Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(18-01-2014, 06:17 PM)Коча Пише:  Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.

При том су, и децембра 1943. године, већину „хрватске војске“ и даље чинили Срби, што потврђује и Броз у цитираној депеши 2. ударном корпусу: „Домобранска војска у јачем степену прелази на нашу страну... Ускоро ће проценат Хрвата у нашим јединицама у Хрватској надмашити Србе.“[48]
[47] и [48] Зборник докумената, том 2, књига 11, 189, 187.
Одговори

(18-01-2014, 02:30 PM)Бенито Пише:  Читам у новинама причу о два свештеника цркве у Каменици код Коцељеве и њиховој трагичној смрти. Сељаци не знају о чему се ради. Цркву су за време рата обновили четници. Да ли ти је познато да је Дража био у овом селу непосредно после битке на Јеловој гори?
Дај линк за ту причу.
Знам да је Дража прошао туда.
Одговори

(18-01-2014, 06:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-01-2014, 06:17 PM)Коча Пише:  Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.

При том су, и децембра 1943. године, већину „хрватске војске“ и даље чинили Срби, што потврђује и Броз у цитираној депеши 2. ударном корпусу: „Домобранска војска у јачем степену прелази на нашу страну... Ускоро ће проценат Хрвата у нашим јединицама у Хрватској надмашити Србе.“[48]
[47] и [48] Зборник докумената, том 2, књига 11, 189, 187.

Odlicno, hvala! i ovo mi treba ali mislio sam na onu iz 41 il 42 gde ''priznaje'' da su Srbi u velikoj vecini, a da su hrvati pasivni, tako nesto...
Одговори

Да ли је Ђедо Ђекић био под Дражином командом? Од када?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

(19-01-2014, 04:31 PM)Мањача Пише:  Да ли је Ђедо Ђекић био под Дражином командом? Од када?
Посредно, док је био у саставу ДЧД.
Одговори

(19-01-2014, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-01-2014, 04:31 PM)Мањача Пише:  Да ли је Ђедо Ђекић био под Дражином командом? Од када?
Посредно, док је био у саставу ДЧД.

У почетку Пећанчев војвода и команд. Златиборског четн. одреда. Септ. 1941 год. примио од Немаца Ужице, а потом га предао партизанима без борбе.Онда се са св. одредом придружује босанским четницима. Неки из његовог одреда прилазе Недићу, као мај. Манојло Кораћ, а неки, касније Дражи, као пор. Томица Иванчевић, војв. Ђуро Плећаш... Са делом свог одреда, са Експедиционим корпусом одлази на Динару и тамо остаје и после повратка овог корпуса. Он се враћа у Србију тек 1944 год.
Одговори

Је ли Томица Иванчевић 1941. био у Ужицу?
Одговори

Зашто више нема теме о обостраним губицима за време немачких операција против четника и може ли се негде наћи?
Одговори

(19-01-2014, 07:59 PM)Милослав Самарџић Пише:  Је ли Томица Иванчевић 1941. био у Ужицу?

Не знам, али прочитај шта о тим данима пише Перо Пантић, Ђекићев четник у Споменици ОСЧ - РАВНА ГОРА -, стр.1140.
Одговори

(16-01-2014, 09:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-01-2014, 08:24 AM)Vlad Alekš Пише:  
(16-01-2014, 12:14 AM)Милослав Самарџић Пише:  Био сам гост пре једно 3 године.

Da li možete da postavite link snimka?
Имам само неку слабу видео копију, сниману за време емисије, никако да узмем диск од Марића. А они нису ставили на Јутјуб.

Ако имаш времена,окачи Јок Па после бриши кад ти Марић пошаље диск Smile
Одговори

Ма није само време у питању, него ВХС не може да се качи...
Одговори

Где има да се купи књига : Последњи краљев војник у отаџбини Владимир Владо Шипчић, аутор Радоје Шипчић?
Одговори

Да ли си знао ?
Живомир Смиљанић, ген. п.пуковник у пензији, п.председник РО СУБНОРа Србије, именован за председника УО Завода за заштиту споменика културе Крагујевац.
Бранко Љаљак, п.пуковник у пензији, секретар ГО СУБНОРа Крагујевца, именован за п. председника УО Народне библиотеке " Вук Караџић " у Крагујевцу.
проф. Жељко В. Зиројевић, пуковник у пензији, председник ГО СУБНОРа Крагујевац, именован за председника УО Спомен парка - Крагујевачки октобар. -
Одлуке о именовању донете су на једној од седница скупштине града Крагујевца у 2013 год.
Одговори

(20-01-2014, 05:26 PM)Зоран Недељковић Пише:  Бранко Љаљак, п.пуковник у пензији, секретар ГО СУБНОРа Крагујевца, именован за п. председника УО Народне библиотеке " Вук Караџић " у Крагујевцу.

Љиљак.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним