(14-11-2013, 01:46 PM)Alex Пише: ...
Da ne razvodnjavamo temu, tek pošto je g. Samardžić pomenuo Drvar. Koliko sam video, on je tvrdiod a su nemci imali 1-2 poginula i slične stvari. A ovde, evo sajt Austrijskog ministarstva odbrane, istoričar grof Von Thun-Hohenstein daje podatke da su partizani izmasakrirali SS padobranski bataljon:
http://www.bmlv.gv.at/omz/ausgaben/artikel.php?id=455
Sad - muka. Koem verovati, g. Samardžiću ili nemačkom istoričaru i Austrijskom ministarstvu odbrane!? 
Ти веруј коме хоћеш, тај хорхстеин историЋар ме заболе шта дроби...
Наравно да ће цела та булумента (енглези, садашњи заступници АУ монархије,...), што је овде држала титу лажима, да настави да серња у том правцу.
Имали су малтене класичну падобранско десантну вежбу и наравно одређен број мртвих, али су разбили револуционарне крвосерце. У тој мери да је тито, са упрљаним гаћама од измета, тражио да побегне на запад да би наставио "борбу".
О коликим се лажима ради, да илуструјем.
Фашистички падобранци су били наоружани пушкама стг-43 (тако некако, концепцијска, копија Руске метак - пушке из 1. рата...). Како су нам Руси после рата дали вагоне тих пушака, после је била прича да су их заробили репезани од немаца код Дрвара...
Ово није наслађивање над успесима немачких глодара, над неорганизованим револуционарним титовим крвницима. Већ изругивање блесавим дувањем титоваца, са њиховим непостојећим успесима у рату са фашистичким гнусобама. Јер су се цео рат борили за ВЛАСТ, немилице жртвујући Српство и директно се БОРЕЋИ ПРОТИВ ЛЕГИТИМНЕ ВОЈСКЕ ЈВУО, а наравно уз слизавање са њима браћом, усташама и (чак не ретко) немцима.
Милослав управо истиче ту ЧИЊЕНИЦУ, а дајући контру титовим лудацима.
Иначе серија ме не занима, ни најмање. Бајић је одлично урадио серију "Село гори, а баба се чешља", али није он кадар да направи серију овакве тематике, а да ваља.