Милославе, ако није тајна, реци нам јавно, овде на форуму, да ли ти је нека политичка опција, од ових које ће учествовати на изборима, понудила да будеш на њиховој листи за посланике?
Питање сам поставио Милославу Самарџићу, како и гласи тема, те од њега очекујем и одговор.
Осим горњег, имам и питање да ли ће уопште излазити на изборе или учествовати у изборној кампањи?
Поруке: 319
Теме: 5
Придружен: Aug 2013
![[Слика: image.jpg]](http://s8.postimg.org/xz0pr9579/image.jpg)
Да ли можете да поставите ову слику веће резолуције?
Хвала на одговору, Милославе. Да ли ћеш ускоро гостовати негде у расејању и одржати промоцију својих књига?
Поруке: 486
Теме: 40
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Господине Самарџићу,
зна ли се какво је мишљење о Дражи имаo Милош Црњански ?
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
Црњански је био стојадиновићевац, и као такав све друге политике, нарочито она која је ишла линијом 27. марта биле су по њему погрешне и штетне за Србију. Колико ја знам он није много писао о Михаиловићу, у Ембахадама главна мета је српска политика тог времена, дипломатија, посебно "капућехаја" Балугџић. Врло острашћено и преко сваке мере је критиковао младог краља Петра ("пилеће груди"). Михаиловића, колико се сећам, помиње само пар пута и то углавном иронично у смислу да је Дража био наивко који води бесмислени рат за бесмислене људе. Тако нешто, у његовом стилу.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Gospodine Miloslave, da li mislite da li ćete uspjeti ovaj vaš sveti posao sprovesti do kraja, tj. ispraviti nepravdu, i bar malo ublažiti rane pobijenih i poginulih. Vjerovatno niste ni svjesni vašeg doprinosa, evo na primjer, uz sva moja saznanja, ja na vašem gradivu edukujem svoju djecu i pripremam ih da postanu ljudi, i nadam se da ću jednom uspjeti sa obrazom da vam zahvalim, a do tada, u sadašnjoj situaciji (mojoj, malo težoj, ali hvala Bogu živo se i zdravo), samo jedno veliko HVALA.
Поруке: 486
Теме: 40
Углед:
98
(26-01-2014, 07:52 PM)Романија1 Пише: Г.Милославе, да ли можете, ако имате, да поставите слику Владе Илића, предратног градоначелника Београда.Био је најбогатији Србин и захваљујући њему направљен је ЗОО врт у Београду.После рата га црвени затворили али по захтеву Черчила пуштен је (јер су били пријатељи пре рата).Убрзо после пуштања умро је у беди и неимаштини.
Још једна Илићева фотографија:
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 4,414
Теме: 55
Углед:
654
Имате тему о 27. марту на Историји, тамо наставите дискусију.