Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(17-06-2023, 06:56 PM)Јужносрбијанац Пише:  Колико људи који су ушли у јаму Понор је преминуло?

Колико се сећам, двојица.
Одговори

Поштовани господине Самарџићу, 
Шта мислите о Владимиру Роловићу и његовој смрти и како она утиче на причу о комунистичко-усташкој сарадњи?
Одговори

(19-06-2023, 09:05 PM)Potporucnik1 Пише:  Поштовани господине Самарџићу, 
Шта мислите о Владимиру Роловићу и његовој смрти и како она утиче на причу о комунистичко-усташкој сарадњи?

Са усташама су сарађивали већином комунисти Хрвати.
Одговори

(19-06-2023, 09:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-06-2023, 09:05 PM)Potporucnik1 Пише:  Поштовани господине Самарџићу, 

Са усташама су сарађивали већином комунисти Хрвати.

Јесу углавном сарађивали хрватски комунисти, али ово није глупо питање, мада је постављено у супротном смеру од истине.
Роловићево убиство је велика загонетка. Један од разлога зашто је архив удбе резервисан за пробране.
Одговори

(17-06-2023, 06:56 PM)Јужносрбијанац Пише:  Колико људи који су ушли у јаму Понор је преминуло?
Можете ли ово појаснити? О чему се ради?
Одговори

(19-06-2023, 10:32 PM)luka.luke Пише:  

Наводно људи који су силазили отровали су се испарењема.
Али сигурно је да су ускоро преминули.
Да ли ти је познато нешто о томе?
Одговори

(19-06-2023, 10:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-06-2023, 10:32 PM)luka.luke Пише:  

Наводно људи који су силазили отровали су се испарењема.
Али сигурно је да су ускоро преминули.
Да ли ти је познато нешто о томе?
Не, ништа, зато сам и питао.
Одговори

Како коментаришете ово што су Руси објавили о Катинској шуми?
https://sputnikportal.rs/20230622/nacist...15386.html
Одговори

(22-06-2023, 01:15 PM)Јужносрбијанац Пише:  Како коментаришете ово што су Руси објавили о Катинској шуми?
https://sputnikportal.rs/20230622/nacist...15386.html

Глупост најобичнија. Донели закључак на основу саслушања једног човека од стране совјетске државне безбедности и то ратног заробљеника, који можда чак није то ни рекао. То је аналогно послератним саслушавањима људи од стране ОЗНЕ и вредности таквих исказа.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Da li postoji sudski predmet koji se odnosi na rehabilitaciju ili slicno a u kome je vrseno ...vestacenje starosti mastila ili vestacenje pisace masine...
pitao sam iz razloga sto je -moguce da se utvrdi priblizna starost mastila a isto tako i da se utvrdi sa sigurnoscu koja je masina koriscena prilikom pisanja teksta...
na primer... pisaca masina koriscena 1944 od strane cetnika i 1965 godine od strane *nekoga*....
kao i dokmumenti pisani 1965 sa datumom 1944 god..
hvala na odgovoru..
Одговори

(22-06-2023, 11:59 PM)Vladinica Пише:  Da li postoji sudski predmet koji se odnosi na rehabilitaciju ili slicno a u kome je vrseno ...vestacenje starosti mastila ili vestacenje pisace masine...
pitao sam iz razloga sto je -moguce da se utvrdi priblizna starost mastila a isto tako i da se utvrdi sa sigurnoscu koja je masina koriscena prilikom pisanja teksta...
na primer... pisaca masina koriscena 1944 od strane cetnika i 1965 godine od strane *nekoga*....
hvala na odgovoru..

Мислим да нису.
Одговори

(23-06-2023, 12:31 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(22-06-2023, 11:59 PM)Vladinica Пише:  Da li postoji sudski predmet koji se odnosi na rehabilitaciju ili slicno a u kome je vrseno ...vestacenje starosti mastila ili vestacenje pisace masine...
hvala na odgovoru..

Мислим да нису.

tehnicki je to izvodljivo....u tom slucaju bi mnogi lazni dokumenti bili razotkriveni i bila bi utvrdjena istina...
--jedan istoricar ...da ne navodim prezime i ime..kaze da bi to bacilo .. senku na nas rad...zapitam se ..sta jd on zeleo time da kaze... хихихи табаџија
Одговори

Докумената и нема много лажних ( фалсификованих). Неколико таквих је имало улогу у стаљинистичком процесу.
Већи проблем је хрпа докумената склоњених /уништених.
Као и непристрасно ишчитавање ( тумачење) постојећих.
Одговори

(23-06-2023, 06:55 PM)Chicot Пише:  Докумената и нема много лажних ( фалсификованих). Неколико таквих је имало улогу у стаљинистичком процесу.
Већи проблем је хрпа докумената склоњених /уништених.
Као и непристрасно ишчитавање ( тумачење) постојећих.
razumem..... sto se tice tumacenja ... to moze da cini i jedna i druga a i treca strana....
sto se tice unistene i skonjene dokumentacije to ne znam...
kad kazete *sklonjena* mislite da i dan danas postoji tajna arhiva...sto se tice drugog svetskog rata....
????
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним