(31-07-2016, 08:51 PM)Mekenzi Пише: ili se naš uvaženi prosvetar...бла, бла, трућ....dok ide kod doktora, u kupovinu, ili da plati socijalno...
Ми код доктора идемо, слава Богу,само реда ради једаред у пе'шесн'ес'година и то
пјеше на опанке, храну скоро да не купујемо но самостално узгајамо здраво и непрскано, а у куповину неких додатних намирница једном месечно нам лиферују заџаба!
У додатне куповине и потрепштине идемо једном упо године и то обично уз помоћ родбине нам која поседује самоходне металне канте, или пак таксијем, и тад таксиста чађо уредно утовари и истовари ствари предкућу!
Што се тиче "плаћања социјалног" нами није јасно о чему се туна ради, тога није било во времја Амброзија кад смо ми 'вамо убјежали!
Иначе за превоз користимо велосипед, то јест бицикло!
Међутим!
Озбиљно планирамо да у будућности, кад године притегну, пређемо на велосипед са електричним акумулатором који се пуни док возимо по равном а припомаже узбрдо!
Пре пар година видимо у оној емисији "Траг", или тако нешто, да је они водитељ и аутор емисије ЈОВО, људина у пуној снази од једва 40 и кусур година, накачио на своје бицикло акумулатор (у оној емисији о вожњи бициклом кроз Тоскану), па к'о велим ако он може можемо и ми, мож'син да нам буде по годинама!
Међутим!
Чекам да измисле нешто лакше, данашњи акумулатор има 10 кила а та додатна тежина нами шкоди за наше године!