Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Па радња креће од 2. армије. Има причу о застави и 41. пуку, а Палошевић формацијски није припадао њима.

Мада је и Станковић 1944. био са Чичом у Босни и Херцеговини.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Какве везе има коме је формацијски припадао, Таралићи нису формацијски припадали никоме, па их има у свакој епизоди, гледали смо их како зевају у небо, једу, деру се једни на друге...
Одговори

Ред је да крене од Чиче, а ту је искочила лијепа и досад једина хвале вриједна прича о пуковској застави која је до краја остала са оним који је преузео, тј. до његове кончине. Тада је и Чича предат комунистима. Конташ, почело је са заставом, са њом ће и завршити причу. Зато има везе.

Палошевић је у овом низу споредан.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(26-11-2013, 03:40 PM)Николај Пише:  Занимљиво да Бајић у први план истура Станковића који је касније напустио Дражу и пришао Недићу, а не рецимо Палошевића који је Дражи пришао у исто време и остао са њим до краја.
Не може Палошевић, он је био четник, а серија се зове ''Равна Гора''. Smile
Одговори

(26-11-2013, 03:15 PM)херцеговац Пише:  Пала је комунистима.
Уништена?
Одговори

(26-11-2013, 06:15 PM)Luka Пише:  
(26-11-2013, 03:15 PM)херцеговац Пише:  Пала је комунистима.
Уништена?
Бог зна...
Одговори

Кад је погинуо Божа Перовић, јел при хватању Драже или на Зеленгори?
Одговори

(26-11-2013, 06:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(26-11-2013, 03:40 PM)Николај Пише:  Занимљиво да Бајић у први план истура Станковића који је касније напустио Дражу и пришао Недићу, а не рецимо Палошевића који је Дражи пришао у исто време и остао са њим до краја.
Не може Палошевић, он је био четник, а серија се зове ''Равна Гора''. Smile

Чекајте мало, Палошевић тек долази после распада батаљона. Прикључује се са Мешковићем, Илићем, Рељићем и још некима код Хан Пијеска. Колико ја знам, Мирко Станковић је већ био са Дражом када је Палошевић дошао.
Одговори

(26-11-2013, 06:18 PM)Вукашин Петковић Пише:  Кад је погинуо Божа Перовић, јел при хватању Драже или на Зеленгори?
Зеленгора.
Одговори

(26-11-2013, 07:08 PM)Александар Динчић Пише:  Чекајте мало, Палошевић тек долази после распада батаљона. Прикључује се са Мешковићем, Илићем, Рељићем и још некима код Хан Пијеска. Колико ја знам, Мирко Станковић је већ био са Дражом када је Палошевић дошао.

Па то и ја трубим.

Цитат:Па радња креће од 2. армије. Има причу о застави и 41. пуку, а Палошевић формацијски није припадао њима.

Ред је да крене од Чиче, а ту је искочила лијепа и досад једина хвале вриједна прича о пуковској застави која је до краја остала са оним који је преузео, тј. до његове кончине. Тада је и Чича предат комунистима. Конташ, почело је са заставом, са њом ће и завршити причу. Зато има везе.

Палошевић је у овом низу споредан.

Одговори

(26-11-2013, 03:12 AM)Alex Пише:  
(25-11-2013, 06:40 PM)Ратко Пише:  
(25-11-2013, 08:23 AM)Николај Пише:  
(25-11-2013, 12:41 AM)Ратко Пише:  To нису четници, већ дезертери - као што сте и написали.
Један међу њима не пева, не пуца и не пије (будући четник).
Исправи ме, али зар није и тај будући четник дезертер? Док Мирковић пизди што му нема возача, он пуцка листове поред Дрине, онда налази неко дете, ставља га у кола, а онда возом и пешке долази у родно село, иако још рат траје. ОК, спасио је дете, мада је оно већ било са неким људима тамо, али није дужност војника да изиграва бебиситерку у рату, могао је то дете да остави некоме на чување.

А кад већ неко помену пуковску заставу, и та сцена је безвезе урађена. Словенац прво не дозвољава Станковићу да понесе заставу већ инсистира да остане ту где јесте, а онда после пола минута без икаквог објашњења и међусцене, Словенац доноси заставу и предаје је поднареднику.
Не бих да те исправљам, само кажем да му је понашање уљудно и честито, па у том смислу одскаче од гомиле из воза.
А да је војничко, није баш. Међутим, такви ликови постоје, па зашто да их нема и у серији.

Не бих се сложио за сцену са пуковском заставом. Добра сцена!
Објашњење није потребно, међусцена не фали, јер је след ствари такав:
- Станковић долази одлучан и самоуверен и одређује позицију заставнику
- Прекида ручак, својим ставом и укупном појавом тера остале напоље
- Обавештава Словенца да ''има још часних официра који неће да се предају'' и помиње име пуковника Михаиловића
- Словенац реагује са мешавином срамоте, незадовољства и опортунизма, па је логично да таква емоционална позиција попусти пред позицијом коју карактеришу понос, одлучност и јасан циљ
- Станковић тражи заставу, да не би била ''сувенир'', већ ''светиња''
- Словенац одбија, Станковић не попушта, да би на крају Словенац изашао и предао заставу Перовићу, уз показано поштовање и респект

Према томе, заиста не видим недостатак у томе што сам тренутак Укмаровог пристанка није приказан.

U Srbiji je krenuo ustanak, u Srbiji je stvorena prva slobodna teritorija, a od bataljona iz Srbije i Crne Gore su stvorene prve proleterske brigade. I umesto da u toj Srbiji - od udžbenika do televizije - negujemo generacije koje će se ugledati na partizane, na slobodu i na jednakost, mi ih guramo u torove lažne sabornosti i bednog straha pred izazovom najvećeg zla koje je čovečanstvo videlo. I zato je "Ravna Gora" naša zajednička sramota i beda.
http://www.e-novine.com/stav/94377-Tresl...rodio.html

Smile

Scena je nakalemljena. Ne samo to nego je i Nenad Jezdić u ulozi Stankovića - pojeden u režiji!
Scena se sastoji iz tri dela, prvi - Stanković saznaje od pukovnika za nameru da raspusti puk. drugi - Stanković traži zastavu, pukovnik ne da, treći pukovnik predaje zastavu svom posilnom.

To nema logike.Jasno ej da je drugi deo - ubačen na silu. Gde je nestao Stanković? Nema ga - on traži zastavu, ovja ne da pa onda odjednom izlazi napolje i predaje posilnom, a Stankovića - nigde.

Jednostavno nakalemljeno.
Како нема логике?
Командант предаје заставу нареднику. Станковић одрадио посао, рекао команданту да заставник чека испред на заставу и сео човек да једе - заслужио је. Smile

Ови по нељудскости дефинитивно немају конкуренцију:
http://www.e-novine.com/entertainment/en...-drai.html

Eto posle 70 godina polako, ali sigurno postaje jasno koje su snage bile fašističke, a koje antifašističke. Odavno su nam poznate hrvatske težnje da se izjednače ravnogorski i ustaški pokret, što je po meni mešanje baba i žaba. To su dve potpuno različite stvari. A, oni koji to žele da urade, neka mi pokažu mesto u Srbiji, gde su četnici činili masovna ubistva, kao što je to bio slučaj u Hrvatskoj Anta Pavelića.
http://www.alo.rs/sport/fudbal/hrvati-su...leme/37980
Одговори

Цитат:Па радња креће од 2. армије. Има причу о застави и 41. пуку, а Палошевић формацијски није припадао њима.

Један његов војник из села Извор код Сврљига наводи да их је све одвео у Аустрију где је већ био Недић. Ишли су преко Босне. Значи, Мирко Станковић вероватно и није видео Дражу по одступању за Босну већ је побегао.
Одговори

Наводи и дан када је био у Држаином штабу 15.12.1944. године у селу Врапче.

И каже да су учествовали у покушају пробоја.

Одговори

До сада што сам одгледао значајан помак у нашој кинематографији али је серија снимана као шпанкска преспоро и прерастегнуто, колико сам чуо појавиће се и Недић..........

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним