Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Game of Thrones за сиротињу.
Ововековни "менталитети" глумаца тј. улога... нема духа средњовековља. Као у позоришту.
Потребан нам је "нови Тарковски".
Мада, ако не прешишају турске серије по гледаности онда нису ништа направили.
Много бих волео да нисам у праву.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
Мене више одушевљавају ове глумачке трансформације,од ватрених бранитеља црногорске независнсоти до очева српске државе је изгледа мали корак . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Углед:
648
(17-04-2017, 04:47 PM)Бранке Пише: Мене више одушевљавају ове глумачке трансформације,од ватрених бранитеља црногорске независнсоти до очева српске државе је изгледа мали корак . . . 
Кад сам га видео, смучило ми се. Мада нисам сумњао да ће да настави да нам узима паре.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
648
Е накнадно сам тек видео. Мада мислим да је боље да буде на Култури, пошто је везано за нашу историју и екранизацију њених делова; некако, није јој место међу серије са "обичним" темама. Не улазим у питање њеног квалитета, то ћемо тек да видимо.
Углед:
256
(17-04-2017, 07:30 PM)ЈВуО-КГ Пише: Само да се сложим са овим да су са Ћетковићем претерали, а јеби га бураз, не можеш баш у свакој серији да играш главну улогу, и то у три које скоро па у исто време иду на телевизији.
A јел сте видели ко је Стефан Немања?
Генерално,и не изгледа лоше . . . што се тиче сценографије мало ми она Немањина резиденција изгледа фушерски одрађена и ови шлемови су из мало каснијег периода,али у глобалу није страшно . . .
Глумачка подела,Рањени Орао 2,само Босиљчић фали . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 17-04-2017, 10:36 PM од
Бранке.)
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Војин Ћетковић ме пријатно изненадио својим ставовима, крајње родољубиви.
Може само помоћ, Нелевић је Немања а ко су му синови?
(Последња измена: 17-04-2017, 11:31 PM од
Романија.)
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(17-04-2017, 10:29 PM)Бранке Пише: ови шлемови су из мало каснијег периода,али у глобалу није страшно . . .
Ја реко Венецијанци
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 4,056
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(17-04-2017, 11:24 PM)Романија Пише: Може само помоћ, Нелевић је Немања а ко су му синови?
Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић, улогу Стефана Немање игра Младен Нелевић, а улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, Вукана Немањића игра Небојша Глоговац.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
256
(18-04-2017, 02:46 AM)Громовник Пише: (17-04-2017, 10:29 PM)Бранке Пише: ови шлемови су из мало каснијег периода,али у глобалу није страшно . . .
Ја реко Венецијанци 
Па и јесу њихови тањири,ал су их наши користили касније,за време Уроша . . .
(„Држава“)
Углед:
648
Зар нису Енглези носили тањире?
Поруке: 14,506
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Кључна ствар ове серије је прича о 1217. години. Зато и журе да заврше. Дакле, као и код свих историјских прича, поента је да се не фалсификују историјске чињенице зарад владајуће идеологије.
Угледах синоћ да су професори Мишић и Радић управо " избацили" књигу 1217, тако да сад имају и "научно" покриће.
Али, ајде, да не коментаришем пре него што заврше серију.
(Последња измена: 18-04-2017, 08:26 PM од
Бенито.)