18-09-2015, 11:44 PM
(18-09-2015, 11:41 PM)Николај Пише: Коментарисали смо овај њихов текст још пре две године:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-bitka-za-kalabica-2
Видим ја нешто ми познато.
(18-09-2015, 11:41 PM)Николај Пише: Коментарисали смо овај њихов текст још пре две године:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-bitka-za-kalabica-2
(20-09-2015, 10:48 PM)Милослав Самарџић Пише: Јесам. Документа су добра, види се да нико од учесника пуча није био ''британски плаћеник''. Па ипак, то је главна теза књиге.
(22-09-2015, 07:36 AM)Vlad Alekš Пише: "Uloga Nikole Kalabića, u ovom događaju,bila je poznata Stevanu Moljeviću (1888-1959), jednom od najuticajnijih ljudi u Centralnom nacionalnom komitetu Ravnogorskog pokreta..."Добро ти је убеђење, али ово супротно је званична историја данас.
Ja sam bio ubeđen da je Ravnogorski pokret bio deo Centralnog nacionalnog komiteta, a ne obratno. CNK je objedinio i u sebi sadržao sve demokratske partije i udruženja građana, pa samim tim i Ravnogorski pokret. Da li sam u pravu?
(22-09-2015, 05:49 PM)Романија Пише:Енглези сигурно нису имали никакав утицај на извођење пуча.(20-09-2015, 10:48 PM)Милослав Самарџић Пише: Јесам. Документа су добра, види се да нико од учесника пуча није био ''британски плаћеник''. Па ипак, то је главна теза књиге.
Хм, зар стварно мислите да Енглези нису имали утицај на пуч? Нема сумње да је то била и воља народа, али је очигледно да су упетљани и Енглези, из очитих разлога. Не кажем да су Симовић и остали били плаћеници, али су сигурно имали везе са Енглезима и водили наивну политику.
(22-09-2015, 07:02 PM)Милослав Самарџић Пише:(22-09-2015, 05:49 PM)Романија Пише:Енглези сигурно нису имали никакав утицај на извођење пуча.(20-09-2015, 10:48 PM)Милослав Самарџић Пише: Јесам. Документа су добра, види се да нико од учесника пуча није био ''британски плаћеник''. Па ипак, то је главна теза књиге.
Хм, зар стварно мислите да Енглези нису имали утицај на пуч? Нема сумње да је то била и воља народа, али је очигледно да су упетљани и Енглези, из очитих разлога. Не кажем да су Симовић и остали били плаћеници, али су сигурно имали везе са Енглезима и водили наивну политику.
Видећеш то ако покушаш да нађеш барем један документ.
(22-09-2015, 07:02 PM)Милослав Самарџић Пише: Под њиховим утицајем били су Народна одбрана (војвода Бирчанин) и једна од две земљорадничке странке, а и једни и други нису имали везе са пучем.
(23-09-2015, 12:05 PM)ЛукаЛоко Пише: Самарџићу,
можда ово што ћу написати већ знате, ја сам то открио само пре мало времена: то да је рођени Черчилов син Рандолф, као официр специјалних јединица, био је веза код Титовог штаба на Вису 1944. заједно са неком женом Евелин Вауг.