Оцена Теме:
  • 13 Гласов(а) - 4.23 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарац ''Краљевина ЈУ у 2. св. рат'' на РТ РС и другим телевизијама

Емисија је постављена и на Јутјуб канал Погледи Крагујевац:
https://www.youtube.com/user/PoglediKragujevac/videos
Одговори

Водитељ емисије је исто помало црвен,а да се одвојити од црвених Smile

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

(17-12-2014, 05:20 PM)Игмански Четник Пише:  Водитељ емисије је исто помало црвен,а да се одвојити од црвених Smile

није црвен - далеко од тога, већ познаје историју исто као и већина народа.
Каже: Краљевина СХС у Другом свјетском рату Кез
Одговори

И ја се придружујем похвалама и одајем велику захвалност г.Самарџићу за урађени посао ,први утисак који се на крају епизоде задржава у мени јесте да једва чекам следећу епизоду да видим са питањем једноставним шта ће бити даље ,други утисак јесте ексклузивност самог материјала и сведочење из прве руке припадника ЈВуО ,трећи утисак је темељност и хронолошки ред који је по мени изузетан и који је мајсторски одрађен ,слика ,тон ,наратор импресивно.
СВАКА ЧАСТ Smile и ВЕЛИКО ХВАЛА

пс:Очекујем нападе са стручне стране на Милослава као и његове Ваистину! одговоре ,наслућујем да си овом серијом још једанпут темељно пореметио или ти тотално уништио концепт комуно историчараВаистину!
Одговори

У недељу 21. децембра, у 15 часова, гостујем на Телевизији Републике Српске, у емисији Синише Михаиловића ''Некад било''.
Тема: Трагедија на Лијевча пољу априла 1945. године.
Емисија ће после 16 х бити постављена на сајту РТ РС:
http://www.rtrs.rs/program/emisija.php?id=11
Одговори

Или ја гледам погрешну емисију или не знам шта је у питању...Али на РТРС-у причају о комунистима!!! Нема ни помена четника нити Лијевче поља, а нити нашег Милослава Smile Можда ће бити...'ајде сачекаћемо.

Пфф ипак ништа не би од најављене емисије о Лијевче пољу. Питање је шта се десило???
Одговори

Baš je bila lepa emisija o Rankoviću. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Погрешна најава, извињавам се! Био је сад Бојан Димитријевић, тема Тито-Ранковић, Лијевча поље другом приликом.
Одговори

Ја сам имао ту привилегију да погледам радне верзије серијала још у фази њихове припреме и Милослав зна моје мишљење. Међутим, све док се овакви или слични документарци не емитују на нашим тв станицама и не претрпе критику (позитивну или негативну) то неће бити то. Ја сам Милославу предложио да иде са неким корекцијама да би се документарац могао видети на Б92, Првој, Пинку па и РТС-у. Но, Милослав не одступа од свог мишљења, јер цени свој вишегодишњи рад и труд. С треће, пак стране, људи овде код нас остаће ускраћени да виде нешто ново, боље од Равногорске читанке. А тешко да ће се промовисати ДВД дискови по трафикама да бар многи могу да купе и погледају. Тако да је мој јединствени закључак да треба у будућности још више радити да се скине завет ћутања овде код нас. Или, џаба смо кречили.
Одговори

Хоће ли бити ове недјеље Лијевче поље на РТРС-у?
Одговори

(24-12-2014, 11:22 PM)Вук92 Пише:  Хоће ли бити ове недјеље Лијевче поље на РТРС-у?
Оне тамо, 4. јануар мислим.
Одговори

(24-12-2014, 08:27 PM)Александар Динчић Пише:  Ја сам имао ту привилегију да погледам радне верзије серијала још у фази њихове припреме и Милослав зна моје мишљење. Међутим, све док се овакви или слични документарци не емитују на нашим тв станицама и не претрпе критику (позитивну или негативну) то неће бити то. Ја сам Милославу предложио да иде са неким корекцијама да би се документарац могао видети на Б92, Првој, Пинку па и РТС-у. Но, Милослав не одступа од свог мишљења, јер цени свој вишегодишњи рад и труд. С треће, пак стране, људи овде код нас остаће ускраћени да виде нешто ново, боље од Равногорске читанке. А тешко да ће се промовисати ДВД дискови по трафикама да бар многи могу да купе и погледају. Тако да је мој јединствени закључак да треба у будућности још више радити да се скине завет ћутања овде код нас. Или, џаба смо кречили.
Али уз те корекције долазимо до овога:
https://www.youtube.com/watch?v=jCfke7HplDE#t=24
Ово је емитовано на РТС-у, и који је ефекат...
Одговори

Уз сво дужно поштовање према труду и раду и захвалност што имамо прилику да гледамо овакве серијале, моје мишљење је да би врло слаб позитиван ефекат имало приказивање на гледанијим телевизијама у Србији, из простог разлога што људима овде не мањка само информација о овој теми, већ захваљујући испраном мозгу и таквој свести народа све те информације не могу да се упију. У Србији су појмови четник, Равна гора, кокарда и слични толико искомпромитовани да сам помен изазива гађење многих (што непрекидно гледам и осећам око себе), па народу са таквим ставом нажалост није довољно само пустити документарац, већ се у све мора држава укључити.
Сувишно је коментарисати колико држава иде потпуно на другу страну, прославом ослобођења, именовањем улице по Пеки, непрекидно на свим поменутим телевизијама и даље иду партизански филмови, тугујемо на тв-у колективно за добрицом, капичићем, тадићем и да не набрајам... с друге стране, том обичном човеку у Србији који већ увелико већински гласа за европу (свеједно која странка) екстремно је лако продати причу о несрећним деведесетим, а за које се због ратова везује гомила националних и четничких симбола у најнегативнијем смислу. У тим дневно политичким дешавањима помињање речи четник има само негативну конотацију, јер се гомила непопуларних политичара у народу воде као четничке војводе, слике са Равне горе су углавном прасићи и певаљке, у медијима четници су или у Хагу или пијани под столом итд... другим речима, не постоји ништа званично од стране главних институција, а што се објављује у најгледанијим или најчитанијим медијима, на основу чега ће обичан Србин титов пионир или његов син, да промени свој став о партизанима ослободиоцима који ни јабуку из воћњака без питања не уберу и четницима кољачима и издајницима, или у најбољем случају националним екстремистима...

Пре пар година неко је направио емисију (дал Оливера Ковачевић) на тему: Дража, издајник или херој... и сад ту неписмени необразовани народ треба да се изјасни? Како да се изјасни о стварима које му 60 година нису биле у домену сазанања, односно све време је принуђен да слуша само једну страну ...? Логично, таква емисија има само контраефекте - нико ништа није научио ни сазнао, а сви се свађају!
Или питање из медија: Да ли требају четнички симболи на паради? Па онда да плачеш од туге, дал је тужнији новинар са покретањем теме о којој нема благе везе, симпатизер субнора који даје изјаву или Срби коментатори који се побише међусобно.

Овакав серијал свакако оставља за собом много више од ефекта који производе неупућени новинари користећи медије да залуђују ионако збуњен народ, али док држава не стане иза тих пројеката ја нисам оптимиста. Све док свест народа не буде национално здравија, па да по улгеду на браћу из Билеће сви се окупимо у четничком парку док шачица носталгичара слави 29. новембар, ове серијале већина нити ће да гледа нити да купује двд (осим дијаспоре, Херцеговаца, Босанаца...).
А најсрећнији бих био да грешим...

[Слика: t1538.gif]
Одговори

(15-12-2014, 03:57 PM)Романија1 Пише:  
(15-12-2014, 01:33 PM)јашадр Пише:  Само је жалосно што се неће приказивати на Србским електронским медијима са националном фреквенцијом

РТРС је телевизија са националном фреквенцијом Smile

Да за територију Бих, за Србију није, само се види у источним дјеловима Србије

(17-12-2014, 06:37 PM)Романија1 Пише:  
(17-12-2014, 05:20 PM)Игмански Четник Пише:  Водитељ емисије је исто помало црвен,а да се одвојити од црвених Smile

није црвен - далеко од тога, већ познаје историју исто као и већина народа.
Каже: Краљевина СХС у Другом свјетском рату Кез

Црвен, црвен и те како, сјећамо се тих црвених из РТРС-а ( а није се уредништво промјенило, и водитељ је дио тога) из 97, 98, 99, 2000-те, овакве теме нису се могле ни у сну замислити на РТРС. Чак су уништили и архиву која се односила на овакве теме. Гусле су забранили.
само сада опа прича одговара актуалној владајућој политичкој елити, која је исто тако црвена да црвенија не може бити.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним