Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

razlika izmedju cetnika i VRS

(18-05-2016, 02:58 PM)luka.luke Пише:  Само те молим да промјениш своје профилно име, са таквим ставовима вријеђаш многе припаднике ВРС. Узрупирао си једано честито име, које припада многим, а не само теби. Хвала ти ако тако поступиш.

+1
Одговори

Хвала Павле!
Одговори

(18-05-2016, 02:58 PM)luka.luke Пише:  али да је у сваком случају ВРС његовала четничке тековине, а никакао партизанске.

Прецизности ради, борци су његовали четничке, а врх војске партизанске тековине.
Исто је било и у Крајини и у Србији. Тешко нами.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(19-05-2016, 04:59 PM)мунгос Пише:  
(18-05-2016, 02:58 PM)luka.luke Пише:  али да је у сваком случају ВРС његовала четничке тековине, а никакао партизанске.

Прецизности ради, борци су његовали четничке, а врх војске партизанске тековине.

Да управу си, уствари војска је израсла из народа са четничким мотивима. "Врх" војске је доведен касније, у мају кад смо ми "народна војска", контролисали већину територије. Уствари овај "врх" по мени су професионалци или нешто као плаћеници (примали су од СРЈ цијели рат пристојане плате, за наше тадашње појмове изузетно високе). Тако да се они могу рачунати да су дио ВРС који његује партизанске тековине.
Можда је овај ВРС на њих (врх) мислио, само се није знао прецизно изразити
Одговори

(18-05-2016, 02:58 PM)luka.luke Пише:  ВРС, очигледно је да су теби комунисти загадили мозак, на ниво Хирошиме. Ми само покушавамо да ти га деконтаминирамо. Немој да те то много секира и оптерећује, јер ниси једини. Уствари, један си у огромној маси твојих истомишљеника.

Само те молим да промјениш своје профилно име, са таквим ставовима вријеђаш многе припаднике ВРС. Узрупирао си једано честито име, које припада многим, а не само теби. Хвала ти ако тако поступиш.

Не бих се сложио са Капетаном да је тема идиотска, само мислим да би прикладнији назив био "Сличности четника и ВРС".

Пошто сам релативно активни учесник догађаја од 88-97, дајем себи за право да их коментаришем.
Стим у вези и у вези теме подсјећам ВРС, на само неке чињенице.
- још митинзи подршке Слободану Милошевићу иако соц-комунистичом лидеру, били су обојени снажним националним набојем, четничком идеологијом, четничком симболиком и иконографијом. (што је он изневјерио наша очекивања и није погазио петокраку, друга је тема).
- цијела хомогенизација српског народа пред почетак рата 91-92, била је обиљежена четничком идеологијом
- покрет отпора српског народа из кога је у мају 92 формирана ВРС, апсолутно је био четнички расположен.
- и на крају, не знам, нити се могу сјетити ни једног случаја, скупа ВРС, одласка на положај, одласка на линију, поласка у акцију и сл., а да су се пјевале партизанске пјесме нпр.:Ој, Козаро; Шуми, тече Сутјеска; По шумама и горама; Крај Сутјеске хладне воде; Иде Тито преко Романије; Друже маршале и др., а има безброј примјера када су припадници БРС (вјероватно и ти, ако си био у ВРС) пјевали четничке пјесме: Спрем'те се, спрем'те четници; Ђуришићу млад мајоре; На планини на Јелици; Иде војска од Никшића и остале прелијепе четничке пјесме.
Из овога би ти требао закључити да наравно ВРС није исто што и четници, наиме ради се о тотално другачијим околносима, али да је у сваком случају ВРС његовала четничке тековине, а никакао партизанске.

Имаш ли ти можда онај видео којег више нема на Јутјубу, зове се Serbian Epic 1992? Говори о Србима '92 око Сарајева и на Романији. Приказује војнике и гусларе, коло, пјесму, Караџића који прича о нашој историји, касније приказује његов одлазак код мајке, затим састанак њега и Младића итд.. Веома добар видео и јасно показује у којем духу је била Врс тј. народ...

Ево нашао сам Smile
Одговори

Нисам га прије гледао, сад у једном даху, одличан је. Познајем неке ликове. Нажалост нису више сви мађу нама.
Одговори

Да, сјајан је. Овај гуслар Коста Плакаловић ми је род неки..
Одговори

Коста је жива легенда, знамо се добро. Тада је био предсједник општине Српски Стари Град.
Одговори

(19-05-2016, 04:59 PM)мунгос Пише:  

Де не пишите којешта, па ово су очигледно "партизани" хихихи

[Слика: valtazar.jpg]
screen cap

И на Балтазару и на возилу поред све саме југо-партизанске ознаке
Одговори

Јес, јес , не види транспортер од петокраке.
Ово би требало да прокоментарише овај ВРС, али се негдје изгубио
Одговори

(17-05-2016, 01:25 PM)Громовник Пише:  Италијани где год су били ту Срби нису масовно страдали, тако да немој да лупаш... Србе су завадили проклети комунисти, јер су у старту ометали сваку већу и организовану акцију борбе против окупатора од саме 1941.

evo ga ,klasicno srpsko naivno ramisljanje o dobrim italijanima

a evo i istine:
Јадовно је био усташки концентрациони и логор за масовно истребљење Срба и Јевреја у НДХ за вријеме Другог свјетског рата.Логором је заповједао Јуцо Рукавина и био је први од 26 концентрационих логора у НДХ. Систем логора смрти Госпић, Јадовно, Паг, основан је почетком мјесеца маја 1941. године у изолованој области око 20 km од Госпића. У њему је било заточено на хиљаде Срба и Јевреја у периоду од 122 дана од маја до августа 1941. Заточеници су обично убијани гурањем у дубоке јаме које су се налазиле близу логора. Процјене броја жртава у Јадовном иду од 10.000 до 68.000, углавном Срба. Логор је затворен 21. августа 1941. године .
-italijani su podrzavali crnogorske komite(separatiste) koji su se borili protiv Srbije 1920-ih godina
-italijani su ucestvovali u ubistvu Kralja Aleksandara 1934.
-italijani su podrzali pavelica i ustase
-italijani su krili pavelica i ustase nakon atentata 1934.
-ustase su imale svoje logore jos od 1928. u italiji
-italijani su zeljeli slom kraljevine jugoslavije da bi se docepali dalmacije
-italijani su zajedno sa njemcima i madjarima napali 1941.jugoslaviju i razoruzali vojsku kraljevine jugoslavije
-u italiji je vatikan i papa koji su podrzali tzv.NDH
-na celu tzv.NDH trebao je biti, da su dobili rat, italijan

Kralj Tomislav II. (rođenoga imena Aimone Roberto Margherita Maria Giuseppe Torino di Savoia) (Torino, 9. ožujka 1900. – Buenos Aires, 29. siječnja 1948.), talijanski princ iz kraljevske dinastije Savoja, časnik talijanske ratne mornarice te kralj Hrvatske, princ Bosne i Hercegovine, vojvoda Dalmacije, Tuzle i Knina, vojvoda od Spoleta i od Aoste (od 1942.), princ od Cisterna i od Belriguarda, markiz od Voghera i grof od Pondera.

Kao kralj Hrvatske nosio je ime Tomislav II. 1941 - 1943 i vojvoda od Aoste nakon 1942. godine

-italijani su naoruzali ustase
-pavelic je 12.4.1941. u Zagreb dosao iz italije
-maja 1941.pavelic je u rimu sa benitom musolinijem crtao granice tzv. NDH

-uzeli su pod svoje i CG kao i KiM kojim su vladale njihove marionete :
Између маја 1941. и септембра 1943. године, Бенито Мусолини је поставио скоро сву територију насељену етничким Албанцима под управу албанске квикслишке владе. То је укључивало области Косова и Метохије, дијелове данашње Републике Македоније, као и пограничке области данашње Црне Горе.
-jednostavno italijani su zeljeli zlo Srbima da bi izvukli korist za sebe

ti isti italijani su bili saglasni sa ustaskim genocidom nad Srbima (jedan od primjera je logor jadovno maj-avgust 1941.). tek kad je izbio ustanak Srba t.j. kad su poceli da ginu njihovi vojnici (jul,avgust 1941.) , italijani krecu da stite Srbe od genocida( u svojoj okupacionoj zoni), ali zauzvrat traze od cetnika (Srba) da okrenu oruzje protiv Srba(partizana). dakle,nisu italijani zatvorili logor jadovno zbog brige za Srbe nego zbog sebe,da umire narod koji se dohvatio oruzja i borio kako je znao i umijeo (skontali su da Srba ima preko 2 mil. na prostoru tzv.NDH, a koliko god da su nenaoruzani borice se koliko mogu,sto znaci da ce stradati hiljade i hiljade italijanskih vojnika koji vec moraju da ratuju na drugim frontovima )
Одговори

Усташе су вас убијале, али вас очигледно нису убијале довољно, чим и дан данас хвалите и волите Титову војску.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(18-05-2016, 02:58 PM)luka.luke Пише:  ВРС, очигледно је да су теби комунисти загадили мозак, на ниво Хирошиме. Ми само покушавамо да ти га деконтаминирамо. Немој да те то много секира и оптерећује, јер ниси једини. Уствари, један си у огромној маси твојих истомишљеника.

Само те молим да промјениш своје профилно име, са таквим ставовима вријеђаш многе припаднике ВРС. Узрупирао си једано честито име, које припада многим, а не само теби. Хвала ти ако тако поступиш.

Не бих се сложио са Капетаном да је тема идиотска, само мислим да би прикладнији назив био "Сличности четника и ВРС".

Пошто сам релативно активни учесник догађаја од 88-97, дајем себи за право да их коментаришем.
Стим у вези и у вези теме подсјећам ВРС, на само неке чињенице.
- још митинзи подршке Слободану Милошевићу иако соц-комунистичом лидеру, били су обојени снажним националним набојем, четничком идеологијом, четничком симболиком и иконографијом. (што је он изневјерио наша очекивања и није погазио петокраку, друга је тема).
- цијела хомогенизација српског народа пред почетак рата 91-92, била је обиљежена четничком идеологијом
- покрет отпора српског народа из кога је у мају 92 формирана ВРС, апсолутно је био четнички расположен.
- и на крају, не знам, нити се могу сјетити ни једног случаја, скупа ВРС, одласка на положај, одласка на линију, поласка у акцију и сл., а да су се пјевале партизанске пјесме нпр.:Ој, Козаро; Шуми, тече Сутјеска; По шумама и горама; Крај Сутјеске хладне воде; Иде Тито преко Романије; Друже маршале и др., а има безброј примјера када су припадници БРС (вјероватно и ти, ако си био у ВРС) пјевали четничке пјесме: Спрем'те се, спрем'те четници; Ђуришићу млад мајоре; На планини на Јелици; Иде војска од Никшића и остале прелијепе четничке пјесме.
Из овога би ти требао закључити да наравно ВРС није исто што и четници, наиме ради се о тотално другачијим околносима, али да је у сваком случају ВРС његовала четничке тековине, а никакао партизанске.

***VRS je bila srpska vojska nastala kao potreba da se zastiti srpski narod od novog genocida koji su mu spremali hrvati i muslimani
***rukovodstvo RS je govorilo :"nismo mi niti cetnici,niti partizani,vec Srbi" (isto to je govorio Ratko Mladic koji nije mogao smisliti cetnike koji su mu napali porodicu tokom II sv.rata,a uz to, otac mu je bio u partizanima)
***oznaka VRS i jedinica VRS govore da toj vojsci nije bio uzor draza i cetnici
***to sto je neko pjevao cetnicku pjesmu nista ne dokazuje,odnosno,pojedinci mogu da pjevaju sta hoce,ali znalo se sta su zvanicni simboli i koja je zvanicna politika RS i VRS
Одговори

Отац му је био четник 1941-4, али је мобилисан 1945. од ЈА и ускоро погинуо. Тако да је немогуће да су му четници напали породицу.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним