(22-05-2015, 01:29 AM)Милослав Самарџић Пише: Комунисто, ајд ујутру кажи нам јел то радиш намерно, нека тактика, или... Наиме, постављаш у фокус дал су Рукавине рођена браћа, полубраћа, ''браћа по дедине линије...'' - дакле да ли то радиш случајно или мислиш да ће неко заборавити суштину, а то је да су они доказ, и то само један од доказа, да су усташе и комунисти сарађивали?
То за прву тачку.
Dobro jutro, cetalji!
Kako ste nam od jutros? Nadjoste li Drazin grob ili jos cekate da nadju?
Uopste nisam govorio o tome da li su partizani saradjivali sa ustasama, nego da li su Rukavine braca. To je bila sustina posta. Vi ste odgovorili na pitanje da jesu, a kada sam Vas pitao kako jesu, mrzelo Vas je da citate. Pa, kako Vas onda ne mrzi da odgovarate nepouzdano, majku mu?
За другу, узео си погрешно издање Николићеве књиге. У овом издању које ја имам, а лепо пише да је то други том, то је на тој страни како сам навео. Ту си такође омануо у датуму, јер комунисти се нормално нису радовали 17. маја 1943, када су их напали Немци, већ 12. маја 1943, када су Немци напали четнике. Или ћеш пак ниси омануо датум, него спремаш терен да доказујеш како су заправо туговали тада?
[/quote]
Evo sta Nikolic kaze za 12. maj 1943. godine:
"Разоружање црногорских четника дуго се припремало због италијанског противљења. Штаб 118. ловачке дивизије издао је 12. маја директиву да се сви четници разоружају „ако треба и силом“. Посебна улога предвиђена је за 4. пук дивизије „Бранденбург“. Његово људство требало је да се пресвуче у српске униформе, увуче у обруч и ухвати Михаиловића. Генерал Литерс издао је 12. маја следеће наређење овој јединици: „Главни циљ пука остаје хватање особе и штаба Драже Михаиловића, те заплена његове архиве. У исто време, пожељно је уништење Тита и његовог штаба“.
Под удар су дошли и четници који су то тада били под италијанском командом: „У случају протеста италијанских команди против разоружања четника које се безобзирно спроводи, сви немачки команданти треба да се позову на Дучеово наређење за разоружање четника. Треба означити као издају неизвршавање тог Дучеовог наређења. Са четницима који су употребили оружје против немачких јединица, треба поступати као са комунистичким бандама, а у противном их треба као ратне заробљенике упутити у заробљеничке логоре“.
To pise lepo o tim dogadjajima od 12. maja 1943. godine. Nigde DJilasa i partizana ovde nema kako se raduju! Nema ni kurira u Vrhovnom stabu NOVJ. Sam Nikolic se zali da na vise mesta izvrcete ono sto on pise, ali dobro, nije to tema.
Da li Vi mozete da skenirate tu jednu stranicu ili, preciznije receno, tih par pasusa o 12. maju sto su dati u Nikolicevoj knjizi, pa da vidimo to o kuriru.
(22-05-2015, 01:39 AM)Милослав Самарџић Пише: Али добро ме подсети на ово! Сад чланак може да се објави, пошто је процес завршен. Писао сам аутору да ми пошаље. Наравно теби ће докази бити смешни што кажеш, али објавићемо. 
Naravno, kao i celokupna Vasa delatnost!
Vidite i da ste najintimnije Vase obozavatelje kao Nikolaja sasvim zbunili! On covek misli da je ovo o viskiju i DJilasu bio samo Vas kreativni predlog za neki novi srpski kinematografski projekat o Sutjesci, a ne zna da Vi stvarno trvrdite da su to fakti, a ne umetnicka sloboda!
(22-05-2015, 08:54 AM)Vlad Alekš Пише: (21-05-2015, 07:52 PM)6.lickadivizija Пише: (21-05-2015, 07:43 PM)Романија Пише: Немој молим те да износиш тако јаке аргументе, прећићу у Комунистичку партију.
Za pocetak ostavi se patetike na bazi brige za Srbe od komunista, najpre nauci pravopis! Ova rec ne postoji u srpskom jeziku,
Jel moze Samardzic da mi odgovori na ovo za Rukavine i za DJilasa bez ovih cetnickih botova ili je ovo praksa na ovom forumu?
Reč "jel" ne postoji u srpskom jeziku. Barem ne u značenju u kome je ti upotrebljava. Rečca "li" jeste posebna reč i uvek se piše odvojeno, razume se. Dakle, ispravno bi bilo "je li" ili " je l' ". Mada, stilski gledano bolje je upotrebljavati "da li".
Ispravno je i
"jel". To sam skoro slusao jednog filologa. Objasnjavao je podrobno zasto moze "jel", a ne moze "dal".