Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Зашто сам против термина антифашизам

Ako ми данас неко каже да сам фашиста,јел да схватим као комплимент?Баја

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Пре неки дан је, како кажу... ''Обновљен споменик, положени венци и постављена црвена петокрака
'жртвама' фашистичког и четничког терора код Дома Културе у селу Жича.'' Од манастира 100- так
метара, и када ту пролазим.....Љутко

Видећемо докле ће то трајати....ужас!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Добар текст. Препоручујем књигу Алана де Бесона - Тоталитаризам, који се бавио баш овим питањем.
Одговори

Јел преведена? Дај пуну одредницу.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(12-05-2015, 12:29 PM)Николај Пише:  Исти одговор и теби могу да дам, дакле који закон, која конкретно одредба закона и у чему се састоји та повреда закона.

Нисам правник, извини, али ми је и без детаљног познавања права довољно да видим кад неко очигледно крши закон и склапа споразуме о заједничком деловању са робијашима и терористима. Е сад каква мотивација стоји иза тога, да ли је то тактика или нешто друго, о томе можемо полемисати...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Није свако кршење закона кривично дело.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(12-05-2015, 04:13 PM)Николај Пише:  Није свако кршење закона кривично дело.

Може ли неки пример за нас лаике? А да није овај горепоменути.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Има их милион. Овако на прву лопту, рецимо родитељи су дужни по закону да одреде име детету, ако не одреде то није кривично дело (само што ће да му одреди име Центар за социјални рад). Или запослени је дужан да се јави на посао у року од 15 дана од престанка разлога за мировање радног односа; ако се не одазове то није кривично дело, али ће да му престане радни однос. Или судија је дужан да писмено изради пресуду у одређеном року од дана њеног објављивања, ако то не уради није извршио дело, нити сноси неке последице, итд.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Даклем узимајући у обзир да смо ми напустили овај форум због безразложног брисања нашије мисли, ипак поводом овог изврсног чланка Гос'н Самарџића само да пријавимо да је и наша маленкост поодавно и једном и више пута, покушавала да објасни пучини (а пучина је знамо, стока једна грдна и недоказана), да термин "фашшшисти" користе само комуњаре и притом шиште и пљују ка саговорнику кад изговарају ту реч.

Ево једног од скорашњих примера нашег учешћа на једном од многобројних форума ђе смо бановани, па ка'е:

Цитат:(Šugosloven)
17. август 2014. у 13.22

Pro-Rusi mogu da se zovu i „Partizani” ili „AntiKapitalisti” ili „AntiFasisti”.

====================================

ПРОСВЕТАР:

Какви бре „партизани”, то може на неком руском форуму а на брдовитом Балкану назив „партизани” значи

О К У П А Т О Р И!

Наиме сам Јосип Амброз је наредио да са Србијом његови партизани поступају као са ОКУПИРАНОМ ЗЕМЉОМ!!!

Друго, „анти-капиталисти” је смешан назив, „капитализам” као систем и уопште, постојао је само у глави Кисела Леви-Мордекаја, сина чифутског рабаја под лажним именом Карл Маркс, који је живео, радио и умро где?

Па у Лондону, а где би другде?!

Треће, назив „антифашисти” на овим просторима ништа не значи! Фашисти су били оперетски покрет бившег марксисте Мусолинија који се није прославио али је био далеко од њемачког НАЦИЗМА!

Не заборавимо, италијанска војска у другом светском рату је СПАСАВАЛА Србе из Крајине од усташких И ПАРТИЗАНСКИХ убица! Ко је од Срба пребегао на „фашистичку” територију био је спасен!

Према томе...остаје само назив УСТАНИЦИ или још боље ЧЕТНИЦИ, јер Србски Четници се тамо боре у саставу Народне Војске Донбаса!

НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА!

НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!

МЫ РУССКИЕ, СЪ НАМИ БОГЪ !

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !

Солнце не сожжёт, вьюга не застудит,
Русские идут, будет светел день.
Русские идут, было так и будет,
Люди, с нами Бог, отринем тень.

Здарова Юнкера!

Поздравляю вас с первым шагам,
на пути добрым старорусского офицерства!

УРА! УРА! УРА!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

[quote='ПРОСВЕТАР' pid='40191' dateline='1431451969']
Ево једног од скорашњих примера нашег учешћа на једном од многобројних форума ђе смо бановани, па ка'е:

[quote]
Smile
Одговори

А ево и још једног примера од 13-ог маја 2009-е у коме се ми јопет осврћемо на употребу термина "фашшшисти", па ка'е:

Цитат:ТРЕБА ЛИ СРБИН ДА СЛАВИ ОСЛОБОЂЕЊЕ ?

Није исто кад Русија слави своју заслужену победу над НАЦИЗМОМ а не над ФАШИЗМОМ !

Прво, Русија је много пре рата са нацизмом већ била окупирана од јудео-бољшевика.

За њих ово јесте била победа Руског Народа над Германима и Трулим Западом уопште, док су Срби окупирани ИСТОВРЕМЕНО са одласком Њемаца, КОЈИ СУ БИЛИ СТО ПУТА БОЉИ ОКУПАТОРИ ОД ТИТОВИХ ПАРТИЗАНА !

Друго, чак и у комунистичком СССР-у, под Стаљином, Руски Народ је био СТАРИЈИ БРАТ и РУСКА РУКА ЈЕ ДРЖАЛА И НОЖ И ПОГАЧУ У СССР-У !

Међутим!

СА СРБИМА ТО НИЈЕ БИО СЛУЧАЈ !

ТАКОЗВАНО „ОСЛОБОЂЕЊЕ” ОД СТРАНЕ ТИТОВИХ ПАРТИЗАНА БИО ЈЕ ПОЧЕТАК ГОЛГОТЕ,

РОБОВАЊА И ТОТАЛНОГ УНАЗАЂИВАЊА СРБСКОГ НАРОДА У СВАКОМ ПОГЛЕДУ !

СРБСКЕ ЗЕМЉЕ СУ БИЛЕ РАСЦЕПКАНЕ И ПОДЕЉЕНЕ !

ИЗ СРБСКОГ НАРОДНОГ БИЋА ИЗДВОЈЕНИ СУ И ВЕШТАЧКИ НАПРАВЉЕНИ ЛАЖНИ НАРОДИЋИ КОЈИ НИКАД НИСУ ПОСТОЈАЛИ !

СРБСКА ВЕРА ЈЕ БИЛА ЗАБРАЊИВАНА, СРБСКЕ ЦРКВЕ РУШЕНЕ И ПРЕТВАРАНЕ У ЈАВНЕ НУЖНИКЕ,

СРБСКИ ПИСМО ПРОГАЊАНО И ПРЕТВОРЕНО У МУЗЕЈСКИ ЕКСПОНАТ !

СРБСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И УОПШТЕ СРЕДЊИ СЛОЈ,
ПОБИЈЕНИ БЕЗ СУДА НА НАЈПРИМИТИВНИЈИ НАЧИН !

ТРЕБА ЛИ ДАЉЕ ОБЈАШЊАВАТИ ЗАШТО СРБСКИ НАРОД НЕ ТРЕБА ДА СЛАВИ „ДАН ПОБЕДЕ” ИЛИ „ОСЛОБОЂЕЊЕ” ?

ФАШИСТИ су били покрет бившег социјалисте и марксисте Мусолинија, маргинални догађај у Историји, ограничен само на Италију !

Међутим!

Немачки НАЦИЗАМ је био тај непријатељ против кога је вођен Отаџбински Рат у Русији !

Нами није јасно ко то штити Хитлеров Нацизам и не назива непријатеља ПРАВИМ ИМЕНОМ него се качи за оперетски покрет у Италији,
кад се зна да су жабаре и Грци и Етиопљани испрашили дебело !

Друго, Совјети под Маршалом Толбухином и на брзину пресвучена блгарска војска, јесу ЗАУЗЕЛИ Србију и Београд оне јесени '44-е,

АЛИ НАС НИСУ

О С Л О Б О Д И Л И

ВЕЋ СУ НАС ПРЕДАЛИ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ НОВОМ,

МНОГО ГОРЕМ, ОКУПАТОРУ НЕГО ШТО СУ БИЛИ ЊЕМЦИ !

О неком ОСЛОБОЂЕЊУ би могло да се говори једино да су Совјети предали заузете делове Србије ЗАКОНИТОЈ И ПРАВОЈ СРБСКОЈ ВОЈСЦИ ПОД КОМАНДОМ ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА, као и Србској Војсци која је својим грудима штитила Србски Народ током окупације, ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА и СРБСКИМ ДОБРОВОЉЦИМА ЂЕНЕРАЛА КОСТЕ МУШИЦКОГ !

То би било ОСЛОБОЂЕЊЕ а ослобођеном Србском Народу требало је дати шансу да ослободи Србске Земље под усташама, балијама и шифтарима и да над тим одродима спроведе ДЕБЕЛО ЗАСЛУЖЕНУ ОДМАЗДУ !

ТО БИ БИЛО ОСЛОБОЂЕЊЕ !

Уласком Совјета у Србију Србски Народ НИЈЕ ОСЛОБОЂЕН него предат на милост и немилост ОНИМА КОЈИ СУ СА УБИЈАЊЕМ НЕМАЧКИХ КОМОРЏИЈА ПРОУЗРОКОВАЛИ КРВАВЕ ОДМАЗДЕ 100 СРБА ЗА ЈЕДНОГ ПЕГАВОГ ШВАБУ !

Еве још једног примера скорашњег, па ка'е:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ukraj...ja?page=88

АМИЋИ ИТАЛИЈАНИ,
ЖАБАРИ И ШМЕКЕРИ,
ФАШИСТИ ИЗ ОПЕРЕТЕ,

ДАЈ ДА ЗАЈЕДНО ПОБАЦАМО ГЊИДЕ ЗЛОЧИНАЧКЕ УМОРЕ
ДА УЗМЕМО СВАКИ СВОЈЕ И ДА СМИРИМО МОРЕ ЈАДРАНСКО"

VIVA ITALIA !
FORCA ITALIA !

VIVA AMICI FASCISTI !

VIVA COALIZIONE ITALIA-SERBIA !

У то име и у знак захвалности ФАШШШИСТИМА што су наш Србски Народ узели под своје крило кад нам је било најтеже, прилажемо интерпретацију "ремикса" познате фашистичке химне "Црно лицашце" или "Фаћета нера".

Обратите пажњу на завршетак ове фашистичке оперете где војничке трубе и добоши прерастају у крешчендо типичног италијанског тенорина где само још неки кастрати фали!

До даске молићемо и уживајте у представи:

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Да се само надовежем на писање Николаја.
Кршење закона долази и када се проваљује у туђу кућу. Али ако се то чини како би извукли бебу из пожара тај чин поништава прекршај провале, разбојништва или како се већ дефинише. У кривичном законику дефинисано као крајна нужда (члан 20. став 2.).
Мислим да је добра паралела.
Одговори

(13-05-2015, 12:54 AM)DIDzM Пише:  Да се само надовежем на писање Николаја.
Кршење закона долази и када се проваљује у туђу кућу. Али ако се то чини како би извукли бебу из пожара тај чин поништава прекршај провале, разбојништва или како се већ дефинише. У кривичном законику дефинисано као крајна нужда (члан 20. став 2.).

Da, ovo jeste dobra paralela sa Dražinim slučajem. Mada, kad stavimo prst na čelo, besmisleno je da uopšte i analiziramo da li je Draža kršio ustav i zakon. U tom srpskom, jugoslovenskom i svetskom požaru verovatno je svaki njegov potez bio "spasavanje bebe".

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(13-05-2015, 12:54 AM)DIDzM Пише:  Да се само надовежем на писање Николаја.

Да, ту је законом искључена противправност дела, али то није пример исте врсте као ови које сам ја навео. Ја сам навео примере где закон налаже неку обавезу појединцима (на активно чињење), па они прекрше закон и не испуне обавезу, а ипак нема дела у тим случајевима. Док овде није закон тражио од појединца да нешто учини, већ само прописује да нека радња човекова, ако буде извршена неће представљати дело, из тог и тог разлога. Онако, упрошћено казано. Исто је и са нужном одбраном и тако даље.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним