пре нове ере...
Кез
А јеси ли сигуран да знаш да читаш?
Кез

Не брини се ти ништа, дај само те изворе коначно да их видимо Кез

(26-09-2013, 03:23 PM)Лепи Бора Пише:  Стварно се извињавам, какав дискавери и повјестстри, има ги бре википедија!

Дај да видимо...

(26-09-2013, 03:23 PM)Лепи Бора Пише:  Интернет, гугл, шмугл, ВИКИПЕДИЈА, куј бре да купуса неке књиге?
Сам лудак...

Ти ако си толико заостао у времену и простору па ниси упознат са чињеницом да је у прошлом веку измишљен СКЕНЕР, уређај који странице књига или било ког документа преноси верно и у оригиналном облику на компјутерски екран, тиме само показујеш да појма немаш шта те окружује у свету у коме живиш. Нема везе, битно је да знаш да су Срби Илири Кез

У сваком случају то је тотално небитно за ову нашу дискусију. Изволи упути ме на папирне (пошто мислиш да има разлике Кез) изворе да су Срби Илири, врло радо ћу их пронаћи.

Дакле, имена античких аутора и називи дела у којима се Срби доводе у везу са Илирима су?

Одговори

(26-09-2013, 03:31 PM)Громовник Пише:  ...
Дакле, имена античких аутора и називи дела у којима се Срби доводе у везу са Илирима су?
Ивица и Марица!

Ивица од Јован, Јохан, Хуан - видети на википедије
и
Марица, од Маргита - видети на википедије

Мада врло Могуће и Мирко и Славко.
Одговори

Знао сам. Чим те човек сатера у ћоше ти врдаш! Креза

Кад те Самарџић питао да му даш неки извор, ти си рекао да је извор "шиши-тита".

Тако да, то личи на тебе, особу без аргументације. Друго ништа нисам ни очекивао.

Одговори

(26-09-2013, 05:47 PM)Громовник Пише:  ...
Кад те Самарџић питао да му даш неки извор, ти си рекао да је извор "шиши-тита".

Тако да, то личи на тебе, особу без аргументације.
...

Милослав ме је питао, а ја сам одговорио, дал си ти Милославов адвокат, или шта?

Ја подразумевам да ме је разумео, ако не од прве, а онда сигурно после писања и овде и на теми:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-istor...todologija
као и на теми (подебелој):
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-konti...vilizacije

Сад дал ме је разумео као будалу, или како ме је неко разумео, не могу да шпекулишем.

Првенствено због тебе, сматрам ову тему завршеном, јер је стално пуниш неважним стварима и чиниш непрегледном!

Људе обично не занима Српски Аутохтонизам, да виде дал је Лепи Бора будала, паметан, мајмун, или му ноге смрде. И дал је Громовник диван и мудар. Или да ти по 1000х причаш школске бајке од којих су и селидбари ДАВНО одустали. Премиса је да је читаоцу све то или познато, или неважно. Али ту је Громовник супермен селидбара!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним