Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,877
Ма јок, него мислим да они уопште и не знају за ту верзију, као ни свашта нешто.
Мада мислим да би исто било и када би знали. Као што нпр. знају све оно за Калабића.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Пре неки дан од сарадника чуо сам једну јако занимљиву реченицу. Том приликом цитирао је речи једног четничког команданта које је наводно изговорио на неком народном збору:
,,Овде је једнима глава у Лондону, другима у Москви а свима је д*пе у Србији..."
Да ли је некоме познате ове речи и зна ли се ко је то и када изговорио?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,533
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,068
Јаворски.
Није баш тако, али слично.
Углед:
459
(18-03-2018, 10:52 PM)Бенито Пише: Јаворски.
Није баш тако, али слично.
Погодио си. Је ли то било у Ивањици 41.? Ајде ако није проблем цитирај цео говор.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
3,068
Па, јесте проблем да цитирам јер ми није при руци.
Јесте то рекао на јавном скупу у Ивањици. Отприлике:" Неком је глава у Лондону, некима је срце у Москви, али су вам задњице овде, а батина је код мене."
Те батине, или мочуге, имали су обичај да носе момци уочи рата на вашарима. Обично се бирало тврђе дрво, а и да има неравнине и чворове. Такву је носио и Јаворац, али је на њој имао и натпис:" Ова све зна."
Углед:
459
Је ли читао неко књигу Душана Бабца о благу Карађорђевића?
Занима ме да ли је посебно обрадио причу о оном делу сребрног новца кога су партизани закопали на Златибору и који је касније дошао у руке четника?
(Последња измена: 19-03-2018, 11:07 PM од
Перун.)
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Милославе, изазвао си реакцију у суседној нам независној држави, утицавши на објављивање нове књиге хрватских знанственика, па ко има времена, нек одвоји три минута да је прочита.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
3,068
Милославе, да ли си читао те радове Миле Михајловић?
За време рата италијанска штампа је била препуна текстова и фотографија о усташким злочинима над Србима. Да ли је она то користила у својим радовима?
Углед:
651
Има на Купинду.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
https://www.vice.com/rs/article/434wqd/n...d_vice.com
Бане Гајић преноси Динчићева истраживања на Вајс
Иначе, не сећам се да је ово било на форуму, ја сад први пут прочитао о овом догађају.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 23-03-2018, 01:21 PM од
Громовник.)
Углед:
651
(23-03-2018, 01:20 PM)Громовник Пише: https://www.vice.com/rs/article/434wqd/n...d_vice.com
Бане Гајић преноси Динчићева истраживања на Вајс 
Иначе, не сећам се да је ово било на форуму, ја сад први пут прочитао о овом догађају.
Било је на старом.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Malo prenosi, malo dodaje ponečeg.
Npr Dinčić ne spominje treći oboreni američki avion, Gajić navodi da je pao, pilot zarobljen i ostale gluposti