Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(30-12-2015, 04:40 PM)Жаре Пише:  
(30-12-2015, 01:52 PM)ватхра Пише:  
(29-12-2015, 08:44 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ватра, знамо да тамо где је био Дреновић, Радић, итд, Срби нису страдали после лета 1941, а тамо где су били комунисти, страдали су до краја.
Знамо да су на Козари командовали Хрвати Јосип Мажар Шоша и Ј. Б. Тито. На Корсуну и Банији Хебранг, Бакарић, Рукавина, итд.
Рецимо да је могуће оно као у филму ''Повратак у будућност'', да ли бисте Ви стали под команду Срба Дреновића, Радића, и осталих, или Мажара, Броза и других Хрвата?

Самарџићу,
маните ме јевтине демагогије.
То што су Дреновић, Радић и остали потписали споразуме са НДХ и тиме заштитили неколико села, своја дупета и бизнисе са НДХ, је коштало далеко више српских глава на другим местима.

Сарадња са онима који су спроводили геноцид над Србима је чиста издаја, а хвалисање да су тиме заштитили народ у свом крају је најгори цинизам. Нису га штитили тиме што су се борили против усташа, него тиме што су се или држали неутрално или чак помагали док су усташе клале народ на другим местима.

Да ли овакво размишљање можемо применити и на комунисте, јер су и они сарађивали са онима који су вршили геноцид над Србима?
И питање за све који размишљају о овој теми: да ли се у претходних пар постова може пронаћи бар део одговора на питање зашто је хрватски систем логора смрти толико потрајао, и практично радио без сметњи толико дуго?
Жаре, комунисти нису само сарађивали са онима који су вршили геноцид над Србима, комунисти су вршили геноцид над Србима.

Самарџићу имате ли макар приближне податке, колико су Срба побили Нијемци, Италијани, Мађари и Бугари, а колико комунисти, период 41-51?
Одговори

Захваљујем обојици на одговору . . . Smile

Почео сам са прелиставањем предратне штампе у дигитализованим архивима народних библиотека,али штампа из ратног периода је баш оскудна(а тај ме део највише интерсује) . . . сем љотићевског недељника "Српског народ"(који је прилично оскудан са информацијама,мада се и ту може наћи по нешто занимљиво),готово да нема ништа . . . па ћу морати мало озбиљније да се позабавим(кад већ имам слободног времена Smile ) . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(31-12-2015, 12:34 AM)Бенито Пише:  Бранке, искључиво читаоница НБС. Милослав је био крајем прошлог века. Smile. Милославе, значи да се може узети да је однос 1:10? Односи ли се то и за 41., дакле пре него што су Бећаревић, Грујичић и Јовановић провалили већину комунистичких илегалаца у Београду?
Био сам и ове године. Smile
Мислим да може и за 1941.
Одговори

(31-12-2015, 12:48 AM)Бранке Пише:  Захваљујем обојици на одговору . . . Smile

Почео сам са прелиставањем предратне штампе у дигитализованим архивима народних библиотека,али штампа из ратног периода је баш оскудна(а тај ме део највише интерсује) . . . сем љотићевског недељника "Српског народ"(који је прилично оскудан са информацијама,мада се и ту може наћи по нешто занимљиво),готово да нема ништа . . . па ћу морати мало озбиљније да се позабавим(кад већ имам слободног времена Smile ) . . .
Јел знаш да је у то доба највише у ствари било четничких новина, негде 120-130? Међу којима једна дневна, а била је и једна радио станица, Радио Равна Гора.
Те новине су у Војним архиву.
Одговори

(31-12-2015, 12:37 AM)luka.luke 1 Пише:  Самарџићу имате ли макар приближне податке, колико су Срба побили Нијемци, Италијани, Мађари и Бугари, а колико комунисти, период 41-51?
Немци изгледа око 60.000.
Италијани, не знам, можда 1.000, 2.000.
Мађари можда 4-5.000.
Бугари око 10.000.
Албанци око 10.000.
Комунисти преко 100.000.
А највише хрватске формације (у чији састав су улазиле и муслиманске формација).
Одговори

Како си сабирао ово за Швабе? Требало би да је више. И за црвендаћ би требало да је више. Што нема Ратка? Одличан му је текст у вези Михаила Букилића у Блицу.
Одговори

" Наредба за све официре, подофицире, војнике и васцели српски народ. ...Нову годину по грегоријанском календару строго постити; Бадњи дан, Рођење Христа Спаситеља – Божић и нашу, српску, православну нову годину прославити скромно у складу са нашим српским, православним обичајима уз обавезно присуство свештеника, узети свету тајну причешћа..."
Ђенерал Дража Михаиловић
Нађох овај текст на нету,па ме интересује да ли су то стварно Ђенералове речи?

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(01-01-2016, 09:48 AM)смедерево Пише:  " Наредба за све официре, подофицире, војнике и васцели српски народ. ...Нову годину по грегоријанском календару строго постити; Бадњи дан, Рођење Христа Спаситеља – Божић и нашу, српску, православну нову годину прославити скромно у складу са нашим српским, православним обичајима уз обавезно присуство свештеника, узети свету тајну причешћа..."
Ђенерал Дража Михаиловић
Нађох овај текст на нету,па ме интересује да ли су то стварно Ђенералове речи?
Јесте.
Одговори

(31-12-2015, 09:04 PM)Бенито Пише:  Како си сабирао ово за Швабе? Требало би да је више. И за црвендаћ би требало да је више. Што нема Ратка? Одличан му је текст у вези Михаила Букилића у Блицу.
За Швабе је уобичајено 80.000, међутим, баш Ратко ми рече да може бити око 60.000. Он сада то највише проучава.
Одговори

Ајде нека му је са срећом, то је голем посао за једног човека. Неко са стране би помислио да не постоје у Србији никакве институције којима је у опису да то раде. И које су то давно требале да ураде. Ако буде и приближно тачно, онда се негде поклапа размер 1:100?
Одговори

Оријентационо, да, ако се узме у обзир да је било и 1:50. Колико сам успео да саберем, на територији целе Југославије до септембра 1944. убијено је око 4.000 Немаца. На територији ''Недићеве Србије'' мање од 1.000, али нисам то прецизно бројао.
Одговори

А колико је војника Срба страдало од Нијемаца? или бар да се утврди колико је четника и партизана страдало у Србији током устанка 1941..Тиме би се и показало бесмисленост устанка.
Одговори

Зато је мени и сумњива ова Раткова рачуница. Најмање пола од те цифре Немци су побили до почетка 1942. Од тога бораца, и четника и партизана ,не мање од неколико хиљада, да не погрешним цифру, морао би да сабирам. С друге стране, не знам да ли је Ратко сабирао побијене у разним логорима, па Краљево, Крагујевац, Јадар, па логор ДМ, тј. Јајинци око чега је и највећи проблем, јер је распон бројева убијених људи велики... Све у свему, опет ми се чини да је 60000 премали број( уз ограду, наравно, јер Ратко то сигурно озбиљно ради). Штета што нема Динчића, јер се и он овим питањем бавио и износио је овде далеко веће бројеве.
Одговори

Према извештају немачког команданта Србије, генерала Паула Бадера, до 12. фебруара 1942. године у одмаздама је стрељано 20.149 Срба. Сем тога, у борбама је погинуло и на лицу места је стрељано још 7.756 Срба.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 16 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним