Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Ватхра, шта је сад нејасно? Читај

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Г. Милославце, Бог вам помоигао ...

Можете ли ми дати датум кад су партизани први напали четнике
и да ли је Тито то потврдио ..??
Одговори

Напали су 29. октобра 1941. на Карану код Ужица. Не знам да ли је Тито то потврдио.
Одговори

(13-06-2015, 01:08 AM)Милослав Самарџић Пише:  Напали су 29. октобра 1941. на Карану код Ужица. Не знам да ли је Тито то потврдио.

Ја мислим да је то било и раније. Негде почетком септембра. Мислим да је Александер Бајт то утврдио и то на основу докумената КПЈ.
Одговори

(13-06-2015, 01:30 PM)Мргуд Пише:  
(13-06-2015, 01:08 AM)Милослав Самарџић Пише:  Напали су 29. октобра 1941. на Карану код Ужица. Не знам да ли је Тито то потврдио.

Ја мислим да је то било и раније. Негде почетком септембра. Мислим да је Александер Бајт то утврдио и то на основу докумената КПЈ.
Да, било је спорадичних напада и раније, али од овог датума почиње рат.
Одговори

Одлично вам је ово http://www.pogledi.rs/forum/Thread-nikol...-srbi-like
могли бисте навести цитате и из других књига у којима се говори о рату и Четницима Крајине.
Ратне Године Недељко Плећаш
Гацка Долина и Околина на Предстражи Српства и Православља
Грачачка четничка бригада Богдан Болта
Раволуција у Лици Мане Пешут
Пожар у Крајини Никола Плећаш (Гдје су Срби Лике)
Кроз Крв, Јауке и Сузе Давид Дамјановић
Кроз рат да Дражом Кордић Никола
Сувобор фељтон УСТАНАК СРБА У БОСАНСКОЈ КРАЈИНИ Као и Марчетићев интервју вама у Разговорима са Равногорцима

Ви све то имате, лакше је то читати сређено на Сајту него овако на електронским књигама:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-domac...5#pid42745

И једно питање, дали је Сергије Живановић писао нешто друго поред књиге Трећи Српски Устанак, Прије свега о дешавањима у крајевима гдје је провео рат?
Одговори

Копирао сам линкове за књиге у "Домаћа и инострана литература.."
Добро је да се то све има на једном месту, у једном посту
Одговори

(14-06-2015, 10:39 PM)Брада Пише:   Одлично вам је ово http://www.pogledi.rs/forum/Thread-nikol...-srbi-like
могли бисте навести цитате и из других књига у којима се говори о рату и Четницима Крајине.
Ратне Године Недељко Плећаш
Гацка Долина и Околина на Предстражи Српства и Православља
Грачачка четничка бригада Богдан Болта
Раволуција у Лици Мане Пешут
Пожар у Крајини Никола Плећаш (Гдје су Срби Лике)
Кроз Крв, Јауке и Сузе Давид Дамјановић
Кроз рат да Дражом Кордић Никола
Сувобор фељтон УСТАНАК СРБА У БОСАНСКОЈ КРАЈИНИ Као и Марчетићев интервју вама у Разговорима са Равногорцима

Ви све то имате, лакше је то читати сређено на Сајту него овако на електронским књигама:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-domac...5#pid42745

И једно питање, дали је Сергије Живановић писао нешто друго поред књиге Трећи Српски Устанак, Прије свега о дешавањима у крајевима гдје је провео рат?
Да, одличан је био Нитоња, имао сам част да га упознам.
Постављаћемо, зависи од времена.
Није Сергије писао о западним крајевима. Прецизније, Трбојевић је са њим сарађивао и рекао ми је да није. Има још један необјављен рукопис - збирку преведених чланака о Дражи, из целог света.
Одговори

Самарџићу, имате ли можда књигу Јована Тришића: Комунистичке неистине на суђењу Дражи Маихаиловићу?
Одговори

Колико се сећам, то није књига, већ чланак?
Чланак имам, то је као прилог књиге ''О Милану Недићу''.
Одговори

Самарџићу, да ли је отац нашег славног џезера Душка Гојковића био у четницима? Ако јесте, имаш ли неке податке о том човеку?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(15-06-2015, 02:45 PM)Vlad Alekš Пише:  Самарџићу, да ли је отац нашег славног џезера Душка Гојковића био у четницима? Ако јесте, имаш ли неке податке о том човеку?
Није ми познато.
Како се звао отац, где је био током рата?
Одговори

(15-06-2015, 03:55 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-06-2015, 02:45 PM)Vlad Alekš Пише:  Самарџићу, да ли је отац нашег славног џезера Душка Гојковића био у четницима? Ако јесте, имаш ли неке податке о том човеку?
Није ми познато.
Како се звао отац, где је био током рата?

Ево, успео сам ово да нађем на нету:
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/286401/...omunistima

Отац му се звао Вуксан, и колико сам схватио био је у црногорским четницима. Убили су га партизани, након што су им ту неку велику групу војника и цивила предали Енглези. То је вероватно било у Аустрији.

Одговори

Evo mene ponovo, ali sada sa konkretnijim pitanjem. Smile
Samardžiću, da li si upoznao Vaneta Ivanovića? I kakvo je uopšte tvoje mišljenje o njemu? Isto pitanje važi i za druge "Pogledaše" ako imaju bilo kakvih saznanja o tom čoveku.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним