Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Серија "Немањићи"

Први званични трејлер:

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Game of Thrones за сиротињу. Јок

Ововековни "менталитети" глумаца тј. улога... нема духа средњовековља. Као у позоришту.

Потребан нам је "нови Тарковски".

Мада, ако не прешишају турске серије по гледаности онда нису ништа направили. Кез

Много бих волео да нисам у праву.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Мене више одушевљавају ове глумачке трансформације,од ватрених бранитеља црногорске независнсоти до очева српске државе је изгледа мали корак . . . Јок

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Добар је трејлер.
Одговори

(17-04-2017, 04:47 PM)Бранке Пише:  Мене више одушевљавају ове глумачке трансформације,од ватрених бранитеља црногорске независнсоти до очева српске државе је изгледа мали корак . . . Јок

Кад сам га видео, смучило ми се. Мада нисам сумњао да ће да настави да нам узима паре.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Николај дођи на тему серије, што да се на два места пише о истој серији. Smile Нисмо још гледали серију, ко зна да ли заслужује посебну тему. Smile

Само да се сложим са овим да су са Ћетковићем претерали, а јеби га бураз, не можеш баш у свакој серији да играш главну улогу, и то у три које скоро па у исто време иду на телевизији.

РТС изгледа има списак глумаца који играју у њиховим серијама и не одступа се од тога годинама.

Знали се ко су стручни консултанти серије, можда би и по томе могли да претпоставимо како ће серија изгледати. Smile
Одговори

Е накнадно сам тек видео. Мада мислим да је боље да буде на Култури, пошто је везано за нашу историју и екранизацију њених делова; некако, није јој место међу серије са "обичним" темама. Не улазим у питање њеног квалитета, то ћемо тек да видимо.

Одговори

(17-04-2017, 07:30 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Само да се сложим са овим да су са Ћетковићем претерали, а јеби га бураз, не можеш баш у свакој серији да играш главну улогу, и то у три које скоро па у исто време иду на телевизији.

A јел сте видели ко је Стефан Немања? Јок

Генерално,и не изгледа лоше . . . што се тиче сценографије мало ми она Немањина резиденција изгледа фушерски одрађена и ови шлемови су из мало каснијег периода,али у глобалу није страшно . . .

Глумачка подела,Рањени Орао 2,само Босиљчић фали . . . Rolleyes

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Војин Ћетковић ме пријатно изненадио својим ставовима, крајње родољубиви.

Може само помоћ, Нелевић је Немања а ко су му синови?
Одговори

(17-04-2017, 10:29 PM)Бранке Пише:  ови шлемови су из мало каснијег периода,али у глобалу није страшно . . .

Ја реко Венецијанци Креза

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(17-04-2017, 11:24 PM)Романија Пише:  Може само помоћ, Нелевић је Немања а ко су му синови?

Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић, улогу Стефана Немање игра Младен Нелевић, а улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, Вукана Немањића игра Небојша Глоговац.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(18-04-2017, 02:46 AM)Громовник Пише:  
(17-04-2017, 10:29 PM)Бранке Пише:  ови шлемови су из мало каснијег периода,али у глобалу није страшно . . .

Ја реко Венецијанци Креза

Па и јесу њихови тањири,ал су их наши користили касније,за време Уроша . . . Smile

(„Држава“)

Одговори

Зар нису Енглези носили тањире?

Одговори

Кључна ствар ове серије је прича о 1217. години. Зато и журе да заврше. Дакле, као и код свих историјских прича, поента је да се не фалсификују историјске чињенице зарад владајуће идеологије.
Угледах синоћ да су професори Мишић и Радић управо " избацили" књигу 1217, тако да сад имају и "научно" покриће.
Али, ајде, да не коментаришем пре него што заврше серију.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним