Поруке: 51
Теме: 0
Придружен: Sep 2017
Углед:
3
Питање за Милослава
Да ли знате име четника Шолака једино где сам ја чуо за њега је у песми Штекће Зорка крај Лознице, којом је јединицом командовао и како је дочекао '45.Ако има неко фотографију нека је окачи; Требају ми подаци о Михаилу Барбуловићу да ли има његових потомака и ако име где живе и исто податке о Милану Витасу и потомцима и његова фотографија
Поруке: 17,037
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,888
Нисам чуо за Шолака.
За Барбуловића знам само да је био легализован у недићевцима једно време, мислим да је родом негде из Источне Србије.
Витас је из Лике, немам података. Има доле тема Биграфије четника, Мића Адмирал можда зна.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(16-06-2018, 12:47 PM)Болстон Пише: Питање за Милослава
Да ли знате име четника Шолака једино где сам ја чуо за њега је у песми Штекће Зорка крај Лознице, којом је јединицом командовао и како је дочекао '45.Ако има неко фотографију нека је окачи; Требају ми подаци о Михаилу Барбуловићу да ли има његових потомака и ако име где живе и исто податке о Милану Витасу и потомцима и његова фотографија
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kapet...barbulovic
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
1,888
На жалост, није ми познато.
Поруке: 17
Теме: 0
Придружен: Nov 2017
Углед:
0
Љотићевци и недићевци су били сарадници Њемаца, Њемачка је отворено била против краља Петра.Зашто су се љотићевци и недићевци позивали на краља, клицали му и говорили да су његова војска ако су били сарадници окупатроа?
Поруке: 1,148
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Нема - Ако - су били сарадници. Љотићевци и врх Недићевог апарата јесу били сарадници Немаца.
Како су били Срби, а не Немци,онда се призива демагогија и популизам.
Углед:
1,888
Адмирале, свака ти ка Његошева.
Шта би за официра из Негбина?
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(19-06-2018, 09:43 PM)Милослав Самарџић Пише: Адмирале, свака ти ка Његошева.
Шта би за официра из Негбина?
Да ли је родбина покушала да контактира некога од ближе фамилије из села? Из личног искуства знам да по селима још има људи који се сећају дешавања из рата.
Ово јесте тежи начин да се дође до неког сазнања али некад се и исплати.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 19-06-2018, 10:01 PM од
Перун.)
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Господине Самарџићу,можете ли појаснити зашто је дошло до промјене политике Савезника према Четницима и издајства Краља Петра ?Како то да краљ изда своју војску и окрене се комунистима?И да ли би то значило,да након његовог говора,''да се сви ставе под команду Тита'',то стварно и ураде сви Дражини борци?
Није била промена политика савезнишства, зашто су оних снадевали КОМУНИСТЕ од поечетак рата. МАКЕНЗИ СОЕ/МИ6
Позадина дестабилазције Краљевине Југославије да улазе у битку против Немачке
Снадевач оружање КОМУНИСТЕ преко Грчке на почетку рата
Запосљен да раздвоје Краљ Петар од Војни Саветнике Војске Краљевине/Владе у Лондон
Углед:
1,888
Да, то су четници у Маутхаузену, објављено је још неколико слика. Наравно, тако су изгледали само првог дана тамо.