Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ванредно Стање

Манастир Жича.

Али пази миша гдје је Јеремији нашао причати о смјелости и храбрости...

Хахахаха!

Оно нашло Јеремији...

Хахахаха...

Мој Јеремија, посљедња времена!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(19-04-2020, 01:00 PM)херцеговац Пише:  Манастир Жича.

Хахахаха!

Оно нашло Јеремији...

Хахахаха...

Др. Спок, барем не буди злонамеран на данашњи празник! Знам, није лако у тасбини. Војводи Јеремији послах у знак подршке а не некаквог надметања, још мање надимања.

Међутим, ваља знати да....

[Слика: IMG-a3c6889ab8cd0daaaa168c378b7b6570-V.jpg]
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ваљало би приметити да је једини "партизан" друга на власти и његових (не)дела у последњих 40 дана, заправо, амерички амбасадор, који отворено подржава завођење диктатуре.

У Европском парламенту је једна група од двадесетак посланика већ поднела представку о завођењу неуставног стања у Србији. То се, наравно, на режимским медијима неће чути.
Одговори

(19-04-2020, 12:26 PM)Шумадинац Пише:  
(18-04-2020, 11:59 PM)Јеремија Пише:  "Овако, пошто си млак — ни врућ ни хладан — испљунућу те из својих уста."

Овај цитат из Св. писма најбоље говори о данашњој ситуацији.

Млаки смо, али баш дословце.

Нешто тртомуданмо ал све академски, нико не би залегао у бусију ко што би требало.

Караће нас ови и следећих 75 година ко што су навикли.

Јер, ако ћемо искрено: "не може се царство задобити на јастуку све дуван пушећи"...
Васкршња литурђија....
[Слика: IMG-5c848cf62f34e1a59c280c0c712cec4e-V.jpg]
Ко сме тај и може!
.

Види Шуми,

Погодбе које стижу у виду смс и предлажу да смем отићи на службу (до порте), к'о они ће ме штитити, а за узврат да им обећам...
Не правим договор а посебно кад се образа тиче.

Ових се бојо нисам ни док им је "светац" био живахан а ја имао шта изгубити. Данас могу рећи да сам све своје послове опослио, па на једној страни сам у стању одлежати ово ресто живота ил' погинут за свој образ.

Нек су теби срећни и благословени дани Христовог Васкренија као и сваком ко у Њега верује.
Одговори

(19-04-2020, 01:50 PM)Шумадинац Пише:  
(19-04-2020, 01:00 PM)херцеговац Пише:  Манастир Жича.

Хахахаха!

Оно нашло Јеремији...

Хахахаха...

Др. Спок, барем не буди злонамеран на данашњи празник! Знам, није лако у тасбини. Војводи Јеремији послах у знак подршке а не некаквог надметања, још мање надимања.

Међутим, ваља знати да....

[Слика: IMG-a3c6889ab8cd0daaaa168c378b7b6570-V.jpg]
.

Што злонамјеран? Па ти прозва човјека.

Откуд да сам у тазбини?

Ја на свом положају.

Свако ти добро! Живио и попићемо ону једну шљиву... Море и двије...

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Шумадинац објашња Јеремији о храброст и цркви...

Шта дочекасмо...

Дај Шуми иди налочи се ракије немој се бламирати на форуму...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(19-04-2020, 02:03 PM)Уставобранитељ Пише:  Ваљало би приметити да је једини "партизан" друга на власти и његових (не)дела у последњих 40 дана, заправо, амерички амбасадор, који отворено подржава завођење диктатуре.

Ваљало би знати и контекст нечега пре него што напишеш.Подржава тај ово стање исто као и ми.Него пучина је пучина и то ће и да остане.Такође ваља научити значење ироније и цинизма.Али како тако нешто очекивати од народа који се предао једном лудаку и који је изгубио национални компас и слика се сав искежен по друштвеним мрежама са покланим прасићима. Нас Срба има око милион, ово остало су по националности изјелице и испичутуре.

п.с. Писао си нешто и на теми Украјина и Новорусија, па сем пуког пуштања информација на форум, пробај да сазнаш и позадину тих дешавања.Није тешко.
Одговори

(19-04-2020, 12:22 AM)Mekenzi Пише:  Мене ово јако подсећа на комунистичка времена.

И мене Кез

[Слика: IMG-085d4c815cf4baad3c9c35fe7e10b3cd-V.jpg]
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Пишеш хрватскомписмом гајевицом, у народу позната као усташица
...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[url][Слика: IMG-20200419-173539.jpg][/url]

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Цитат:Верујем да нас чекају два извесна сценарија након завршетка ове агоније и незабележене правне тортуре и медијске манипулације.

Или ће их народ моткама јурити, или ће се Србија потпуно ИСПРАЗНИТИ!

Наставити након свега, живети у дивљој и пропалој мафијашкој држави, где нико неће одговарати за вишедеценијску пљачку и отимачину, где нико неће одговарати за отворену велеиздају и разарање српског друштва, где ће опет све бити ствар договора, где ће на крају само народ платити сулуде и прескупе казне, за цену овог лудила?

Опростите, ако нам се то деси, онда бољу државу и будућност не заслужујемо!

Живети у таквој држави, биће понижење и казна за сваког правдољубивог, духовног и часног човека.

Тамо где вредан и поштен човек страда и пропада, док се фукара и олош награђује и богати, тамо нема правде и Божијег благослова.

Остати у таквој болесној, мафијашкој и пропалој заједници, неће више бити питање патриотизма, већ питање разума.

Налазимо се на историјској прекретници, на нама је да ли ћемо постати слободни људи, или робови. Да ли ће Србија ВАСКРСНУТИ, или ћемо је изгубити, и препустити у руке битангама и лоповима.

Како радили, тако нам БОГ помогао.

Драган Филиповић,Српски Колектив

Васкрс, април 2020.
Одговори

Добио сам две поруке од неких жена које тврде да их је локални СНС (различити делови Србије) обавестио да може да им "среди" причест у цркви, ако су заинтересоване.
Да ли је још неко чуо за сличан случај?
Одговори

(20-04-2020, 03:41 PM)Бенито Пише:  Добио сам две поруке од неких жена које тврде да их је локални СНС (различити делови Србије) обавестио да може да им "среди" причест у цркви, ако су заинтересоване.
Да ли је још неко чуо за сличан случај?

А ја сам обавештен да је пар таквих напредних верница и верника "избачено" из неких цркава и манастира. Баја
.

Д М
Одговори

.
ЗАШТО ВУЧИЋ ЗАКЉУЧАВА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ?

У време најригиднијег полицијског часа у Европи, логично је питање, шта смо скривили председнику, зашто стално виче на нас са ТВ екрана, зашто нас закључава у наше домове на 84 сата?

После еуфоричних конференција за новинаре, на којима је KOVID 19 проглашен „најсмешнијим фејсбук вирусом“, који се лечи, како председник и његов тим стручњака рекоше, пијењем ракије и шопингом у Ломбардији, тадашњем жаришту вируса, за неколико недеља смо дошли у ситуацију да је иста скупина људи стање у држави прогласила драматичним, плашећи грађане хиљадама мртвих и спроводећи малтретирање становништва нехуманим карантинима, који ни у једној другој европској земљи у том обиму не постоје. Шта се десило у међувремену ?

Председнику је постало јасно да је су за борбу против ове пошасти потребни способни руководећи кадрови у здравству и моћан здравствени систем. Дакле, потребно је све оно што је СНС за осам година своје диктатуре уништила или довела на ивицу пропасти. Страх од самог себе и сопствене прошлости је тешко бреме и одговорност. У таквој ситуацији, са руинираним здравством и у доброј мери неспособним директорима система, које је СНС поставила, иживљавање над грађанима у виду нехуманих ограничења кретања није било хир, него потез очајника.

[Слика: Uporedna-analiza-broja-obolelih-u-Srbiji...zavama.png]
https://i.postimg.cc/t43cps1B/Uporedna-a...zavama.png

Графикони су поражавајући. Поредећи Србију са другим земљама југоисточне Европе са сличним, мало већим или мало мањим, бројем становника, дође се до осећаја тихе језе и дубоке туге. Бројеви нашег незнања и неспособности се не могу ни сакрити ни оправдати, већ изазивају забринутост и страх. Овај осећај тешко могу разбити председникови константни комични испади у јавним наступима, када обећава грађанима да ће постати пилот, отимати другим државама респираторе и довозити их у Србију, или предизборна кампања, током које лично доставља медицинску опрему у Ниш и Нови Пазар и објашњава лекарима, господи Махмутовићу и Љајићу, како се користи ова опрема.

Дошли смо до кључне речи – кампања. Председника је забринуо пад рејтинга и угледа код грађана, који је изазвао својим чудним понашањем током епидемије, па је прибегао Потемкиновском решењу, игнорисаће епидемију. Одједном, гле чуда, епидемија у Србији не постоји. Председник и његови телали, које назива „струка“ на пречац су објавили победу над вирусом и враћање у нормалнији систем живота и рада. На бројеве, у виду преко 300 заражених дневно нећемо обраћати пажњу. Игнорисаћемо их, забићемо главу у песак. Најављено је отварање ресторана, фризерских салона, теретана. Разлог је једноставан, председник мора на изборе. Суочен са падом рејтинга, покушаће да реши питање свих питања у Србији, очување власти, док још може. Подмитиће грађане са 100 евра, и изаћи на изборе. Опасност у коју нас овим доводи је ирелевантна. Шта је пар стотина или хиљада мртвих у односу на могућност губитка власти? Ништа, права ситница.

Епилог свега ћемо ускоро видети. Слутим да ће или наш председник морати да промени овај народ који ништа не слуша, или ћемо ми морати да променимо председника!

Гордана Маринковић Савовић
.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним