Поруке: 14,535
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,071
Објаснио сам на теми Квиз , ту целу ситуацију, па може да се прочита.
Поруке: 5,886
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Гдине Милославе, да ли је 15. септембра 1943. Фелбер наредио да се у селу Високо бомбардује школа, јер је имао обавештење да се тамо налази Дража са својим командантима? Шест "штука" је учествовало у нападу
Ово сам прочитао у књижици "За Краља и Отаџбину 1941-1945" од Душана Пандуровића и Ђуре Јаношевића, стр 26. Ту се наводе борбе између Југословенске војске и окупатора по датумима и годинама. И шта мислите о овј књижици?
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Јесте, то сам и ја цитирао, према Авакумовићу.
Нисам видео ту књижицу.
Поруке: 14,535
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,071
Село се зове Висока.
Имам ту Пандуровићеву књижицу. То је он пописао те борбе, јер му у оно време нико није веровао да су се четници тукли са Немцима.
Поруке: 9,148
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
gosn Samardžiću,
Jedno pitanje: Već duže od trideset godina se boriš za istinu o četničkom pokretu.
Kakvo je tvoje mišljenje koliko si doprineo da se negativna slika i svest o četničkom pokretu u srpskom društvu promeni?
Hvala.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 415
Теме: 1
Придружен: Mar 2018
Углед:
13
Чини ми се да најмање слика има са југа Србије,шта је раѕлог томе,и где се моѕе наћи неко обимније дело о милешевском корпусу,поѕдрав.
Поруке: 1
Теме: 0
Придружен: Apr 2018
Углед:
0
Да ли се ради на откривању мјеста гдје је Дража сахрањен ?
Поруке: 6
Придружен: Mar 2017
Углед:
0
Поштовање Милославе и хвала Вам за све што радите. Знам да су ваши трудови велики. Комунизам ће полако пасти са власти, а деброзовизација народне свести увелико напредује, у многоме Вашом заслугом.
Занима ме постоји ли још нека слика Влада Шипчића осим оне најпознатије и знаш ли ми рећи што о њему више?
Поруке: 6
Придружен: Mar 2017
Углед:
0
Шта ми можете рећи о Шипчићевом учешћу у рату?
Хоће ли Вам бити доступна та БИА-на документа?